Βόλος -Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για διοκώμενο σύντροφο αντιφασίστα

post image

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στις 11 Οκτώβρη στα δικαστήρια του Βόλου δικάζεται σύντροφος αντιφασίστας για τα γεγονότα της 23ης Δεκεμβρίου του 2012 μπροστά από τον Θόλο του Π.Θ. . Τότε ομάδα οπλισμένων (με κράνη, πτυσσόμενα γκλόπς και μαχαίρια) νεοναζιστικών καθαρμάτων της Χ.Α. επιχείρησε να κάνει την εμφάνιση της στο κέντρο της πόλης διαχέοντας το φασιστικό τους μίσος και τραμπουκίζοντας νεολαίους. Η κίνηση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη από αντιφασίστες που βρίσκονταν στην περιοχή, οι οποίοι λειτουργώντας αντανακλαστικά, τους έκαναν εμπράκτως κατανοητό ότι χωρίς την άμεση βοήθεια της αστυνομίας κανένας δρόμος της πόλης δεν θα είναι ασφαλής για αυτούς. Την επόμενη μέρα το πρωί, οι πάντα πρόθυμοι συνεργάτες τους, τα σαΐνια της ασφάλειας, προχώρησαν σε αυτεπάγγελτες διώξεις δύο συντρόφων, που δεν συμμετείχαν στην συμπλοκή. Οι διώξεις βασίστηκαν στην εκ των υστέρων και κατά παραγγελία αναγνώριση των συντρόφων μέσω υποτιθέμενων αρχειακών φωτογραφιών από τους υποτιθέμενους αντισυστημικούς χρυσαυγίτες. Ενημερωτικά, ο ένας εκ των συντρόφων έχει ήδη αθωωθεί από τις κατηγορίες.

Οι διώξεις αυτές λαμβάνουν χώρα σε μια περίοδο όπου οι φασίστες προσπαθούν να κερδίσουν χώρο και βήμα στην πόλη του Βόλου, κάτι που γίνεται ιδιαιτέρως εμφανές μετά την επίδειξη όπλου προς αντιφασίστα σύντροφο, από τον βουλευτή της Χ.Α. Παν. Ηλιόπουλο και την προσαγωγή του συντρόφου από τους μπάτσους αντί του οπλισμένου φασίστα. Το ανταγωνιστικό κίνημα, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του και οξύνοντας την αντιφασιστική του λύσσα, απαντάει άμεσα, πολύμορφα και επιθετικά προς κάθε τέτοια απόπειρα. Το κρεσέντο ταύτισης και σύμπραξης των μπάτσων με τους παρακρατικούς της Χ.Α. καλά κρατεί, αφού λίγο καιρό αργότερα 80 αντιφασίστες/ριες περικυκλώθηκαν, χτυπήθηκαν και προσήχθησαν μετά την προσπάθεια ακύρωσης του οργανωμένου συσσιτίου των χρυσαυγιτών. Ταυτόχρονα, οι τοπικές αρχές φρόντισαν να αποκλείσουν τους δρόμους του κέντρου με κλούβες και περιπολικά προκειμένου να προστατέψουν τον ελάχιστο αριθμό εθνικιστών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Το επόμενο βράδυ των γεγονότων αυτών οδηγούμαστε στην συμπλοκή της 23ης Δεκέμβρη όπου γίνεται πλέον ξεκάθαρο στους νοσταλγούς του Χίτλερ ότι ο δρόμος δεν τους χωρά, οποιαδήποτε τακτική κι αν ακολουθήσουν.

Η δικονομικά τραγελαφική δίωξη της 23η Δεκέμβρη, δεν είναι η πρώτη που γίνεται στην πόλη του Βόλου αλλά αποτελεί κομμάτι μιας ευρύτερης βιομηχανίας παράγωγης στημένων διώξεων απέναντι σε συντρόφους.ισσες και αγωνιστές.τριες, προϊόν της τοπικής εξουσίας και του αστυνομικοδικαστικού συμπλέγματος. Από τις αβάσιμες διώξεις διαδηλωτών από τους μπάτσους και τις εκ των υστέρων “αναγνωρίσεις” και μηνύσεις αγωνιστών του κινήματος για το νερό από ρουφιάνους, ως τις κατασκευασμένες διώξεις αντιφασιστών, γίνεται φανερή η εκδικητική στρατηγική. Μια στρατηγική που έχουν επιλέξει οι τοπικές και όχι μόνο αρχές, η όποια στοχεύει όσους δεν συμβιβάζονται με τις επιταγές τους. Σκοπό έχει να τιμωρήσει όσους με διάφορα μέσα προσπαθούν να στήσουν ανάχωμα στην επέλαση της κυριαρχίας και να παραδειγματίσει όσους σκέπτονται στο μέλλον να επιτεθούν πολύμορφα στη εικόνα σιγής νεκροταφείου που έχει επιβληθεί στην κοινωνία.

