Αθήνα – Μαρτυρίες από την μανιασμένη επίθεση των μπάτσων στο α/α μπλόκ και στα Εξάρχεια στις 17/11

Παραθέτουμε μερικές μαρτυρίες από ανθρώπους που δέχτηκαν ή ήταν παρόν κατά την διάρκεια της μανιασμένης επίθεσης των μπάτσων στο α/α μπλόκ κατά την επιστροφή του από την πορεία για το Πολυτεχνείο, στη Λ. Αλεξάνδρας και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 17/11 στην πλατεία Εξαρχείων. Απο τις επιθέσεις των πραιτοριανών της εξουσίας υπήρξαν δεκάδες τραυματίες/σμένες που κατέληξαν στα νοσοκομεία με ανοιγμένα κεφάλια και μυικές και οστικές κακώσεις. Ωστόσο ο ακριβής αριθμός όσων χρειάστηκαν να διακομισθούν στα επείγοντα, δεν έχει αποδοθεί επίσημα.

 

– Μαρτυρία απο τα χθεσινά επι της Λεωφ. Αλεξάνδρας

Κατα μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με κατευθυνση προς κέντρο, η πορεία ήταν προς τα τελειώματα της. Τα ματ κορδόνι σε όλο το μήκος της διαδρομής. Οι μπατσοι κατηφόριζαν στο διαζωμα που είναι απ τη μερια της γαδά, εμείς απέναντι. Μέχρι το ύψος του μπατσομέγαρου πηγαιναν όλα σχετικά ομάλα. Τα γνωστά αντιμπατσικα συνθήματα, ως εκει. Συμπαγες το μπλοκ, και σωστή περιφρούρηση.
Τα ματ ξεκινησαν να μας βριζουν φωνάζοντας. Κάποιοι απο αυτους πλησίασαν το διάζωμα που μας χώριζε, χτυπώντας επιδεικτικά τα κλομπ πανω στις ασπίδες χειρονομίες και φωνές. Δεν επαιρναν απαντηση κι αυτο τους τσαντιζε περισσότερο. Αυτό ήταν και το συμφωνημένο απο την περιφρούρηση -δεν απανταμε σε προκλησεις- και τηρήθηκε απο όλο τον κόσμο του μπλοκ.
Μετά το μπατσομέγαρο και λίγο πριν το ύψος της Χ.Τρικουπη, ξεκινησε συντονισμενα η επίθεση των ματάδων προς το μπλοκ. Ξεκινησε με 2 δακρυγόνα και μέσα στον πανικό που δε βλεπεις τιποτα και δεν μπορεις ν’αναπνευσεις, οι δοιμιριες που ηταν στο απεναντι διάζωμα σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν να χτυπάνε κοσμο όπου εβρισκαν κυριολεκτικά.
Τεσσερις για εναν, τρεις για εναν. Να εχει πεσει κοσμος στο δρομο κατω κι αυτοι να βαρανε. Απο τα δευτερόλεπτα που κραταγα τα ματια μου ανοιχτα, χτυπαγανε λυσσασμενα κοσμο βρίζοντας. Πηραν ενα σακίδιο απο συντροφο ή συντροφισσα. (μπορει να ηταν και δύο, αλλα δεν το θυμαμαι καθαρά) Ενας άλλος συντροφος που είχε τσαντακι με φαρμακα, ριοπάν και γάζες, τον έριξαν κάτω. Τους φώναζε μη βαρατε ειμαι νοσοκόμος. Τον χτύπησαν. Πεσμένο κάτω και τον βαραγανε τρια καθαρματα. Δεν πρόλαβα να δώ άλλα, χωθηκα μέσα σε ενα μαγαζι μέχρι να βρω ανασα και όραση, και βγηκα να κατηφορισω προς εξαρχεια μεσα απο τα στενα. Ειχα χάσει όλους τους δικους μου. Περασε διμοιρία απο μπροστά μου επι της οδου Ζωναρά, φωνάζοντας σε κατοικους που είχαν βγει στην εισοδο της πολυκατοικιας τους και κοιτούσαν, “μπείτε μεσα και κλείστε και το κουρτινακι καργιόλες”
Δεν εχω ξεκαθαρη πληροφόρηση για το πόσοι/ες χτυπηθηκαν και πόσο σοβαρά.

Απο συμμετέχουσα στην πορεία για την εξεγερση του πολυτεχνειου

 

Πηγή: Ραδιοφράγματα

 


