Καλέσματα του α/α χώρου για τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις της 16/9 στην μνήμη του Παύλου Φύσσα

Τα καλέσματα του α/α χώρου της  16/9 για συγκεντρώσεις και πορείες στην μνήμη του δολοφονημένου /αντφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζί (18/9/13):

 

 

4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΕΦΑΛΙ

Όσο η καπιταλιστική βαρβαρότητα, η κρατική και θρησκευτική τρομοκρατία, ο πόλεμος και ο μιλιταρισμός εξαπλώνονται.

Όσο η θανατοπολιτική, οι φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης εδραιώνονται ως κανονικότητα.

Όσο οι εθνικές αυταπάτες, ο ρατσισμός, η «λευκή ανωτερότητα», η απόρριψη και ο αποκλεισμός του “Άλλου” κυκλώνουν σα συρματόπλεγμα την καρδιά και τη σκέψη μας.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΑΝΘΙΣΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ

ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Όσο χτίζουμε γέφυρες αλληλοκατανόησης και αλληλεγγύης, διευρύνουμε τους ορίζοντές μας με μπάσταρδες σχέσεις επιμειξίας των διαφορετικοτήτων και αγωνιζόμαστε από κοινού, μακριά από πλαστούς εθνικούς-φυλετικούς-θρησκευτικούς διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

Όσο συλλογικοποιούμε τις αρνήσεις μας, συγκρουόμαστε και ερχόμαστε σε ρήξη με τον πολιτισμό της εκμετάλλευσης και της επιβολής, των συνόρων και της ιδιοκτησίας, της ετερονομίας και της ιεραρχίας, της αλλοτρίωσης και των διακρίσεων.

Όσο ονειρευόμαστε έναν ανεξούσιο κόσμο, ισοτιμίας και σύνθεσης πολλών διαφορετικών κόσμων.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Σάββατο 16/9, 12.00, Πλ. Νίκης-Αμφιάλη

Συνέλευση της πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ


4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΕΦΟΔΟΥ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ!

Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι.

4 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών συνταγματαρχών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα της αστικής τάξης, τους συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

4 χρόνια μετά στη δίκη-παρωδία εναντίον της Χ.Α, μέσω της οποίας επιχειρείται η εμπέδωση της αστικής “θεωρίας των δύο άκρων”, οι υψηλόβαθμοι και οι χαμηλόβαθμοι ναζί αποδεικνύουν την διαχρονική θρασυδειλία τους, είτε επιχειρώντας την απόκρυψη της αντιλαϊκής-αντεργατικής ιδεολογίας τους και των δολοφονικών ενεργειών τους, είτε προσβάλλοντας τη Μνήμη του Παύλου Φύσσα προστατευόμενοι πάντοτε από τους ένστολους ψηφοφόρους τους. Την ίδια στιγμή, η (αυτοαποκαλούμενη αριστερή) μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φροντίζει για την πολιτική νομιμοποίηση τους και το κοινοβουλευτικό ξέπλυμα τους, ενώ αρνούμενη τη διεξαγωγή όλων των συνεδριάσεων της δίκης στο Εφετείο (μέρος των οποίων πραγματοποιούνται στις φυλακές Κορυδαλλού) συνεχίζει να παρακωλύει το δημόσιο χαρακτήρα της.

4 χρόνια μετά οι ναζί της Χ.Α, επιχειρούν να βγουν και πάλι από τις τρύπες τους: με τα πογκρόμ εναντίον μεταναστών και προσφύγων στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι, στη Λέρο και τη Χίο, με τις θρασύδειλες επιθέσεις τους εναντίον όποιου δεν χωράει στα “άρια” πρότυπα τους, όπως εκείνη κατά του φοιτητή Α.Λάζαρη, λίγη ώρα μετά από τα έμπρακτα μαθήματα Αντιφασισμού που έλαβαν στις 31.3 στη κεντρική τους γιάφκα στην οδό Μεσογείων από την “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”.

4 χρόνια μετά, από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Πειραιά και από τον Ασπρόπυργο μέχρι κάθε γωνιά της χώρας, οι δυνάμεις του Μαχητικού Αντιφασισμού με τη δράση τους συνεχίζουν να μην τους αφήνουν σπιθαμή γης, συνεχίζουν να υπενθυμίζουν αυτό που η Ιστορία διδάσκει: ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα ή αλλιώς με τα λόγια του αναρχικού Μπ.Ντουρούτι: Δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

4 χρόνια μετά, μέσα σε μια διεθνή συνθήκη μόνιμης έκτακτης ανάγκης, με νωπό ακόμα το αίμα της αντιφασίστριας Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α, με την Ε.Ε να συνεχίζει την ανιστόρητη εξίσωση φασισμού και κομμουνισμού, με τις ενδοαστικές-ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις να οξύνονται και με τα σύννεφα των περιφερειακών συγκρούσεων να πυκνώνουν καθιστώντας πιθανή μια γενίκευση του πολέμου, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας συνεχίζει να ζει μέσα στις καρδιές του εργαζόμενου λαού και της προλεταριακής νεολαίας, συνεχίζει να εμπνέει την Αντίσταση και τον Αγώνα καθιστώντας χειροπιαστή και επίκαιρη τη διαπίστωση ενός ανώνυμου γερμανού Αντιφασίστα το 1942: Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Διαδήλωση του Σαββάτου 16 Σεπτέμβρη, στις 18.00, από το Σύνταγμα στα κεντρικά γραφεία της Χ.Α

