Πέραμα – Ενημέρωση (21/9) της ΑσυΚαΜο για την αντιφασιστική συγκέντρωση

Φτάνοντας στο Πέραμα οι μπάτσοι είχαν απαγορεύσει την είσοδο κάθε οχήματος στην περιοχή. Αποφασίσαμε να κινηθούμε με τα πόδια προς την συγκέντρωση την οποία είχαμε καλέσει στην πλατεία Ηρώων. Μετά από ούτε 10 μέτρα πολυάριθμες μονάδες διας μας σταμάτησαν για σωματικό έλεγχο και από εκεί και μετά αρχίζει η εξαιρετική συνεργασία μπάτσων και φασιστών. Αφού λοιπόν μας έψαξαν και θεώρησαν ότι τα φιλαράκια τους θα ανταπεξέλθουν της σύγκρουσης μας άφησαν να περάσουμε.

Φτάνοντας στα 100 μέτρα από την συγκέντρωση τους οι φασίστες κάνανε το λάθος να αρχίσουν να κατηφορίζουν, κάτι το οποίο αποτέλεσε το έναυσμα για εμάς…… Τα ματ μόλις είδαν ότι τα φιλαράκια τους ατρόμητοι χρυσαυγίτες τα βρήκαν σκούρα, για να μην αρχίσει το τρέξιμο τον συναγωνιστών επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης κάνοντας μία γραμμή παραταγμένοι προς εμάς.

Οι φασίστες από τη μεριά τους εξοπλισμένοι άρχισαν να πετάνε ότι κατείχαν στο οπλοστάσιό τους (σερβικες, πέτρες, φωτοβολίδες) υπό την προστασία της εμπροσθοφυλακής τους τα ματ. Με τα ματ να συνεχίζουν να μας σπρώχνουν προς τα πίσω οι φασίστες επιτίθονταν από έναν παράδρομο της λεωφόρου, η απάντηση μας ήταν άμεση και οι δικιά τους το ίδιο άμεση με σκουντούφλημα ο ένας πάνω στον άλλον με κατεύθυνση βέβαια πίσω. Τότε ξανά τα ματ, βλέποντας ότ τα αγέρωχα αδέλφια τους έχουν πάλι πρόβλημα, έριξαν ξανά δακρυγόνα και μας έσπρωξαν σε ένα στενό, όπου από πίσω τους βγήκαν φασίστες και για τρίτη φορά σε πολύ δυνατές συγκρούσεις σώμα με σώμα ηττήθηκαν ακόμα μια φορά.

Οπισθοχωρώντας ξεφόρτωσαν ότι τους απέμενε από σέρβικες και πέτρες, δυστυχώς όμως για εκείνους οι αντιφασίστες τους πήραν στο κατόπι και τότε έγινε και η τελευταία επίθεση των μπάτσων εναντίων μας για να σωθούν από ακόμα έναν διασυρμό.

Μετά από αυτό πορευτήκαμε λίγο πιο κάτω και στήσαμε πάνω στη λεωφόρο ειρήνης μικροφωνική η οποία κράτησε μία ώρα. Με τη λήξη της συγκέντρωσης οι μπάτσοι συνέχισαν να είναι τρομερά εριστικοί (πόνεσε πολύ η ήττα των συναγωνιστών τους φαίνεται) μας απαγόρευσαν να πάρουμε λεωφορείο και μας πήγαν συνοδεία μέχρι το Κερατσίνι. Ο κόσμος της γειτονιάς ήταν πάρα πολύ θετικός στη παρουσία και έπαιρνε δύναμη από την ύπαρξη της εκεί. Μία μεγάλη αντιφασιστική νίκη στο Πέραμα προστέθηκε στο ήδη υπάρχον παρόμοιο ιστορικό σε μια πόλη της εργατιάς, μία πόλη που οι φασίστες έγιναν ακόμα μία φορά περίγελος ενώ οι ίδιοι τη θεωρούν κάστρο τους.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΑΣ ΚΥΝΗΓΑΜΕ

Αναδημοσίευση από την Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου