Φασιστικές δολοφονικές επιθέσεις και απειλές σε αμερική και ευρώπη από την αρχή του έτους – 27 νεκρ@

Η ελεεινή εμφάνιση του Ντόναλντ Τραμπ στα μμε την Τρίτη 29/8 επιτέλους ξύπνησε τους ανθρώπους μπροστά στο γεγονός ότι παρά την λανθασμένη προσπάθεια εξίσωσης των νέο-Φασιστών και των αντιφά, η δεξιά βία είναι πραγματική απειλή με πραγματική αιματοχυσία. 27 άτομα σκοτώθηκαν μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη λίστα τη σύνταξη της οποίας οφείλουμε στην Antifa International.

Ιανουάριος 2017: περισσότερα από 40 Εβραϊκά κέντρα στις ηπα δέχθηκαν απειλές για τοποθέτηση βόμβας.

1η  Ιανουαρίου 2017: ο 19χρονος Nathan Richardson έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον 67χρονο Wenging Xu την ώρα που ο Xu έκανε τζόκινγκ και τον χτυπάει μέχρι θανάτου, μία απρόκλητη, τυχαία επίθεση. Μετά την τέλεση του φόνου ο Richardson έστειλε μήνυμα στους φίλους του ότι, «τον γάμησα τον κιτρινιάρη. Τον καθάρισα. Νομίζω καθαρή η σκηνή του εκγλήματος – το κεφάλι του εξαφανίστηκε» [σημ baktirio το μήνυμα στο ανατριχιαστικό αγγλικό πρωτότυπο:  “fucked sum chink up. Bodied him. I think pure crime scene – his head’s gone,”]

20 Ιανουαρίου 2017: Ένας ακροδεξιός πυροβολεί διαδηλωτ@ σε εκδήλωση του Milo Yiannopoulos στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

25 Ιανουαρίου 2017: Εμπρηστής καταστρέφει το μοναδικό τζαμί στη Βικτόρια, Τέξας

28 Ιανουαρίου 2017: μια γυναίκα των First Nations [σημ baktirio «Πρώτα Έθνη» κι εννοεί τους αυτόχθονες πληθυσμούς του καναδά] καθώς περπατούσε με την αδελφή της χτυπήθηκε από κοτσαδόρο που εκτοξεύτηκε από διερχόμενο όχημα. Μετά από μάχη που έδωσε στον νοσοκομείο για αρκετούς μήνες, υπέκυψε στα τραύματά της.

29 Ιανουαρίου 2017: Ο Alexandre Bissonnette μπαίνει μέσα σε τζαμί στον καναδά κατά τη βραδινή προσευχή και ανοίγει πυρ, πυροβολώντας 17 ανθρώπους, σκοτώνοντας 6 από αυτούς.

11 Φεβρουαρίου 2017: Μέλη των 211 Crew επιτέθηκαν σε δίδυμους αδελφούς στο Greenwich Village Bar στη Νέα Υόρκη μετά που πρόσεξαν ότι ο ένας είχε ένα αντιφά αυτοκόλλητο στο τηλέφωνό του. Μόνο ένα άτομο συνελήφθη, η John Young από το Maryland, ο οποίος αργότερα παραδέχτηκε την ενοχή του για το έγκλημα και σε αντάλλαγμα δεν έκανε καθόλου φυλακή.

21 Φεβρουαρίου, 2017: μια 24χρονη τρανς γυναίκα πυροβολείται και σκοτώνεται στο Σικάγο, Ιλινόις.

22 Φεβρουαρίου 2017: ο Adam Purinton λέει σε δύο άνδρες από την ινδία «φύγετε από τη χώρα μου» και μετά πυροβολεί τους δύο αλλά και έναν άλλον άνθρωπο που στεκόταν παραδίπλα, σκοτώνοντας έναν από αυτούς.

26 Φεβρουαρίου 2017: μια τρανς γυναίκα πυροβολείται και σκοτώνεται στη Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα.

28 Φεβρουαρίου 2017: εμπρηστές καίνε τζαμί στο Τορόντο.

1η Μαρτίου 2017: μία τρανς γυναίκα δέχεται μαχαιριές μέχρι θανάτου στη Νέα Ορλεάνη, Λουϊζιάνα

3 Μαρτίου 2017: Ένα άνδρας σιχ πυροβολείται και τραυματίζεται μπροστά από το σπίτι του στο Σιάτλ από λευκό μασκοφόρο άνδρα που του φωνάζει «γύρισε πίσω στη χώρα σου»

12 Μαρτίου 2017: εμπρηστές καίνε τζαμί στο Ypsilanti, Μισισιπή.

20 Μαρτίου 2017: ο James Jackson φθάνει στο Μανχάταν με ένα σπαθί και διασπαθίζει μέχρι θανάτου τον πρώτο μαύρο άνδρα που βλέπει. Αργότερα λέει στις αρχές ότι «είχε σκοπό να σκοτώσει όσους περισσότερους μαύρους μπορούσε»

22 Μαρτίου 2017: μια 38χρονη τρανς γυναίκα πυροβολείται και σκοτώνεται στη Βαλτιμόρη, Μέρυλαντ.

24 Μαρτίου 2017: Φωνάζοντας «Μισώ τους Μουσουλμάνους» ένας άνδρας τη Μινεάπολις αποπειράται να σκοτώσει έναν σομαλό άνδρα μαχαιρώνοντάς τον.

6 Μαρτίου 2017: Ρατσιστικός όχλος επιτίθεται σε ένα 15χρονο αγόρι από την πολωνία στο Gloucestershire και όταν ένας ασιάτης μαγαζάτορας της περιοχής προσπαθεί να παρέμβει δέχεται κι αυτός επίθεση με λοστούς και ρόπαλα του μπέιζμπολ. Στη συνέχεια προσπάθησαν να τον πατήσουν με αυτοκίνητο.

31 Μαρτίου 2017: Ένα 17χρονο αγόρι ιρανικής/κουρδικής καταγωγής ξυλοκοπείται σχεδόν μέχρι θανάτου από ομάδα οκτώ ατόμων στο Croydon όταν τους είπε ότι είναι πρόσφυγας.

6 Απριλίου 2017: Μαγαζί στο Σάρλοτ, Β.Καρολίνα τυλίγεται στις φλόγες από εμπρηστή που αφήνει προειδοποιητικό μήνυμα για τον ιδιοκτήτη ότι «δεν θέλουν επιχειρήσεις με ιδιοκτήτες πρόσφυγες και ότι θα υποβάλλουν σε βασανιστήρια τον ιδιοκτήτη εάν δεν φύγει κι επιστρέψει απ’ όπου ήρθε» σύμφωνα με την αστυνομία. Ως έφερε «white america» (λευκή αμερική). Το 2012, το Σάρλοτ έδιωξε το Συνέδριο για την αμερικανική αναγέννηση της λευκής υπεροχής (πρωτότυπο: white supremacist american renaissance conference) από την πόλη όταν όλοι οι χώροι που επιχείρησε να χρησιμοποιήσει έκλεισαν τις πόρτες στους διοργανωτές.

21 Απριλίου 2017: μια 28χρονη τρανς γυναίκα πυροβολείται και σκοτώνεται το Μαϊάμι, Φλόριντα.

30 Απριλίου 2017: Ένας λευκός άνδρας επιτίθεται σε πάρτι σε πισίνα στο Σαν Ντιέγκο και πυροβολεί 4 μαύρες γυναίκες, δύο μαύρους άνδρες και έναν λατίνο άνδρα αφήνοντας του λευκούς συμμετέχοντες στο πάρτι να φύγουν. Ένα θύμα πέφτει νεκρό ενώ άλλοι έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

5 Μαΐου 2017: ένας άνδρας που βγάζει βόλτα το σκύλο του στο South Beach στο Μαϊάμι έρχεται αντιμέτωπος με δύο άνδρες οι οποίοι τον αποκαλούν «γαμημένε πούστη» και του επιτίθενται, ξυλοκοπώντας τον μέχρι που τον αφήνουν αναίσθητο. Σε κάποια στιγμή της επίθεσης ένας από τους επιτιθέμενους φωνάζει «όλοι οι πούστιδες πρέπει να πεθάνουν και θα το διασφαλίσουμε αυτό»

