Πανελλαδικά οι δράσεις αλληλεγγύης στους όμηρους τους κράτους Ηριάννα Β.Λ., Περικλή Μ. και Παναγιώτη Ζ.

Παραθέτονται συγκεντρωτικά όλες οι δράσεις και παρεμβάσεις αλληλεγγύης στους έγκλειστους όμηρους του κράτους Ηρίαννα Β.Λ. ΠερικλήΜ. και Παναγιώτη Ζ.

Πηγή: athens.indymedia.org

 

Πατώντας πάνω στο όνομα της πόλης βλέπετε την αντίστοιχη δράση ή παρέμβαση αλληλεγγύης:

Αθήνα Θεσσαλονίκη Βέροια Άργος Αγρίνιο Λαμία Κοζάνη Μεσολόγγι Πύργος Κόρινθος Κέρκυρα Κομοτηνή Καρδίτσα Καβάλα Τρίκαλα Ρέθυμνο Βόλος Έδεσσα Χανιά Ηγουμενίτσα Καλαμάτα
Πάτρα Τήνος Σπάρτη Ναύπακτος Ικαρία

 

Αθήνα

Εξάρχεια- Αφίσα , πανό , τρικάκια για την Ηριάννα

Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων

Κατάργηση του τρομονόμου

Οριοθέτηση της χρήσης DNA

Να μπλοκάρουμε τη “δημιουργική μαγειρική” των αστυνομικών εργαστηρίων

Ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


Κατάληψη των γραφείων της αυγής για τον Παναγιώτη Ζ. 4/9

4/9/ 8:02μμ

αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται κατάληψη στα γραφεία της κυβερνητικής εφημερίδας Αύγη. απαιτούμε την άμεση άρση της προφυλάκισης του συντρόφου μας με το γελοίο πρόσχημα της άγνωστης κατοικίας για εμπρησμό πυροσβεστικού οχήματος το 2012. τα μμε πασχίζουν να δημιουργήσουν ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ για τον παναγιωτη προσπαθώντας να αποπολιτικοποιησουν τόσο το πρόσωπο όσο και την υπόθεση του. είμαστε εδώ για να προπαγανδίσουμε τη δίκια μας πραγματικότητα. 

4/9 9:16 μμ.

κατά τη διάρκεια της κατάληψης στα γραφεία της κυβερνητικής εφημερίδας Αύγη και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν προσεγγίσει αρχικά τα γραφεία αποχώρησαν, εμφανίστηκαν αιφνίδια οπκιτεσ. δυο απους τράβηξαν όπλο σε συντρόφους ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο. απωθήθηκαν με πυροσβεστήρες. οι σύντροφοι έφυγαν από την κατάληψη που έληξε κανονικά. 

4/9 10:06 μμ

κατά τη διάρκεια της κατάληψης στα γραφεία της κυβερνητικής εφημερίδας Αύγη και ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν προσεγγίσει αρχικά τα γραφεία αποχώρησαν, εμφανίστηκαν αιφνίδια οπκιτεσ. δυο απαυτους τράβηξαν όπλο σε συντρόφους ενώ προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο. απωθήθηκαν με πυροσβεστήρες. οι σύντροφοι έφυγαν από την κατάληψη που έληξε κανονικά. 


Παρέμβαση στην Λουκάρεως

Παρέμβαση στην Λουκάρεως πραγματοποιήθηκε, σήμερα γύρω στις 1:30 μ.μ., από την συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ.

Πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα, ενάντια στην δικαστική τρομοκρατία.

Η προφυλάκιση του αναρχικού Παναγιώτη, αποτελεί μια πρωτόγνωρη κρατική μεθόδευση εναντίων ενός εξεγερμένου συντρόφου, μια ουσιαστική προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής όλων μας.

Ούτε βήμα πίσω.

Κανένας σύντροφος, έρμαιο στα χέρια του κράτους.

Λευτεριά στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.


Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ. από οπαδούς του Ατρόμητου.

 


Συνθήματα αλληλεγγύης για τον Παναγιώτη Ζ.

Συνθήματα αλληλεγγύης για τον Παναγιώτη Ζ. που γράφτηκαν σε δρόμους των Εξαρχείων.


Πέραμα πανό αλληλεγγύη Παναγιώτη Ζ.

post image

 

Πανό αλληλεγγύης στις 4/8 για τον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. προφυλακισμένο από τις 26/7

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.
ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

 


Παρέμβαση σε συναυλία στο μουσείο της ακρόπολης για Παναγιώτη Ζ.

