Λευκορωσία – Δύο αναρχικοί κρατούνται για εμπρηστική επίθεση στο Ivatsevichi

 

02.09.17: Έχει γίνει γνωστό ότι δύο αναρχικοί συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση σε διαφημιστική πινακίδα στο Ivatsevichi. Το βίντεο παραπάνω είναι από την δράση αυτή.

Τα ονόματα των συντρόφων είναι ο Kirill Alekseev και ο Igor Makarevich.

Τώρα βρίσκονται υπό έρευνα, κρατούμενοι και απομονωμένοι στην πόλη Baranovichi. Κατηγορούνται για κακόβουλο χουλιγκανισμό που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων (η μέγιστη ποινή για αυτη την κατηγορία είναι 6 έτη στη φυλακή).

Αναλήψη ευθύνης για την επίθεση Molotov:

01.08.17: Στην Ivatsevichi μια ομάδα αναρχικών έκαψε διαφημιστική πινακίδα που προωθεί τη συμμόρφωση με το νόμο. Στην πραγματικότητα, ο νόμος είναι ένα εργαλείο της εξουσίας, για να καταστείλει τον λαό. Όταν το κράτος το χρειάζεται, τα σκυλιά των μπάτσων εύκολα παραβιάζουν τους νόμους: κτυπούν και σκοτώνουν τους καθημερινού λευκορώσους και οι απογοητευμένοι άνθρωποι στέλνονται στις φυλακές. Προσπαθούμε να σταματήσουμε μια τέτοια προπαγάνδα για υπακοή και υποταγή, επειδή η εξουσία του κράτους και των νόμων του βρίσκεται στην τήρη τους – Αν συμμορφωθούμε με τους νόμους τους, θα ζήσουμε στη φτώχεια, την ανομία (1) και τον φόβο. Μόνο με την αλληλεγγύη και τον αγώνα μπορούμε να ανακτήσουμε τα δικαιώματά μας και την ελευθερία μας.

(1) σημείωση baktirio εκτιμούμε ότι οι συγγραφείς της ανάληψης ενννοούν την αναγκαστική παρανομία για να επιβιώσουν

 

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com