Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο υπουργείο πολιτισμού στις 15/7

Αρχές Ιούλη 2017. Οι δρόμοι του Αμβούργου κατακλύζονται από άμεση βία και εξεγερτικές πολύμορφες πρακτικές εναντια στη συνοδο G20. Πέρα από το υλικό κόστος (κρατική και ιδιωτική περιουσία σμπαραλιασμένη, μπάτσοι στο νοσοκομείο, διατάραξη της φυσιολογικής ροής του εμπορεύματος και του εργατικού-ρομποτικού δυναμικού στους δρόμους της πόλης), αυτό που επετεύχθη για άλλη μια φορα ήταν ένα πλήγμα γοήτρου, μέσω της κατάρρευσης του προσωπείου της τάξης και ασφαλειας, μέσω του θρυμματισμού της εύθραυστης βιτρίνας του κατασταλτικού μηχανισμού. Αρκετές ήταν και οι προσαγωγές, οι συλλήψεις και οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, ως λογικό επακόλουθο της παρουσίας και συμμετοχής σε αντικρατικές μαχητικές διαδηλώσεις.

Ως ελαχιστη ένδειξη αλληλεγγύης και συνενοχής με τους/τις συλληφθέντες/είσες στο Αμβούργο, και ως ένα μικρό σαρκαστικό γέλιο απέναντι στο τρομολαγνικό μουρμουρητό των γερμανικών και διεθνών αρχων, επιτεθήκαμε με μπαρούτι και βενζίνη στο υπουργείο πολιτισμού τη νύχτα της 15ης Ιούλη.

Δεν ξεχνάμε την αρνητική απόφαση του δικαστικού μηχανισμού για την αποφυλάκιση της Hριάννας και του Περικλή και γνέφουμε αλληλέγγυα προς δυο ανθρώπους που η καταστολή χρησιμοποιεί για να υπενθυμίσει πως οι σχέσεις των εξεγερμένων ποινικοποιούνται, ώστε να εκβιάσει συναισθηματικά κάθε ατομικότητα που εξεγείρεται έμπρακτα και συστρατεύεται στο δρόμο του αναρχικού πολεμου.

Επιπλέον, στις 25/7 συλλαμβάνεται από ρουφιάνους της ασφαλειας και προφυλακίζεται στα κελιά της δημοκρατίας για συμμετοχη σε εξεγερτική πράξη το 2012 ο Παναγιώτης Z. Στέλνουμε σινιάλα αλληλέγγυας συνενοχής.

Πηγή: athens.indymedia.org