Ισπανία – Κείμενο ενάντια σε κράτη και έθνη “Κανένα κράτος δεν θα μας ελευθερώσει”

Σημείωση από το: insurrectionnewsworldwide.com  (πηγή του άρθρου που δημοσιεύεται στα ελληνικά από το baktirio)

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μετάφραση φυλλαδίου που διανέμεται από τους συντρόφους του Contra Madriz μαζί με μια σειρά από αφίσες, φυλλάδια και αυτοκόλλητα ενάντια όλες τις εκφράσεις του εθνικισμού. Το υλικό θα διανεμηθεί σε όλα τα εδάφη της ισπανικής κυριαρχίας. Μπορείτε να διαβάσετε το αρχικό κείμενο στα ισπανικά και να κατεβάσετε τα αρχεία PDF του υλικού ΕΔΩ.

Κανένα κράτος δεν θα μας ελευθερώσει

Κανένα κράτος, ισπανικό ή καταλανικό, δεν θα μας δώσει καμία ελευθερία. Γιατί ο λόγος ύπαρξης κάθε κράτους είναι να υποτάξει τους εκμεταλλευόμενους και να εγγυηθεί τα προνόμια των άρχουσων τάξεων. Το κράτος ρυθμίζει την εκμετάλλευση μέσω των νόμων και είναι υπεύθυνο για να εξασφαλίσει ότι οι καταπιεζόμενοι ποτέ δεν θα εξεγερθεί στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ταπεινώνει, εκδιώκει, κλέβει, δολοφονεί και δημιουργεί δυστυχία σε όλο το μήκος και πλάτος του πλανήτη.

Καμία αστυνομία, Mossos (καταλανική αστυνομία), Πολιτική ή Εθνοφρουρά, θα μας προστατεύσει. Είναι η δύναμη σοκ του κράτους που προστατεύει την ιδιωτική ιδιοκτησία και είναι υπεύθυνο για την καταστολή και τη δίωξη εκείνων που δεν γονατίζουν αλλά αποφασίζουν να πολεμήσουν εναντίον του σάπιου κόσμου τους. Δεν υπάρχει καλή αστυνομία ή κακή αστυνομία, όλοι οι κατασταλτικοί οργανισμοί υπακούουν σε μια πολύ συγκεκριμένη λογική: διατήρηση της τάξης. Ας μην ξεχνάμε τις ενέργειες όλων των αστυνομικών δυνάμεων στις γενικές απεργίες, τις διαδηλώσεις, στις εφόδους στις γειτοινιές, στους ρατσιστικούς ελέγχους, στις παρακολουθήσεις στις φυλακές, τις εκκενώσεις, ακόμα και ως ξένη δύναμη κατοχής (θυμηθείτε τον αριθμό των μπάτσων που αναπτύχθηκαν σε διεθνείς αποστολές). Υπακούουν και υπηρετούν τους κυρίους τους.

Η δημοκρατία, τα κοινοβουλευτικά θεσμικά όργανα και οι πολιτικοί δεν φροντίζουν τα συμφέροντά μας, αλλά τα δικά τους συμφέροντα. Κανείς άλλος πέρα από εμάς δεν πρέπει να φροντίζει για τα συμφέροντά μας. Η εκλογή των αφεντικών μας, η ψηφοφορία, η υποβολή σε πλειοψηφίες και / ή μειονότητες, που ενεργούν στο πλαίσιο δημοκρατικών πλαισίων … μας κάνει συνεργούς με τους κυριαρχούς μας και μας επιβάλλουν το πνεύμα της ανάθεσης σε αξιωματούχους. Δίνουμε τη ζωή μας στα χέρια τους. Βασιζόμενοι στους πολιτικούς που επιδιώκουν (όπως κάνουν όλοι) να επωφεληθούν από τους αγώνες και τα συναισθήματά μας προσπαθώντας να μας επιβληθούν, μας κάνει να γίνουμε μια δουλοπρεπής μάζα έτοιμη να κινητοποιηθεί ή να ακινητοποιηθεί, σύμφωνα με τα εκλογικά τους συμφέροντα και τους αγώνες τους για την εξουσία.

Κανένας εθνικισμός ή σημαία δεν πρέπει να μας αντιπροσωπεύει. Ως καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε περισσότερα κοινά με τους άλλους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους απ ‘ό, τι με έναν επιχειρηματία ή πολιτικό που γεννήθηκε στον ίδιο χώρο με εμάς. Ο εθνικισμός και ο πατριωτισμός είναι εργαλεία της εξουσίας που μολύνουν και χειραγωγούν τους καταπιεσμένους και τους κάνουν να χορεύουν στους ρυθμούς των καταπιεστών και να ενώνονται με τους εχθρούς της τάξης μας και τα συνεχώς μεταβαλλόμενα σχέδια και ανάγκες τους. Η στοργή για τη γη στην οποία ζούμε ή τη γλώσσα μας αφαιρείται για να δικαιολογηθεί η δημιουργία νέων κρατών. Προφανώς, ο πολιτισμός πρέπει να είναι κάτι ζωντανό, σε συνεχή εξέλιξη και ελεύθερη ανάπτυξης μεταξύ ατόμων και κοινοτήτων. Το κράτος είναι ο θάνατος κάθε ελεύθερης εξέλιξης, είναι η οικοδόμηση συνόρων και η σπορά των σπόρων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Κάτω από τον καπιταλισμό, το κράτος και κάθε μορφή εξουσίας, δεν θα είμαστε ποτέ ελεύθεροι. Ας δημιουργησουμε έναν νέο κόσμο πάνω από τα ερείπια της αυταρχικής και κρατικής κοινωνίας. Ας οικοδομήσουμε και ας αγωνιστούμε για την αναρχία, ως έναν συνεχή αγώνα ενάντια σε όλες τις μορφές καταπίεσης και εκμετάλλευσης, σε αλληλεγγύη και αμοιβαία υποστήριξη με τους ισότιμους μας, ανεξάρτητα από το πού προέρχονται.

ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΑ!

(μέσω Contra Madriz, μετάφραση από PDF)