14 Μαΐου 2017: Βάνδαλοι με μπογιές σε σπρέι κάνουν γκράφιτι μίσους στο σπίτι μιας οικογένειας μαύρων στα βόρεια της Νέας Υόρκης και προσπαθούν να βάλουν φωτιά στο σπίτι ενόσω η οικογένεια κοιμόταν. Αν και η οικογένεια κατάφερε να διαφύγει χωρίς γρατζουνιά, το γκαράζ του σπιτιού τους κάηκε ολοσχερώς και το υπόλοιπο σπίτι υπέστη ζημιές.

17 Μαΐου 2017: μια 34χρονη τρανς γυναίκα πυροβολείται και σκοτώνεται το Φρέσνο, Καλιφόρνια

17 Μαΐου 2017: Ομοφοβικός όχλος στην ονδούρα μπαίνει σε σπίτι γκέι ζευγαριού, πυροβολούν και μαχαιρώνουν και τους δύο άνδρες μέχρι θανάτου.

20 Μαΐου 2017: Ο Sean Urbanski, φοιτητής από το Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ  και μέλος νεοναζιστικού («alt-Reich») γκρουπ στο facebook πλησιάζει τον 22χρονο Richard Collins III ο οποίος είναι μαύρος και δεν γνωρίζονται με τον Urbanski. Τον μαχαιρώνει μέχρι θανάτου σε απρόκλητη επίθεση.

24 Μαΐου 2017. Μπαράζ doxxing, απειλές για βιασμό και κατά της ζωής έλαβε η τρανς Sophie Labelle, δημιουργός βιβλίων comic και αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Halifax, το οποίο επίσης έλαβε απειλή για τοποθέτηση βόμβας και απειλές για πραγματοποίηση επίθεσης κατά την εκδήλωση. Η Labelle εξαναγκάστηκε να κρύβεται.  [σημ baktirio με τον όρο doxing ή doxxing περιγράφεται η δημοσιοποίηση λεπτομερών στοιχείων για ένα άτομο με σκοπό τον διασυρμό του και την μαζική επίθεση εναντίον του]

26 Μαΐου 2017: Τρεις άνδρες παρενέβησαν όταν έγιναν μάρτυρες ενός άλλου άνδρα να κακοποιεί λεκτικά δύο μουσουλμάνες γυναίκες σε ένα ισλαμοφοβικό ξέσπασμα, μέσα σε τραμ στο Πόρτλαντ. Ο ισλαμοφοβικός απάντησε βγάζοντας μαχαίρι και μαχαιρώνοντας τους τρεις που παρενέβησαν, σκοτώνοντας δύο από αυτούς.

27 Μαΐου 2017: Λευκός άνδρας οδηγεί το φορτηγό του σε χώρο κατασκηνωτών, έχοντας στόχο τους αυτόχθονες αμερικανούς που κατασκηνώνουν εκεί, φωνάζοντας ρατσιστικές βρισιές εναντίον τους. Σκόπιμα οδηγεί πάνω από τη σκηνή δύο αυτοχθόνων αμερικανών ανδρών, σκοτώνοντας τον έναν και τραυματίζοντας τον δεύτερο.

27 Μαΐου 2017: ο 34χρονος Anthony Hammond εξαπολύει μύδρους, ρατσιστικών βρισιών κατά μαύρου άνδρα σε χώρο στάθμευσης, βγάζει ματσέτα και τον μαχαιρώνει. Στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του για πολλές ώρες μέχρι που τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία

1η Ιουνίου 2017: Μια μαύρη γυναίκα καθηγήτρια στο Πρίνστον αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σεμινάριά της σε τρεις πόλεις που ήταν προγραμματισμένα για την προώθηση του βιβλίου της σχετικά με το κίνημα Black Lives Matter μετά από 50 απειλές κατά της ζωής της τις οποίες δέχτηκε.