Απέναντι στον φόβο, το μίσος και την υποδούλωση ανθρώπου από άνθρωπο ο μαχητικός αντιφασισμός αποτελεί ένα ακόμη ανάχωμα στην υποταγή και τον εκφασισμό της κοινωνίας. Δεν είναι μονομαχία, παιχνίδι ή κάποιο φετίχ. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αδιαμεσολάβητου αγώνα απέναντι στους γδάρτες των ζωών μας. Είναι μία από τις εκφράσεις του καθημερινού αγώνα προς την ελευθερία. Είναι η απάντηση σε κάθε πρόσωπο του φασισμού – από τον δρομίσιο των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ μέχρι και τον κυριλάτο κυβερνητικό, που εξοντώνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, από τους μετανάστες/τριες ως τα φτωχότερα τμήματα της εργατικής τάξης. Γι` αυτόν τον λόγο ο αντιφασισμός δεν μπορεί να μην είναι αντικρατικός και αντικαπιταλιστικός. Γιατί αναγνωρίζει και αντιμάχεται τα 1000 πρόσωπα του φασισμού.

Ο φασισμός ανέκαθεν αποτελούσε το κρυφό χαρτί του κράτους, ιδιαίτερα σε περιόδους που οι οικονομικό-πολιτικές συνθήκες δυσχέραιναν την αναπαραγωγή και τη διαιώνιση του εκάστοτε εκμεταλλευτικού συστήματος. Η επιστράτευση των φασιστικών εφεδρειών αποσκοπεί και απαιτεί την σύγχυση, τον φόβο, την ανάθεση και την υποταγή. Άμεσος στόχος τους, όσοι σηκώνουν κεφάλι, όσοι αγωνίζονται με ριζοσπαστικά μέσα και όσοι περισσεύουν. Παράλληλα το επίσημο κράτος, το κεφάλαιο και οι διάφοροι εξουσιαστικοί μηχανισμοί βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για την ανασύνταξη και την περαιτέρω όξυνση της επίθεσης τους προς τους εκμεταλλευόμενους. Ο φασισμός ενώ φαινομενικά εκπορεύεται από την κοινωνία, δημιουργείται από τα πάνω και διαχέεται εντέχνως και καθέτως σε αυτήν, αλλοτριώνοντας συνειδήσεις και πιθανές διαθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων συνθηκών εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Τέλος, είναι αυτός που επί της ουσίας αποτελεί το μακρύ και βρόμικο χέρι των εξουσιαστών απέναντι σε οποιαδήποτε επαναστατική προοπτική και προσπαθεί να διαλύσει τα όποια αντανακλαστικά και σχέσεις αλληλεγγύης υπάρχουν μέσα στην κοινωνία.

Στα σχολεία, τα γήπεδα, τις πλατείες, τους εργασιακούς χώρους και παντού, η απομόνωση και το τσάκισμα των φασιστών είναι μονόδρομος. Ως αναρχικοί/ές θεωρούμε πως το ξύλο στους φασίστες σημαίνει κυνήγι στους εχθρούς κάθε ελευθερίας. Δεν μας ενδιαφέρει το αστικό δίπολο του «αθώος ή ένοχος». Είμαστε συνένοχοι με κάθε αντιφασίστα/τρια που αντιλαμβάνεται την βία που έχουν ασκήσει τα καθάρματα της ΧΑ και κάθε φασιστική γκρούπα διαχρονικά και επιλέγουν να τους την επιστρέφουν με κάθε μέσο. Για εμάς το ξύλο σε φασίστες εκτός από το ότι είναι αναγκαίο, είναι και δίκαιο ενώ αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την διάλυση των διάχυτων σχέσεων εξουσίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον διωκόμενο σύντροφο αλλά και με οποιονδήποτε διώκεται για αντιφασιστική δράση, είτε με στημένες κατηγορίες είτε όχι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017, 9:00, Δικαστήρια Βόλου

Συνέλευση Αναρχικών για την Αλληλεγγύη
Εντός και Εκτός των Τειχών

 

Πηγή: athens.indymedia.org