Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα 22/10

Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (22/10) με πληροφορίες από το athens.indymedia.org και τα social media

 

Πληροφορίες από το αθηναϊκό indymedia

1.08μμ – Αυτή την στιγμή αντιφασίστες/στριες βρισκόμαστε στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να αποτρέψουμε κάθε πιθανή προσπάθεια εμφάνισης των ασπόνδυλων σκουπιδιών.

Καλούμε όλους τους συντρόφους να πλαισιώσουν με την παρουσία τους το κάλεσμα, ώστε να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους απόγονους των Ναζί.

Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη 11 “Clément Duval”
Αντιφασιστική ομάδα Μπελίνι

1.51μμ – Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, θα κλείσει στις 15:00, κατόπιν εντολής της αστυνομίας.

2.04μμ – Οι είσοδοι του μετρό έχουν κλείσει στο Σύνταγμα και οι συρμοί δεν σταματάνε στον συγκεκριμένο σταθμό ενημερωτικά για όσους συντρόφους/ισσες θέλουν να κατέβουν. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, απλά όσοι θέλουν να κατέβουν να προσεγγίσουν το σημείο από Αμαλίας. Επίσης διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, δηλαδή στην αριστερή, την δεξιά και την κάτω πλεύρα της. Οι φασίστες ανανέωσαν το κάλεσμα τους, καλώντας αυτή την στιγμή στο Σύνταγμα. Είναι περίπου 30 άτομα άλλα οι σύντροφοι δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν λόγω της προστασίας που δέχονται οι φασίστες απο τα ΜΑΤ. 

2.50μμ – Όλες οι συλλογικότητες που καλούσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος. Παρά την παρουσία των μπάτσων η πρόσβαση είναι δυνατή για όποιον θέλει να προσεγγίσει το σημείο. Η διμοιρία που βρισκόταν στην κάτω πλευρά του Συντάγματος, μεταφέρθηκε ελάχιστα μέτρα πιο κάτω, έξω δηλαδή από τα Mc Donald’s του Συντάγματος. 

3.28μμ – Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αντιφασίστριες/ες σ όλο το μήκος της πλατείας. Μπάτσοι στο πάνω μέρος των σκαλιών. Πρόσβαση εφικτή μόνο από Σταδίου.

.3.35 – Μπατσοι εχουν στηθει περιμετρικά στην πλατεια. Κλειστα τα σκαλιά ενω υπαρχει διακριτική παρουσια στα πλαηια της πλατείας καθως και στο κατω μερος απεναντι απ το υπουργειο Οικονομικών. Συντροφοι.ισσες περιπου 200 ατομα διασκορπισμένες στην πλατεια. Εισοδος απο το κατω μερος (απο σταδίου) Ανοιχτή.

3.42μμ – Τα ματ απ το Κάτω μερος της πλατειας μετακινήθηκαν προς την Μεγαλη Βρετανία

4.19μμ – Τα φασιστομουτρα καμία δεκαπενταρια όλοι και όλοι είναι παρεταγμενα στην είσοδο του Ζαππείου από την μεριά της β. Σοφία ς και σε πλήρη συνεργασία με τους μπάτσους έχουν ανοίξει πανό ορατό στα διερχόμενα αμαξια. Στην αντιφασιστική συγκέντρωση τώρα 400αγωνιστες καταλαμβάνουν όλη την πλατεία Συντάγματος . Στα σκαλιά οι μπάτσοι συνεργάτες των φασιστών έχουν κάνει ένα τοίχος μπροστά από τους αντιφασίστες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αντιστρέψουν την πραγματική εικόνα των γεγονότων.

4.35μμ – Μια εξερετικη κίνηση από τους αντιφασίστες πριν από λίγο. Ομάδα αγωνιστών αποσπάστηκε από την συγκέντρωση με κατεύθυνση προς το Μοναστηράκι και αφού απεγκλωβησουν από τον αστυνομικό κλοιό έκανε τον γύρο και δια μέσου της φιλελλήνων κατάφεραν να φτάσουν στα δέκα μέτρα από τους φασίστες που πανικόβλητοι παράτησαν το πανό και άρχισαν να τρέχουν. Οι 25 ( εν τέλη) φασίστες σώθηκαν χάρη στην επέμβαση των μπατσων που για να γλυτώσουν τα αδέλφια τους έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων

5.30μμ – Οι φασίστες καμιά 80αρια μετακινούνται μέσα στον εθνικό κήπο συνοδεία των μπατσων. Πριν από λίγο και πιθανά μετά από το γενικό κραξημο τους είχαν μαζέψει από το πεζοδρόμιο της Αμαλίας και τους είχαν πάει πιο πισω 

 

6.07μμ – Η αντιφασιστική συγκέντρωση βαίνει προς το τέλος της με τα οργανωμένα σχήματα να αποχωρούν συντεταγμένα. Στο Σύνταγμα παραμένουν αυτή τη στιγμή καμιά 300 σύντροφοι

6.26μμ – Απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των μπατσων τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος τρέχει προς το Μοναστηράκι

 

6.33μμ – Φασίστες φωνάζουν συνθήματα μέσα στο σταθμό Μοναστηράκι

6.55μμ – Πριν 5 λεπτά ήταν ακόμα στο μοναστηράκι 2-3 άτομα. Ενας έχει καδρόνι με την ελληνική σημαία κ ο αλλος ματωμένο κεφάλι. Όπως μπαίνεις στο μεττρο απο πλατεια. Τους φυλάνε οι σεκιουρητάδες.

7.38 – πριν κανα μισαωρο ισοπέδωθηκαν φασιστες στο μοναστηρακι, ηταν καμια 15αρια και πιαστηκαν 5-6 και παιζει να ειναι ακομα ξαπλωμενοι στο σταθμο…. οι υπολοιποι τρεξανε καποιοι προς πλακα και καποιοι στο μετρο.


Ενημέρωση από social media:

https://twitter.com/Embleer_Frith/status/922068805924335616