19 Ιουνίου 2017: Φωνάζοντας «Θα σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους» ο 47χρονος Darren Osborne οδηγεί το φορτηγό μεταφορών του μέσα σε πλήθος μουσουλμάνων που έφευγαν από τζαμί στο Fishbury, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους δέκα.

21 Ιουνίου 2017: ένας Ισλαμοφοβικός πλησιάζει δυο μουσουλμάνους, έναν άνδρα και μια γυναίκα που βρίσκονται σε αυτοκίνητο σταματημένο στο φανάρι και χτυπάει το τζάμι του παραθύρου. Όταν ο οδηγός κατεβάζει το τζάμι, δέχονται επίθεση με σπρέι με οξύ, και υφίσταται σοβαρά εγκαύματα.

3 Ιουνίου 2017: ο 38χρονος οπαδός της λευκής υπεροχής Phillip Wade παρενοχλεί 57χρονο μαύρο άνδρα σε λεωφορείο στο Oakley, Καλιφόρνια, με ρατσιστικές βρισιές, στη συνέχεια βγάζει μαχαίρι και τον μαχαιρώνει μέχρι θανάτου ενώ ο 57χρονος απομακρυνόταν από το σκηνικό. Το συγκεκριμένο θύμα είναι το τρίτο άτομο διαφορετικού χρώματος που μαχαίρωσε ο Wade τα τελευταία έξι χρόνια και το δεύτερο που δολοφόνησε.

2 Ιουλίου 2017: μια 28χρονη τρανς γυναίκα πυροβολείται και σκοτώνεται στο Lynchburg, Βιρτζίνια.

16 Ιουλίου 2017: ένας άνδρας προσπαθεί να τραβήξει τη χιτζάμπ από μια μουσουλμάνα γυναίκα που περιμένει στο μετρό στο Λονδίνο και τη χτυπάει όταν αυτή αντιστέκεται. Στη συνέχεια σπρώχνει τη φίλη της στον τοίχο και τη φτύνει στο πρόσωπο προτού φύγει.

16 Ιουλίου 2017: Εμπρηστές κάνουν παρανάλωμα τζαμί στο Μάντσεστερ.

18 Ιουλίου 2017: Μια ερευνήτρια της NASA με νοτιοασιατική καταγωγή είδε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της να θρυμματίζεται από πέτρα που πέταξε κάποιος που φώναζε «γύρισε πίσω στη χώρα σου». Η ερευνήτρια τραυματίστηκε κατά την επίθεση.

19 Ιουλίου 2017: δύο άνδρες βγήκαν από αυτοκίνητο και επιτέθηκαν σε πεζό που θεώρησαν διαφορετικής εθνότητας με γροθιές και μεταλλική μπάρα.

5 Αυγούστου 2017: Ένα τζαμί στο Bloomington, Μινεσότα, δέχτηκε καταιγισμό από φωτιές και παραλίγο να σκοτωθούν και να τραυματιστούν τα μέλη τα οποία πραγματοποιούσαν την πρωινή προσευχή.

8 Αυγούστου 2017: ένας γνωστός νεοναζί του Σικάγο ξεκίνησε καβγά σε συναυλία, στη συνέχεια τράβηξε μαχαίρι και μαχαίρωσε μια γυναίκα κι έναν άνδρα που βρισκόταν στην εκδήλωση.

12 Αυγούστου 2017: οπαδός της λευκής υπεροχής στο Σάρλοτσβιλ, Βιρτζίνια οδηγεί το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα σε πλήθος αντιρατσιστών διαδηλωτών, σκοτώνοντας μια γυναίκα και σοβαρά τραυματίζοντας άλλα 19 άτομα. Στον απόηχο αυτής της τραγωδίας ο πρόεδρος του national police institute ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, αρνήθηκε να καταδικάσει τον δολοφόνο, αντιθέτως σε δηλώσεις του στον Τύπο από το σπίτι του χλεύασε τους διαδηλωτές λέγοντας ότι οι σύντροφοί του νεοφασίστες «θα μπορούσαμε να τους σκοτώσουμε με γυμνά τα χέρια μας».

Πηγή: idavox.com

Μετάφραση baktirio