Freiburg – Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στο Linksunten Indymedia

800 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε αλληλεγγύη με το Linksunten

Φράιμπουργκ: 800 άνθρωποι βγήκαν  στους δρόμους σε αλληλεγγύη με Linksunten

Στο Freiburg της Γερμανίας περίπου 800 άτομα συμμετείχαν σε μια μη αδειοδοτημένη διαδήλωση σε αλληλεγγύη στο Linksunten Indymedia το Σάββατο. Το Linksunten Indymedia απαγορεύτηκε στις 25 Αυγούστου στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προχώρησε στην απαγόρευση του Linksunten Indymedia για να παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του νόμου και της τάξης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Η απαγόρευση ήρθε μετά τις διαμαρτυρίες NoG20 στο Αμβούργο και θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας μεγαλύτερης κατασταλτικής καμπάνιας  κατά των αριστερών διαμαρτυριών στη Γερμανία.

Η διαδήλωση για τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης και η διατήρηση των κοινωνικών κέντρων της αριστεράς συνοδεύτηκε από τεράστια αστυνομική δύναμη. Οι μπάτσοι ξανά και ξανά κινηματογραφούσαν την διαδήλωση. Οι μπάτσοι ισχυρίστηκαν ότι το σύνθημα  “Όλοι είμαστε Linksunten” είναι ένα έγκλημα στη Γερμανία και χρησημοποίησε αυτό ως λόγο για να κινηματογραφήσει τη διαδήλωση.

Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν άνθρωποι που ταξίδευαν από την Ελβετία και τη Γαλλία για να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Μετά από μια εναρκτήρια συγκέντρωση στο Bertholdsbrunnen, η διαδήλωση ξεκίνησε πρώτα στην πλατεία μπροστά από την παλιά συναγωγή.

Στην πλατεία μέλη της Rote Hilfe, τα συλλογικά μέσα ενημέρωσης Cinerebelde και τον ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμός Dreyeckland μίλησαν για την απαγόρευση του Indymedia και των ελεύθερων μέσων μαζικής ενημέρωσης. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους. Κατά τη διάρκεια της πορείας πολλά φυλλάδια σχετικά με την απαγόρευση του Linksunten και τις επιδρομές στις 25 Αυγούστου μοιράστηκαν.

Όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν λίγο, η διαδήλωση σταμάτησε από τους μπάτσους στο Konzerthaus. Μετά τις διαπραγματεύσεις η πορεία συνεχίστηκε προς την κατεύθυνση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού (Hbf), όπου έφτασε στον τελικό της προορισμό στην Eisenbahnstraße.

Κατά την τελική συγκέντρωση έγιναν ομιλίες από την τοπική ομάδα της FAU (αναρχική  συνδικαλιστική ένωση) και κάποιος διάβασε χαιρετισμό του Thomas-Meyer-Falk, ο οποίος κρατήτε στη φυλακή JVA στο Freiburg. Δεν υπήρξαν συλλήψεις κατά τη διάρκεια και μετά τη διαδήλωση στο Freiburg.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η σειρά διαδηλώσεων και δράσεων αλληλεγγύης. Στα βουνά κοντά στη Δρέσδη, της Γερμανίας, οι μαύροι και κόκκινοι αλπινιστές από την FAU Dresden έδειξαν την αλληλεγγύη τους (εικόνα παρακάτω).

 

Στην Κοπεγχάγη,  Δανία  ένα πανό με αλληλεγγύη στιο linksunten (εικόνες παρακάτω). Υπήρξαν πολλές παρόμοιες ενέργειες σε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

 

Την περασμένη εβδομάδα, οι υπουργοί Εσωτερικών των κρατών της CDU δημοσίευσαν μια δήλωση στην οποία ανακοίνωσαν νέους κατασταλτικούς νόμους. Το CDU θέλει να διώξει δηλώσεις αλληλεγγύης και ενέργειες που δείχνουν αλληλεγγύη με δραστηριότητες που έχουν ήδη απαγορευτεί και οι υπουργοί εσωτερικών υποσχέθηκαν επίσης να διώξουν ειρηνικούς διαδηλωτές που βρίσκονται σε διαμαρτυρίες  ή δράσεις όπου άλλοι χρησιμοποιούν βία κατά της αστυνομίας. Πολλοί το θεωρούν αυτό ως μια άλλη προσπάθεια του CDU να παρουσιαστεί ως κόμμα νόμου και τάξης κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεκλογικής εκστρατείας. Οι γενικές εκλογές στη Γερμανία θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: athens.indymedia.org