Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχω καταγγείλει την διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα την εισαγγελέα επόπτρια Σταματίνα Περιμένη και τον διευθυντή Χριστόφορο Γιαννακόπουλο οι οποίοι έχουν δημιουργήσει εμπόδια στο να κάνω εγχείρηση στο ρινικό διάφραγμα.
Ουσιαστικά έχουν πετάξει στα σκουπίδια τους ίδιους τους νόμους τους όπως το άρθρο 27 παράγραφος 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα που λέει ότι ‘‘ οι κρατούμενοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με τον υπόλοιπο πληθυσμό ’’.
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 οπότε συνέταξε ο γιατρός της φυλακής το πρώτο παραπεμπτικό για να γίνει το χειρουργείο δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.
Όπως έχω ήδη καταγγείλει, όταν τον Νοέμβριο του 2016 πήγα στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά, η εισαγγελέας επόπτρια των φυλακών Κορυδαλλού Περιμένη χειραγώγησε τον γιατρό ΩΡΛ του νοσοκομείου επικοινωνώντας μαζί του τηλεφωνικά όταν ήδη βρισκόμουν στο εξεταστήριο έτσι ώστε να αναβάλλει το χειρουργείο ο οποίος έγραψε στην γνωμάτευση, ‘’χειρουργική αποκατάσταση σε δεύτερο χρόνο σε νοσοκομείο με κατάλληλη υποδομή για φυλακισμένους ’’ ενώ είναι πασίγνωστο ότι το Τζάνειο έχει κελιά – υποδομή για κρατούμενους.
Σε ακρόαση που είχα με την εισαγγελέα Περιμένη, αυτή μου είπε ότι η δικιά μου περίπτωση είναι ‘‘ ειδική ’’, ότι δεν είναι επείγον να κάνω χειρουργική επέμβαση και ότι μόνο το Τζάνειο ήταν διαθέσιμο για να γίνει η εξέταση και όχι το Γ.Κ. Νίκαιας όπου συνηθίζεται να στέλνονται οι κρατούμενοι για το οποίο συνέταξε ο γιατρός της φυλακής το παραπεμπτικό για να πάω, και ότι το Γ.Κ. Νίκαιας δεν μπορούσε να με αναλάβει γιατί είχε στείλει έγγραφο ότι αδυνατεί να κάνει χειρουργεία. Όμως όταν επικοινώνησα ο ίδιος με τον διοικητή του Γ.Κ. Νίκαιας Μπούτο Δημήτριο, αυτός με διαβεβαίωσε ότι ενόσω αυτός είναι διοικητής δεν είχε στείλει έγγραφο ή είχε διαμηνύσει προφορικά ότι δεν μπορούν να γίνουν χειρουργεία κρατουμένων και ότι μπορεί εφόσον με στείλουν, να αναλάβουν την περίπτωσή μου.
Η εκπρόσωπος του νόμου, η εισαγγελέας Περιμένη δεν διστάζει να στείλει στα σκουπίδια τους νόμους που υποτίθεται ότι είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει όταν είναι προς το συμφέρον του κρατούμενου και δεν διστάζει να πει ψέματα προκειμένου να μην κάνω την εγχείρηση για λόγους ασφαλείας.
Συνεργός σε όλη αυτή την διαδικασία ήταν και ο διευθυντής Γιαννακόπουλος ο οποίος σχετικά πρόσφατα ομολόγησε σε μια ‘‘έξαρση’’ ειλικρίνειας ότι τότε φοβόντουσαν να γίνει η μεταγωγή μου στο νοσοκομείο γιατί η Ρούπα ήταν έξω ασύλληπτη.
Εδώ αποδεικνύεται ότι ο πραγματικός νόμος είναι ο άγραφος που λέει ‘‘η ασφάλεια πάνω από την υγεία των κρατουμένων’’ ιδιαίτερα για περιπτώσεις όπως η δική μου- ‘‘ειδική’’ κατά την εισαγγελέα Περιμένη- λόγω των επιλογών αγώνα που έκανα.