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ & ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών & Κομμουνιστών)


 

4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από ναζιστές της Χ.Α. – ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, τοπ.συντ. Αθήνας της ΑΠΟ

4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ…

Η δίκη της Χ.Α. βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη με βασικό στόχο την επιβολή της “δημοκρατικής ομαλότητας” και την εδραίωση της θεωρίας των δυο άκρων. Παράλληλα, πριμοδοτείται η επανεμφάνιση των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου, ο δολοφόνος Ρουπακιάς βρίσκεται στο σπίτι του, ενώ επιχειρείται η απονομιμοποίηση και η καταστολή του κοινωνικού και ταξικού αντιφασιστικού αγώνα στους δρόμους μέσα από το χτύπημα αντιφασισιστικών κινητοποιήσεων και τις συνεχείς διώξεις σε βάρος αναρχικών και αντιφασιστών.

…Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ…

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Shehzad Luqman στα Πετράλωνα. Δεν ξεχνάμε την πρόσφατη δολοφονία της Heather Heyer στο Charlottesville των Η.Π.Α. Ούτε το βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που πραγματοποιούνται με την κάλυψη ή/και τη συνοδεία της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια γειτονιάς, σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

…ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Οι αντιφασίστες και οι αναρχικοί παλεύουν ενάντια στον φασισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης: από τις συγκεντρώσεις στο Ωραιόκαστρο και τις συγκρούσεις στο εφετείο Αθηνών με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, μέχρι τους δρόμους της Σόφιας, της Βοστώνης και του Charlottesville, χιλιάδες άνθρωποι αντιπαρατίθενται με τους φασίστες μπλοκάροντας τις συγκεντρώσεις τους, ορθώνοντας ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, το κράτος και τον καπιταλισμό.

Να συντρίψουμε τον φασισμό χτίζοντας ένα πλατύ, οριζόντιο και αντιθεσμικό κοινωνικό και ταξικό κίνημα που να στοχεύει συνολικά στην ανατροπή του συστήματος που τον γεννά.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Καλέσματα των αναρχικών συλλογικοτήτων
Όμικρον 72 και Κύκλος της Φωτιάς – μέλη της ΑΠΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με το μπλοκ της Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60), με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα 18/9, Κάμάρα, 18:00. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ συγκέντρωση – διαδήλωση τη μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο

ΠΑΤΡΑ

Δευτέρα 18/9, πλατεία Γεωργίου, 18:30. Αντικρατική-Αντιφασιστική πορεία

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

ΚΕΡΚΥΡΑ

Σάββατο 16/9, πλατεία Γεωργάκη, 12:00, Συγκέντρωση-Μικροφωνική

αναρχική ομάδα cumulonimbus

 


Καλέσματα της ΣΑΚΤΧ στις αντιφασιστικές πορείες μνήμης & αντίστασης

post image

 

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στην Αμφιάλη από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα μνήμης και αντίστασης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο όπου η πολιτική και οικονομική ελίτ οξύνει τον πόλεμο που έχει κηρύξει στους από τα κάτω, συνεχίζοντας την εκστρατεία εγκαθίδρυσης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.
Σε ένα περιβάλλον επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης. Ο πόλεμος στην καπιταλιστική περιφέρεια και οι καταστροφικές συνέπειές του εξαπλώνονται συνεχώς, οι δολοφονίες προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης φρούριο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό τους, την απομόνωσή τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις απελάσεις, συνθέτουν την πολιτική του ελληνικού κράτους.
Σε ένα περιβάλλον όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει τις κυρίαρχες πολιτικές αφαίμαξης των καταπιεσμένων, καταστολής των αγώνων και νομιμοποίησης των φασιστών επιχειρώντας το τσάκισμα των αντιστάσεων, την προώθηση της κοινωνικής ειρήνευσης και της ταξικής συνεργασίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Οι φασίστες πριμοδοτούνται από το κράτος και το κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Έτσι, οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις σε κατειλλημένους χώρους αγώνα και στέγης προσφύγων και μεταναστών ακολουθούν την κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους που εκφράζεται με την προπαγάνδα συκοφάντησης των καταλήψεων και των αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα, των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και της αλληλεγγύης μεταξύ ντόπιων, μεταναστών και προσφύγων και εκδηλώνεται με συνεχείς κατασταλτικές επιχειρήσεις.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό» και τις κρατικές αυταπάτες. Η δίκη παρωδία είναι άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι ο αντιφασισμός δεν διεξάγεται στις δικαστικές αίθουσες από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς της αστικής δημοκρατίας, οι οποίοι αναγνωρίζουν ως κομμάτι του πολιτικού συστήματος τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τα καλύπτουν και τα προστατεύουν από τη δίκαιη κοινωνική οργή ενώ την ίδια στιγμή χτυπούν το αντιφασιστικό κίνημα -γεγονός που αναδείχθηκε με τον πιο έκδηλο τρόπο για άλλη μια φορά στην αντιφασιστική και αντικρατική κινητοποίηση στο Εφετείο τον Φλεβάρη του 2017 κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης της δολοφονικής επίθεσης ναζιστών στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια.
Ο αντιφασισμός διεξάγεται ανειρήνευτα από το αυτοοργανωμένο, οριζόντιο, μαχητικό κίνημα παντού. Στις δικαστικές αίθουσες, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές…

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΟΤΗΤΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9/2017, στις 18.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/9/2017, στις 18.00 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ (Π.ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση