Xιλή – Σοβαρός τραυματισμός του αναρχικού Byron Robledo Villalobos σε απόπειρα εμπρησμού λεωφορείου

 

28.10.17: Στις 26 Οκτωβρίου 2017 στις 9.30 μ.μ., ένα λεωφορείο που ταξίδευε στην οδό Transanago 325 μπλοκαρίστηκε από ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά έξω από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακολούθησε προσπάθεια εμπρησμού του.

 

Αφού σταμάτησε το λεωφορείο και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, ο οδηγός αντιστάθηκε με “ηρωικό ζήλο” για να προστατεύσει την ιδιοκτησία της εταιρίας Vule S.A και κατόπιν οδήγησε το λεωφορείο κατευθείαν στα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για οδόφραγμα.

Ο άθλιος οδηγός Luis Maulén Miranda (βλ. Φωτογραφία) οδήγησε το λεωφορείο πάνω από έναν σύντροφο και τον σφήνωσε σε ένα δέντρο. Ο 21χρονος Byron Robledo Villalobos υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα στα πόδια του. Βρέθηκε από μια περιπολία της PDI (Διερευνητική αστυνομία) που βρίσκονταν στην περιοχή και μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου Salvador.

Ο σύντροφος έχει βγεί από την εντατική, ωστόσο παραμένει σοβαρά τραυματισμένος με σημαντικά κατάγματα και στα δύο του πόδια.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι, μόλις η κατάσταση του συντρόφου σταθεροποιηθεί, θα του αποδοθούν κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με την δημόσια τάξη και για παραβίαση του νέου νόμου περί όπλων, γιατί όταν βρέθηκε τραυματισμένος υπήρχαν κοντά του δύο κοκτέιλ Molotov .

Περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις μόλις καταστούν διαθέσιμες.

Υπερασπιστείτε τους μαχητές του δρόμου!

΄Οπως πρίν έτσι και σήμερα: ένας σύντροφος τραυματίστηκε και απήχθη από τους μπάτσους … αρκετός λόγος για να δείξουμε αλληλεγγύη!

Όλη μας η αλληλεγγύη στον σύντροφο Byron!

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com