Όμως μετά από 5 μήνες, μετά από δεύτερο παραπεμπτικό την περασμένη Δευτέρα 24 Απριλίου πήγα στον Ευαγγελισμό και ο γιατρός του νοσοκομείου αφού με απροθυμία κοίταξε το φάκελό μου και δεν συνέταξε γνωμάτευση μου είπε ότι ο Ευαγγελισμός δεν μπορεί να κάνει το χειρουργείο με ολική αναισθησία λόγω ελλείψεων αλλά με τοπική!
Είναι φανερό ότι πίσω από ένα τέτοιο γελοίο πρόσχημα κρύβεται άλλη μια παρέμβαση έτσι ώστε να μην γίνει το χειρουργείο.
Τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ότι αγωνιστές όπως τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα βρίσκονται αντιμέτωποι απέναντι σε ένα μόνιμο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης και εξαίρεσης που ακόμα και τα θεσμοθετημένα δικαιώματα και οι νόμοι κατά περίπτωση πετιούνται στα σκουπίδια από τους ίδιους τους εκπροσώπους του νόμου.
Μέσα σε αυτή τη συνθήκη αντιμετώπισής μας φυσικά εντάσσονται και η καταδίκη μου σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην Τράπεζα της Ελλάδας και το ακόμα μεγαλύτερο έγκλημα χωρίς προηγούμενο του ελληνικού κρατικού μηχανισμού του εγκλεισμού του γιού μου και της Ρούπα στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων μετά την σύλληψη της συντρόφισσας Ρούπα στις 5 Ιανουαρίου 2017.
Ένα έγκλημα πρωτοφανές στο οποίο πρωτοστάτησαν στελέχη της ‘‘ δικαιοσύνης ’’, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας εποπτεύουσα το έργο της ΔΑΕΕΒ, η εισαγγελέας Ανηλίκων Νικολού και ο ίδιος ο υπουργός ‘‘Δικαιοσύνης’’ του Σύριζα Κοντονής που με τα ψέματα που έλεγε δημόσια κάλυπτε- αν δεν ήταν ο ίδιος εμπνευστής- τα εγκλήματα των ‘‘ λειτουργών της δικαιοσύνης ’’.
Ακόμα και η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού Περιμένη από ‘‘ αλληλεγγύη ’’ στα εγκλήματα των συναδέλφων της δήλωσε ότι αυτή η ‘‘ διαδικασία ’’ που ακολουθήθηκε σε σχέση με το παιδί μας ήταν η ‘‘ συνήθης ’’.
Μετά από αυτό το έγκλημα που ήταν μέρος του κρατικού σχεδίου να μας πάρουν οριστικά το παιδί και να το κλείσουν σε ίδρυμα, ακολούθησε το σχέδιο να μαχαιρώσει την συντρόφισσα Ρούπα στη φυλακή κρατούμενη βαλτή, ενώ μέσα σε διάστημα ενός μηνός από τότε που συνελήφθησαν οι συντρόφισσες Ρούπα και Αθανασοπούλου οι αρχές της φυλακής Κορυδαλλού μου επέβαλλαν 3 πειθαρχικά.
Το πρώτο πειθαρχικό αφορούσε ότι κατέστρεψα κάποια μόνιτορ ασφαλείας όταν το απόγευμα της 5ης Ιανουαρίου έμαθα ότι ο γιος μας βρίσκεται έγκλειστος στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Παίδων.
Το δεύτερο πειθαρχικό γιατί για δεύτερη φορά κατέστρεψα μόνιτορ ασφαλείας όταν η φυλακή προσπάθησε να βάλει περιορισμούς στο επισκεπτήριο με την συντρόφισσα Ρούπα και τον γιο μας.
Το τρίτο πειθαρχικό αφορούσε απείθεια γιατί αρνήθηκα να παραστώ στο προηγούμενο πειθαρχικό συμβούλιο και γιατί σε μια δήλωση έλεγα ότι δεν μπορεί το σύστημα να κλείνει τον γιο μας στο ψυχιατρείο, να μου στερεί την περίθαλψη καταπατώντας τους ίδιους τους νόμους τους και να έχει την απαίτηση από μένα να σέβομαι τον σωφρονιστικό κώδικα.
