Αθήνα – Ενημέρωση από την παρέμβαση έξω από την δ/νση αλλοδαπών Π. Ράλλη

 

Την Παρασκευή 24/11 σύντροφοι και συντρόφισσες που πλαισιώνουν τον συντονισμό συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων ενάντια στα κέντρα κράτησης πραγματοποίησαν μη ανακοινωμένη παρέμβαση έξω από το κτήριο μεταγωγών της Πέτρου Ράλλη.

Φωνάχθηκαν συνθήματα ενάντια στα κέντρα κράτησης, πετάχτηκαν τρικάκια και έγινε προσπάθεια επικοινωνίας με τους κρατούμενους που είχαν πρόσβαση στα παράθυρα. Οι κρατούμενοι μας ενημέρωσαν για τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους : έλλειψη ζεστού νερού, άθλιο φαγητό καθώς επίσης και περιπτώσεις πολύμηνων κρατήσεων.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, έγινε αντιληπτό ότι οι ανθρωποφύλακες απομάκρυναν οργανωμένα όλους/ες κρατούμενους/νες από τις πτέρυγες που είχαν οπτική επαφή με το σημείο της παρέμβασης. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανθρωποφύλακες επιχειρούν να απομακρύνουν τους/τις μετανάστες/τριες από κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τους αλληλέγγυους. Φαίνεται, ωστόσο, ότι, έπειτα από τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις μας έξω από το κτήριο της Πέτρου Ράλλη, η διοίκηση και οι ανθρωποφύλακες έχουν αναπτύξει πλέον ένα οργανωμένο σχέδιο μεταφοράς και απομόνωσης των μεταναστών/τριών από τις παρεμβάσεις αλληλεγγύης. Αυτό φυσικά εντάσσεται σε έναν ευρύτερο πολιτικό σχεδιασμό εκ μέρους του κράτους ο οποίος έχει ως στόχο την απομόνωση από τους αλληλέγγυους, όπως επίσης και της αορατοποίησής τους.

Εμείς από την πλευρά μας, ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς, θα συνεχίσουμε να εφευρίσκουμε τρόπους για να στεκόμαστε δίπλα στους μετανάστες/τριες και να εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Κάτω τα ξερά σας από τους μετανάστες

Αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται

Καμία δίωξη στους 8 της Πέτρου Ράλλη και τους 35 της Μόρια.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης

 

 

 

Πηγή:  athens.indymedia.org