Αθήνα – Για την επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ σε θρησκευτική συγκέντρωση μεταναστών από το πακιστάν

Αναδημοσίευση από NoBorders

(https://www.facebook.com/nobordersnetwork/posts/1576519935749226:0)

Η αλήθεια μπορεί να είναι κάπως έτσι και δεν θα ειπωθεί ποτέ από τα μέσα προπαγάνδας:

Συγκέντρωση μεταναστών από το Πακιστάν συναντάει στο δρόμο ξαφνικά οπαδούς ομάδας, με κράνη, μαύρα ρούχα και χαρακτηριστικά που παραπέμπουν οπτικά στη μνήμη των μεταναστών σε άλλες καταστάσεις. Κάποιοι από τους μετανάστες βάζουν τις φωνές και προσπαθούν να περιφρουρήσουν τους υπόλοιπους. Από τη πλευρά των οπαδών, ένας πυρήνας ακροδεξιών ξεκινά/υποκινεί την πολύ βίαιη επίθεση. Στη συνέχεια μιλάνε οι εικόνες. Επεμβαίνουν τα ΜΑΤ.

Για τους τραυματίες που υπάρχουν δεν ακούστηκε λέξη. Και το υλικό δημοσιεύεται:Οι λιγοστές αντιφασιστικές φωνές οπαδών στο διαδίκτυο καλύπτονται από το χυδαίο, ρατσιστικό οχετό που στήνουν φασίστες και χρυσαυγίτες, με πρωτοφανές μένος, στα σχόλια κάτω από το φωτογραφικό υλικό και όχι μόνο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να φανεί ότι οι μετανάστες ξεκίνησαν την επίθεση. Ακόμα και μέσα όπως η ΕΡΤ μιλάνε απλά για “συμπλοκή”.

Δεν είμαστε ειδικοί να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο και το οπαδιλίκι. Ξέρουμε μόνο πως ο αντιφασισμός και η μάχη κατά του ρατσισμού μέσα στα γήπεδα μας βρίσκει αλληλέγγυους.

Ένα μπράβο σε όσους, λίγους δεν φοβούνται και είπαν την αλήθεια για τα χτεσινά.

Παράλληλα όμως έχει σημασία να μην αφήσουμε λεπτό τη ρατσιστική προπαγάνδα και τη παραπληροφόρηση να στρώνει το δρόμο στους φασίστες δολοφόνους.

Ούτε βήμα πίσω.

(Στη φωτογραφία, μήνυμα μεταναστών γραμμένο πάνω σε μια μπάλα, προς συντρόφους, μέσα από το  στρατόπεδο, σε παρέμβαση πριν μερικά χρόνια, στο Παρανέστι Δράμας)