Μόσχα – Πορεία αναρχικών για την εκατονταετηρίδα της επανάστασης (βίντεο)

Παρά τις ενισχύσεις των μπάτσων στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο κρύο βράδυ της 6ης Νοεμβρίου , δεκάδες αναρχικοί πορεύτηκαν για την εκατονταετηρίδα της επανάστασης. Κοντά στο σταθμό του μετρό Chistye Prudy, οι αναρχικοί ξεδίπλωσαν πανό που έγραφε: «Δικτατορία, φτώχεια και διαφθορά, μόνη διέξοδος η φωνάζοτντας συνθήματα για την ταξική πάλη, την , την δημιουργία ενός νέου, δίκαιου κόσμου.

Η δράση δεν επιτρεπόταν – εμείς δεν θεωρήσαμε απαραίτητο να ζητήσουμε άδεια από τις αρχές για να πορευτούμε στο δρόμο. Μπορούμε να περπατήσουμε και να αναπνέουμε πιο ελεύθερα χωρίς τη συνοδεία μπάτσων. Επίσης, στις τρέχουσες συνθήκες της δικτατορίας, οι αρχές προτρέπουν τον κόσμο να συμμετέχει σε ενέργειες συντονισμένες από τις ίδιες, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα καταγράφονται και θα παρακολουθούνται από την αστυνομία – βλακεία και πρόκληση.

Θυμηθείτε ότι η πραγματική κοινωνική επανάσταση για την απελευθέρωση την οποία αναρχικοί και επανάστατες ονειρεύονταν δεν έχει μείνει σε αυτό στο παρελθόν, αλλά περιμένει στο μέλλον. Η επανάσταση είναι η μόνη λύση για την επίλυση όλων των αντιφάσεων και των προβλημάτων που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα. Ο αγώνας ενάντια στις διάφορες εκδηλώσεις του καπιταλισμού και του κράτους όπως η φτώχεια, η διαφθορά, η αστυνομική ανομία και η αυθαιρεσία των αρχών δεν έχουν προοπτική αν δεν λάβουμε υπόψη την αληθινή πηγή των κοινωνικών δεινών – το κράτος και τον καπιταλισμό. Διαφορετικά, όταν προσπαθούν να λύσουν κοινωνικές αντιφάσεις αλλάζοντας την κυβέρνηση χωρίς να καταστρέψουν το κράτος και να δημιουργήσουν ένα νέο δημοκρατικό σύστημα, απλώς θα εμφανίζονται νέοι κλέφτες και δικτάτορες για αντικαταστήσουν τους παλιούς – ένα γεγονός που αποδεικνύεται από τις εμπειρίες των δύο επαναστάσεων του 1917. Και βεβαίως αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στο μέλλον.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com