Γαλλία – Εν ψυχρώ δολοφονία ανήλικου οδηγού από τους μπάτσους

ελλάδα  γαλλία συμμαχία ..

Οι δολοφονίες των Κ. Φραγκούλη και Ν. Σαμπάνη από τους μπάτσους είναι η προβλεπόμενη συμπεριφορά των δυνάμεων (αν)ασφάλειας ανα τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η εν ψυχρών εκτέλεση 17χρονου οδηγού Naël M o οποίος, σύμφωνα με τους μπάτσους, αρνήθηκε να σταματήσει σε έλεγχο τους στην ναντέρ στην γαλλία. Όπως δείχνει και το βίντεο της δολοφονίας του, που κυκλοφορεί στα social media, ο ένας από τους δολοφόνους του Naël M, στέκεται στο ύψος του μπροστινού παραθύρου με το όπλο του να στοχεύει τον οδηγό, οπότε δεν υπάρχει αφήγημα εκπυρσοκρότησης ή ατυχήματος, ήταν έτοιμος να σκοτώσει.

Όταν ο Naël M πατάει γκάζι και επιχειρεί να διαφύγει, ο μπάτσος πυροβολεί τον 17χρονο στο στήθος. Τα καθεστωτικά αναφέρουν πως: “οι γαλλικές αστυνομικές αρχές κάνουν λόγο για «άρνηση συμμόρφωσης» εκ μέρους του θύματος. Ωστόσο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος ανακοίνωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά των δύο αστυνομικών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η άρνηση συμμόρφωσης δεν δικαιολογεί την χρήση όπλου από αστυνομικό” και ότι “η αστυνομική επιθεώρηση IGPN έχει ξεκινήσει έρευνα για πιθανή ανθρωποκτονία από πρόθεση από πρόσωπο που κατέχει θέση δημόσιας εξουσίας”

Μολις έγινε γνωστή η εκτέλεση του Naël M, στην πόλη της Nantere ξεκίνησαν συγκρούσεις και επιθέσεις εναντίον δυνάμεων καταστολής. Πυρπολήθηκαν και λιθοβολήθηκαν κρατικά και οχήματα μπάτσων.