Αθήνα – Ανακοίνωση της κατάληψης GARE

Ανακοίνωση για την εκκένωση της κατάληψης ΓΚΑΡΕ. Κάλεσμα στα δικαστήρια. Κάλεσμα σε οργάνωση της αντίστασης

Τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε

Το πρωί της Κυριακής 26/11 έγινε συντεταγμένη επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης ΓΚΑΡΕ από δυνάμεις ΟΠΚΕ και της ασφάλειας. Η περιφρούρηση της κατάληψης μόλις αντιλήφθηκε τον κλοιό των μπάτσων, αντιστάθηκε στην εκκένωση. Οι μπάτσοι κατάφεραν να εισβάλουν μετά από κάποια ώρα κόβοντας την πόρτα. Οι 4 συντρόφοι που βρίσκονταν μέσα συνελήφθησαν. Έχουν κατηγορίες για αντίσταση, απείθια λόγω της άρνησής τους για δακτυλοσκόπηση, απόπειρα σωματικής βλάβης, καθώς και κακουργήματα για κατοχή εκρηκτικών.

Άμεσα κινητοποιήθηκε αλληλέγγυος κόσμος και συγκεντρώθηκε στη ΓΑΔΑ, καθώς και καλέστηκε συνέλευση της Δομής Αυτοάμυνας Καταλήψεων και Εγχειρημάτων στέγασης μεταναστών για το ίδιο βράδυ. Η συνέλευση ανταποκρίθηκε άμεσα στο κατασταλτικό χτύπημα και κινήθηκε μαζίκά με πορεία από την πλατεία Εξαρχείων προς την Καλλιδρομίου. Πορευτήκαμε στη γειτονιά με πανό φωνάζοντας συνθήματα και αντιπαρατεθήκαμε με τη διμοιρία ΜΑΤ που από το βράδυ έχει στρατοπεδεύσει έξω από τη κατάληψη. Οι μπάτσοι εξαπέλυσαν κρότου λάμψης και χημικά και το σώμα της πορεία κατευθύνθηκε προς την πλατεία, ενόσω η περιφρούρηση της πορείας έδινε μάχη σώμα με σώμα στη Τοσίτσα και Οικονόμου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η συγκεκριμένη εκκένωση είναι ενταγμένη στο συνολικότερο κατασταλτικό έργο του κράτους με αιχμή τα Εξάρχεια. Η συγκυρία είναι προφανής. Το κράτος στέλνει ένα μήνυμα λίγο πριν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Επιχειρεί να πάρει πίσω το έδαφος που κερδίθηκε από την περσινή κινητοποίηση και την οργανωμένη περιφρούρηση της γειτονιάς την 6η Δεκέμβρη. Επιχειρεί να σβήσει τη ζωντανή μνήμη της εξέγερσης του ’08 και όσα αυτή έχτισε. Ταυτόχρονα επιχειρεί να ισοπεδώσει τη μάχιμη αντίσταση τόσο για την επικείμενη επετειακή κινητοποίηση όσο και για το μέλλον από δω και μπρος. Έχει προηγηθεί η καταστολή της πορείας της 17 Νοέμβρη από τους δολοφόνους των ΜΑΤ με άγριους ξυλοδαρμούς και χημικό πόλεμο.

Έχει προηγηθεί και η ανελέητη μαύρη προπαγάνδα απέναντι στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό κίνημα που στρώνει το έδαφος για τον αφοπλισμό του, δηλαδή για την ισοπέδωσή του. Στέκοντας σε ένα μόνο παράδειγμα, την κατάληψη του Πολυτεχνείου στο τριήμερο της επετείου της 17 Νοέμβρη, είναι ξεκάθαρο ότι η συκοφαντική πολεμική που δέχτηκε η κατάληψη με αποκορύφωμα την καταστολή της από αυτόκλητους καθαριστές του κινήματος, συνέβαλε καταλυτικά στις μετέπειτα κινήσεις του κράτους.

Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την επέλαση. Η μαχητική υπεράσπιση των εγχειρημάτων μας, των αγώνων μας, του οράματός μας είναι κοινή ευθύνη. Καλούμε εκ νέου σε οργάνωση για την υπεράσπιση της γειτονιάς των Εξαρχείων, και όλου του πλούτου της αντίστασης που εδώ οργανώνεται και εκδιπλώνεται, από την κρατική τρομοκρατία στις 6 Δεκέμβρη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

για τους συλληφθέντες από την εκκένωση της Κατάληψης ΓΚΑΡΕ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Δευτέρα 27/11
(θα υπάρξει ενημέρωση για την ώρα)
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ανοιχτό κάλεσμα στη Συνέλευση ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

για τη διοργάνωση των κινητοποιήσεων στις 6/12
Δευτέρα 27/11  19.00  Πολυτεχνείο (Γκίνη)

 

Πηγή: athens.indymedia.org