Με βάση αυτή την δήλωση το πειθαρχικό συμβούλιο εκτός από απείθεια μου επέβαλλε και ποινή και για ‘‘ συκοφαντίες κατά του προσωπικού της φυλακής ’’ αφού όπως έλεγε το σκεπτικό με έστειλαν στο Τζάνειο για να δρομολογηθεί η εγχείρηση αλλά ο γιατρός το μετέθεσε σε δεύτερο χρόνο και σε άλλο νοσοκομείο.
Συνολικά μου έχουν επιβάλλει στέρηση ευεργετικού υπολογισμού εργασίας για 1,5 χρόνο όμως σαν να μην έφτανε αυτό η εισαγγελέας Περιμένη είχε το θράσος ενώ δεν έχω υποπέσει σε άλλα πειθαρχικά, με δύο διαδοχικές αποφάσεις της ακύρωσε τον ευεργετικό υπολογισμό ημερών εργασίας για τον μήνα Ιανουάριο του 2017 και τον Δεκέμβριο του 2016 αντίστοιχα.
Ουσιαστικά παραβίασε το άρθρο 66 παράγραφο 4 του σωφρονιστικού κώδικα όπου ‘‘ απαγορεύεται η επιβολή πειθαρχικής ποινής δύο φορές για το ίδιο παράπτωμα ’’.
Από τον Ιανουάριο του 2017 οπότε σύμφωνα με τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων έχω στερηθεί ευεργετικού υπολογισμού εργασίας για 1,5 χρόνο αρνούμαι να μπαίνω στο κελί κατά το μεσημεριανό κλείσιμο της φυλακής από τις 12 ως τις 3μ.μ ως αντίδραση διαμαρτυρίας για την επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων και για καταπάτηση του δικαιώματος ιατρικής περίθαλψης σε σχέση με την εγχείρηση που πρέπει να κάνω ενώ από την Δευτέρα 24 Απριλίου μετά την επίσκεψη στον Ευαγγελισμό που αρνείται να αναλάβει να με χειρουργήσει κατόπιν παρεμβάσεων, αρνούμαι να μπαίνω στο κελί στο βραδινό κλείσιμο της φυλακής από τις 9 ως τις 10μ.μ.
Το υπουργείο ‘‘ Δικαιοσύνης ’’ που έχει το θράσος να λέγεται και ‘‘ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ’’ οφείλει να δώσει εξηγήσεις πως γίνεται από τον Σεπτέμβριο του 2016 μετά από 3 γνωματεύσεις, μία του γιατρού της φυλακής, μία του γιατρού του Τζανείου και ενός ιδιώτη κατόπιν δικού μου αιτήματος και μετά από δύο παραπεμπτικά και ισάριθμες επισκέψεις σε δύο νοσοκομεία, σε Τζάνειο και Ευαγγελισμό, να μην έχω την ίδια περίθαλψη ως κρατούμενος με τον υπόλοιπο πληθυσμό όπως ορίζει ο νόμος.
Να επισημάνω ότι και οι κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού αυτό το διάστημα κινητοποιούνται αρνούμενες να μπουν στους θαλάμους τους στο μεσημεριανό και βραδινό κλείσιμο της φυλακής διαμαρτυρόμενες για τις μεγάλες ελλείψεις στο θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και για το ότι κρατούνται καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο ενώ θα μπορούσαν να αποφυλακιστούν.
Ως συνέχεια των κινήσεων διαμαρτυρίας απέναντι στη παραβίαση του δικαιώματος ιατρικής περίθαλψης από τη μεριά της φυλακής και του Υπουργείου Δικαιοσύνης θα κρατάω το προαύλιο της φυλακής ανοικτό για μια ώρα κατά το μεσημεριανό κλείσιμο από τις 12- 1μ.μ, από σήμερα 3 Μαΐου 2017 επ’αόριστο.
Πηγή: athens.indymedia.org