30 σύντροφοι συντρόφισσες διακόψαμε συναυλία στο μουσείο της ακρόπολης, πετάξαμε τρικάκια, ανοιξαμε το πανό πάνω στην σκηνή και αφού πήραμε το μικρόφωνο, μιλήσαμε για την υπόθεση του Παναγιώτη Ζ. μπροστά σε τεράστιο πλήθος κόσμου. Η ενέργια παρά την κεντρικότητα της αποκρύφθηκε ακόμα μια φορά συντεταγμένα από τα μμε.

Άμεση απελευθέρωση του Παναγιώτη Ζ.

Κάτω τα ξερά σας από τους εξεγερμένους/ες

Συνέλευση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

 


 

Πετράλωνα: πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ. κρεμάστηκε στα Πετράλωνα από αντιφασίστες συντρόφους.

Λευτεριά στον Παναγιώτη Ζ.
Σκατα στους φασίστες!


Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ. στην περιοχή του Μοναστηράκι-Ψυρρή

30 Σύντροφοι/ισσες πραγματοποιήσαμε πορειάκι-παρέμβαση όπου μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και φωνάχτηκαν συνθήματα σε αλληλεγγύη με τον φυλακισμένο αναρχικό και σύντροφό μας Παναγιώτη Ζ. Κατά την επιστροφή μας στα Εξάρχεια διμοιρία ξεκίνησε να τρέχει προς το μέρος μας χωρίς να έχει προκύψει κάτι πιο πριν και στην συνέχεια ακολούθησε και δεύτερη. Εμείς προχωρήσαμε χωρίς κανένα προβλήμα προς την πλατεία Εξαρχείων.

ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης με τον Παναγιώτη Ζ.

 


Ελευσίνα-Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη.Ζ

 

Πανό αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη.Ζ αναρτήθηκε στην Ελευσίνα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.Ζ
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.

Αναρχική ομάδα NON SERVIAM απο την Ελευσίνα και τα πέριξ


Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στο Μοναστηράκι για Ηριάννα Β. Λ. και Περικλή Μ. 17/7

300 με 400 άτομα είχε η συγκέντρωση,που πιο πολύ σε καταδρομική εξελίχθηκε παρά σε πορεία..ότι τζαμαρία υπήρχε χωρίς ρολό στην ερμού σπάστηκε μαζί και τα ατμ της περιοχής..οι μπάτσοι εμφανίστηκαν κάπου στο ύψος μεταξύ βουλής και νίκης,πετρίδια,μερικές φωτοβολίδες και επιστροφή πίσω..

στην πλατεία και μετά μέσα στην αποβάθρα του ηλεκτριού οι μπάτσοι σκάσανε κανα 10λεπτο αφότου είχε διαλυθεί ο κόσμος,και πιθανόν να είχε να κάνει με έναν ασύρματο που αρπάχτηκε από σεκιουριτά του σταθμού


Mουσική παρέμβαση που έγινε για την Ηριάννα στις 12/7 στο κέντρο της Αθήνας

https://www.facebook.com/gia.tin.irianna/videos/293718704425474/


Ενημέρωση από την συγκεντρωση αλληλεγγύης σε Ηριάννα – Περικλη

post image

 

– Μισή ώρα από την επίσημη ώρα του καλέσματος αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, περισσότερα από 1200 άτομα βρίσκονται τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στους εσωτερικούς και εξωτερικούς διαδρόμους της πλατείας πολλά πανό .

– Περισσότεροι από 2500 αλληλέγγυοι στο Σύνταγμα δημιουργούν ένα σταθερό τοίχος προστασία για τους δύο αγωνιστες πολιτικούς κρατούμενους.Απο τα μικρόφωνα ακούγονται συνεχώς κείμενα ενημέρωσης. Η συγκέντρωση συνεχίζεται κανονικα

– Με καφέδες μπουκάλια και μερικές ξύλινες υποδέχθηκε το πλήθος των αλληλέγγυων τα δύο μεγαλοστελεχη του συριζα. Πριν από λίγο χάρη στην παρέμβαση των ψυχρεμωτερων οι δύο “πολιτικοί παράγοντες” γλύτωσαν βέβαιο λιντζαρισμα

– Η συγκέντρωση μεταφέρετε τώρα στην Αμαλιας. Η μικροφωνικη έχει σταματήσει και οι αλληλέγγυοι καταλαμβάνουν το οδόστρωμα μπροστά στην βουλή. Η κυκλοφορία πλέον έχει διακοπεί.Χιλιαδες παραμένουν και φωνάζουν συνθηματα


Νότια – Μοίρασμα για την υπόθεση της Ηριάννας

post image

Την Τετάρτη 12/7 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα κειμένων για την υπόθεση της Ηριάννας σε σταθμούς του μετρό της κόκκινης γραμμής (Ελληνικό, Άγιος Δημήτριος, Δάφνη) από την αναρχική συλλογικότητα parekura με τη συμμετοχή συντρόφων από τα νότια και ανατολικά.