Οργή και μίσος…

Χτες κατεβαίνοντας την Αλεξάνδρας ΜΑΤάς φώναζε τα συνθήματα ειρωνικά και ο κόσμος τον έκραζε. Εριστικοί και προκλητικοί όλοι.
Ξαφνικά και ενώ ακούστηκαν κρότοι χημικών από την ουρά της πορείας, τα γουρούνια πλευρίσαν όλη την πορεία και αναίτια άρχισαν να χτυπάνε δολοφονικά μαζί με ρίψη χημικών.
Στη γωνία Μαυρομιχάλη κόσμος έπεσε κάτω και ποδοπατήθηκε. Κεφάλια ματωμένα έβλεπες παντού.
Οι τραυματίες δεν ήταν μόνο όσοι πήγαν νοσοκομείο αλλά και δεκάδες άλλοι ελαφρύτερα που δεν πήγαν.
Στην επιστροφή προς Εξάρχεια οι περισσότεροι ήμασταν τραυματίες.
Μόλις έγινε γνωστή η δολοφονική επίθεση στην Αλεξάνδρας, σύντροφοι στα Εξάρχεια άρχισαν να συγκρούονται με τους μπάτσους.
Όταν έφτασε και ο κόσμος από την πορεία, περίπου 500 άτομα συμμετείχαμε στις συγκρούσεις. Οι μπάτσοι ρίχνανε άπειρα χημικά κυριώς ασφυξιογόνα. Η περιοχή πνίγηκε και ακόμη και σε σπίτια που ήταν ερμητικά κλειστά πέρναγαν μέσα τα ασφυξιογόνα κινδυνεύοντας να υπάρξουν νεκροί μεταξύ επιβαρυμένων ατόμων και ηλικιωμένων.
Οι δρόμοι Στουρνάρη, Σωλομού, Θεμιστοκλέους και οι κάθετοι τους πεδίο συγκρούσεων.
Από το νέφος των χημικών δεν μπορούσες να δεις πέρα των 10 μέτρων. Οι μπάτσοι με φακούς ορμούσαν μέσα από το νέφος. Κάτοικοι εξαγριωμένοι από τα χημικά τους πέταγαν από τα μπαλκόνια ότι έιχαν.
Ξαφνικά στη 1:00 περίπου μπάτσοι όρμησαν από Βαλτετσίου κυρίως με πλήθος χημικών δολοφονικά μέσα στην πλατεία. Μετανάστες και θαμώνες ξυλοκοπούνταν χωρίς έλεος από τους ένστολους δολοφόνους. Γωνία Βαλτετσίου και Θεμιστοκλέους έναν μετανάστη τον ρίχνουν κάτω και πέφτουν πάνω του καμιά δεκαριά και τον κλώτσαγαν στο κεφάλι. Δύο άτομα, ο ένας ο ιδιοκτήτης του σουβλατζίδικου, με φωνές κατορθώνουν να πάρουν τον μετανάστη όπου αιμόφυρτο τον παίρνουν μέσα στο κατάστημα. Σύνολο τραυματιών μέσα, 3 άτομα όλα στο κεφάλι. Το ίδιο συνέβη παντού πέριξ και μέσα στη πλατεία. Στουρνάρη πίσω από το νέφος των χημικών περίπου Σουλτάνη ξυλοκοπούσαν συλληφθέντες πολύ ώρα.
Κάποιοι από τους τραυματίες πήγαν στον Ευαγγελισμό και πολλοί άλλοι δεν ήθελαν για προφανής λόγους.

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΝΗ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΣΚΑΤΑ
ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΑ

 

Πηγή: Γενικη Απεργια Διαρκειας τωρα

 


Kάποιες Λεπτομέρειες από τις χθέσινες συγκρούσεις

– Οι μπάτσοι εξακριβωμένα έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών, αρκετές φορές πριν την τελική επίθεση όπου και ουσιαστικά διέλυσαν όσους είχαν μείνει στην πλατεία και πέριξ

– Από μπαλκόνι 5ου ορόφου τοσίτσα και νοταρά καθόλη τη διάρκεια των συγκρούσεων υπήρχαν άτομα που τραβούσαν φωτογραφίες

– Υπήρξαν περιστατικά όπου οι μπάτσοι πετούσαν πέτρες σε παράθυρα σπιτιών, οι κάτοικοι των οποίων διαμαρτύρονταν για τα χημικά

– Η τελευταία επίθεση των μπάτσων ήταν ιδιαιτερης αγριοτητας και έχουν σίγουρα τραυματίσει αρκετό κόσμο ενώ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις έριξαν δακρυγόνα σε εισόδους πολυκατοικιών.

 

Πηγή: athens.indymedia.org


– Μόλις έγινε επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία. Η γειτονιά έχει πνιγεί στο χημικό, πρέπει να έχει πέσει άπειρο ξύλο, ο κόσμος ούρλιαζε και σε απαίτηση των κατοίκων να φύγουν από τη γειτονιά οι μπάτσοι η απάντηση ήταν φακοί σε μπαλκόνια και πέτρες σε σπίτια

– Μετα την ληξη των επεισοδιων στα εξαρχεια εγινε επιθεση απο τα ματ στην πλατεια Εξαρχειων.Συνελαβαν νεαρους και νεαρες. Ξυλοκοπηθηκαν αγρια.Πηγαμε στη ΓΑΔΑ να τους δουμε 5 το πρωι.Ο τοιχος γεματος αιματα απο το ανοιγμενο κεφαλι ενος που μεταφερθηκε για συρραφη δτο νοσοκομειο.Ενας
Γαλλος δεν αναγνωριζονταν στο προσωπο.Προκειται για βασανισμο κρατουμενων

 

Πηγή: Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή