Παρέμβαση του Αντιφασιστικού Δικτύου στα Νότια για περιστατικό μαχαιρώματος

ΣΟΥΡΜΕΝΑ (Ελληνικό): Παρέμβαση του Αντιφασιστικού Δικτύου στα Νότια για περιστατικό μαχαιρώματος


Στις 23 Ιουνίου, συντρόφισσες και σύντροφοι του Αντιφασιστικού Δικτύου στα Νότια πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Ελληνικό (στην πλατεία Σουρμένων, στην κεντρική οδό Ιασωνίδου και στο μετρό) με κείμενα, αφισάκια, τρικάκια και πανό. Βασικός σκοπός ήταν να συνομιλήσουμε με νεαρό κόσμο που αράζει στην πλατεία για το πρόσφατο περιστατικό “φέρμας” και μαχαιρώματος.

ΟΥΤΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΑΛΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ,

ΣΦΑΓΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Στις 2 Ιούνη δυο τύποι με απειλή μαχαιριού επιτέθηκαν σε ένα 17χρονο, στην Ιασωνίδου, για να του πάρουν κινητό και χρήματα. Όταν ο 17χρονος αντιστάθηκε, τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά και τράπηκαν σε φυγή. Ο 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χειρουργήθηκε.

Αυτό είναι ένα ακόμη περιστατικό ανάμεσα στα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά σε γειτονιές και σχολεία, όπου νεαρά άτομα, λειτουργώντας σαν συμμορίες, την πέφτουν είτε για φερμαρίσματα είτε για νταηλίκι.

Ζούμε σε μια ακραία συνθήκη υλικής, ηθικής και πνευματικής φτώχειας. Οι πολιτικά και οικονομικά ισχυροί, καθημερινά μας εκμεταλλεύονται σε όλα τα επίπεδα, οδηγώντας την κοινωνία στην εξαθλίωση και την απελπισία.

Με τη βοήθεια των ακριβοπληρωμένων ΜΜΕ μας ταΐζουν κουτόχορτο για ασφάλεια και σταθερότητα, για έθνος και πατρίδα, για κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Όλα αυτά βέβαια για να δικαιολογήσουν την επιβολή αντικοινωνικών οικονομικών μέτρων, το ξεπούλημα των πάντων και τη χρήση βίας και καταστολής από την πλευρά του κράτους και των αφεντικών.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την εξαθλίωση μάς φταίνε οι μετανάστες, οι Ρομά, οι άνεργοι, οι απεργοί, οι διαδηλωτές, οι καταληψίες, οι νεολαίοι, όσοι αγωνίζονται και αντιστέκονται ενάντια στην καταπίεση, την καταστολή και την εκμετάλλευση.

Ο πραγματικός εχθρός μας όμως είναι αυτοί οι λίγοι που κατέχουν την πολιτική και οικονομική εξουσία, που μας κλέβουν την ελπίδα, τη χαρά και τη ζωή.

Δεν είναι ούτε επιβίωση, ούτε μαγκιά, ούτε «αλητεία», όταν οι φτωχοί και οι καταπιεσμένοι στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλο˙ αυτό είναι κοινωνικός κανιβαλισμός.

Τα μαχαιρώματα και οι φέρμες στους δρόμους, τις πλατείες και τα σχολεία, τα νταηλίκια και οι ξυλοδαρμοί ανάμεσα στις παρέες και στους μετανάστες, οι σεξιστικές και “μάτσο” συμπεριφορές, ο ρατσισμός και ο εκφοβισμός των πιο “αδύναμων”, δεν είναι μαγκιά. Είναι απλά εκτόνωση του θυμού και της οργής για τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες που βιώνουμε, για τη μοναξιά και την απαξίωση, για τη βία που εισπράττουμε καθημερινά από το κράτος και τα αφεντικά.

Η απάντηση μας θα πρέπει να είναι η συλλογική μας οργάνωση στα σχολεία, στους δρόμους, στις πλατείες, στη δουλειά και στις γειτονιές.

Να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας και να οργανώσουμε την αντίσταση μας απέναντι στον πραγματικό εχθρό.

ΞΥΛΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.

ΦΕΡΜΕΣ ΣΤΑ SUPER MARKET ΚΑΙ ΤΑ MALL

Αντιφασιστικό Δίκτυο στα Νότια

 

Πηγή athens indymedia