Το κείμενο που μοιράστηκε

Καλέσματα: Παρασκευή 19:00 πλ Συντάγματος
Δευτέρα 9:00 Εφετείο

Εμείς επιλέγουμε με ποιους θα ζήσουμε
Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ.


Προπύλαια – Παρέμβαση για την Ηριάννα

post image

Το απόγευμα της Τρίτης 11/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης για την Ηριάννα μπροστά από την Πρυτανεία.

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης:

-Παρασκευή 14/7 , 19:00

 Πλατεία Συντάγματος

-Δευτέρα 17/7 , 9:00

 Εφετείο – Λουκάρεως

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Αλληλέγγυοι-ες


Μοιρασμα και αναρτηση πανο στην Ερτ για Τασο Θεοφιλου

post image

 

Σήμερα, Πέμπτη 6/7 μοιρασαμε κείμενα στο προαύλιο της ΕΡΤ την ώρα που γινόταν συναυλία, με ενημερωτικό περιεχόμενο και απόσπασμα της “απολογίας”, σχετικά με την υπόθεση του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεόφιλου και με κάλεσμα στο εφετείο.

Η ανταπόκριση ήταν θετική απο όλο τον κόσμο και υπήρχε ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Κατά την αποχώρηση μας αναρτησαμε πανό δίπλα από την είσοδο της ΕΡΤ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

Όλοι και όλες στο εφετείο τη Παρασκευή 7/7 9πμ

Αλληλέγγυοι/ες από την Αγία Παρασκευή.


Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα και στον Τάσο Θεοφίλου ,κάλεσμα σε συγκέντρωση στο εφετείο του Τάσου Θεοφίλου

 

”Σε μια κοινωνία καπιταΛΗΣΤΩΝ το μόνο υγιές είναι οι φιλικές μας σχέσεις.Σήμερα η Ηριάννα και οΤάσος ,αύριο εσύ”

Σύντροφοι και συντρόφισσες ανάρτησαν πανό ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ και στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Καλούμε αύριο στις 9:00 πμ στη Λουκάρεως όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!

Αναρχική ομάδα Bellini


Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Τ.Θεοφίλου και την Ηριάννα Β.Λ. σε Bύρωνα και Παγκράτι

post image

Το απόγευμα(από τις 7μμ) της Τρίτης 4/7 πραγματοποιήθηκε στον Βύρωνα(όρια με Παγκράτι)στην πλατεία Μαρτάκη μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης(με κείμενα και ανάρτηση πανό) στον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα Β.Λ.,καλεσμένη από την κατάληψη της Ανάληψης και πρωτοβουλία συντρόφων/-φισσών από τις γειτονιές του Βύρωνα και του Παγκρατίου,που τρέχουν το ζήτημα των 2 αυτών υποθέσεων ενόψει κιόλας της δικαστικής ετυμηγορίας του εφετείου του αναρχικού κομμουνιστή Τ.Θεοφίλου την Παρασκευή 7/7 και της εξέτασης του αιτήματος αναστολής της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. απο το συμβούλιο εφετών τη Δευτέρα 17/7.Στο κάλεσμα της παρέμβασης ανταποκρίθηκαν κι άλλες τοπικές συλλογικότητες και ανένταχτοι σύντροφοι των γειτονιών αυτών(συνέλευση κατοίκων ΒΚΠ,Άλσους Παγκρατίου κ.α.), καθώς και άλλοι σύντροφοι απο τα ανατολικά προάστια και από άλλες περιοχές της μητρόπολης.Μετά το τέλος της μικροφωνικής οι 40 περίπου αλληλέγγυοι/ες ακολουθήσαμε με παρέμβαση σε δρόμους του Παγκρατίου με εκ νέου μοίρασμα κειμένων,πετάχτηκαν τρικάκια,γράφτηκαν με σπρέι συνθήματα και πατήθηκαν stencil,περνώντας απο κεντρικά σημεία της συνοικίας,μαγαζιά,τράπεζες και στάσεις μέχρι την πλατεία Παγκρατίου στο ύψους του Άλσους (επί της οδού Ευτυχίδου),φωνάχτηκαν συνθήματα με αντικρατικό/αντικατασταλτικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο,καθώς και συνθήματα ενάντια στις εργοδοτικές δολοφονίες(<<εργατικά ατυχήματα>>,όπως θέλουν τα αφεντικά να τις παρουσιάζουν) και καταλήξαμε ξανά στον Βύρωνα(στο σημείο εκκίνησης) λίγο μετά τις 9 το βράδυ.Παράλληλα και καθ’ολη τη διάρκεια της δράσης μας υπήρχε θετική ανταπόκριση απο τον κόσμο των γειτονιών,που εκδήλωσε ζωντανό ενδιαφέρον για τις 2 αυτές υποθέσες,διαβάζοντας τα κείμενα τα οποία μοιράστηκαν όλα.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!!!!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ……ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ………..ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ….ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ……ΟΛΟΙ/ΕΣ ΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/7 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ(ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ)

Κατάληψη Ανάληψης Σύντροφοι/-φισσες


Συμβολική επίθεση στο νομικό τμήμα της Alpha Bank σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Ενόψει της έκδοσης απόφασης στη δίκη του αναρχικού – κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου προχωρήσαμε σε συμβολική επίθεση στο νομικό τμήμα της AlphaBank με μπογιές, αναγραφή συνθημάτων και τρικάκια σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου μόνο τυχαία δεν είναι. Η AlphaBankεπέλεξε να παρίσταται στη συγκεκριμένη δίκη ως πολιτική αγωγή για τη «ζημιά» που υπέστη λόγω της ληστείας. Απίστευτο θράσος να μιλάνε για ζημιές οι τράπεζες. Όταν τα περιβόητα «προγράμματα διάσωσης» τα πλήρωσε και συνεχίζει να τα πληρώνει με το αίμα της η πλειοψηφία της κοινωνίας. Στην διάσωση των κερδών αυτών των «κοινωφελών» ιδρυμάτων ξεχωριστό ρόλο επιτελεί η «δικαιοσύνη» που υπερασπίζεται με λύσσα το κεφάλαιο και το κράτος απέναντι σε όποιον έμπρακτα αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ

ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

“Στον ταξικό πόλεμο επέλεξα πλευρά με τους αδικημένους και τους καταπιεσμένους με τους αποκλεισμένους και τους κυνηγημένους, με τους ενόχους και τους κολασμένους”

Τ. Θεοφίλου

Τον Αύγουστο του 2012 πραγματοποιείται ληστεία στην Alpha Bank στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε ο θανάσιμος τραυματισμός ενός οδηγού ταξί όταν επιχείρησε να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών. Λίγες μέρες αργότερα, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική, συλλαμβάνεται ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου.

Εκείνη την περίοδο είχε εκδηλωθεί με παραληρηματικό τρόπο η αγαστή συνεργασία της αστυνομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε ένα παιχνίδι κατασκευής εντυπώσεων περί ύπαρξης επαναστατικού ταμείου και σύνδεσης αναρχικών – ποινικών προεξοφλώντας την ενοχή του.

Ο σύντροφος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ένοπλης ληστείας, της ανθρωποκτονίας καθώς και της ένταξης στην Ε.Ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς με μοναδικό “ενοχοποιητικό” στοιχείο την ύπαρξη δείγματος dna σε καπέλο που φέρεται να βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

Παρά την κατάρρευση του διογκωμένου κατηγορητηρίου, το οποίο ο σύντροφος αρνήθηκε στο σύνολο του, επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για την ένοπλη ληστεία ενώ αθωώθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της ένταξης στη Σ.Π.Φ.

Φαίνεται πως το κράτος δεν έμεινε ικανοποιημένο με την εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε. Ο εισαγγελέας Δράκος άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ακυρώνοντας στην πράξη την πρωτόδικη απόφαση με αποτέλεσμα την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης από μηδενική βάση. Η αντι-έφεση εξυπηρετεί τον πάγιο πολιτικό στόχο της εξουσίας να απονοηματοδοτήσει τον αναρχικό αγώνα. Σε μια προσπάθεια να εγείρει τα συντηρητικά της κοινωνίας, παρουσιάζει τους αναρχικούς ως αδίστακτους δολοφόνους αθώων πολιτών, επιχειρώντας συγχρόνως να αποπολιτικοποιήσει την δράση των ένοπλων οργανώσεων, γι’ αυτό εδώ και αρκετά χρόνια εμμένει στις θεωρίες σύμπλευσης αναρχικών – ποινικών, ύπαρξης επαναστατικού ταμείου κ.λπ.

Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η δίκη του σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, όπου εκδικάζονται ταυτόχρονα τόσο η έφεση του ίδιου όσο και η έφεση της εισαγγελίας υπέρ του επαχθούς τρομονόμου. Στις 15 Μαΐου 2017, η εισαγγελέας Άννα Καλουτά πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο σύντροφος για τις πράξεις που του καταλογίστηκαν σε πρώτο βαθμό (ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία), αλλά και για εκείνες για τις οποίες αθωώθηκε πρωτόδικα (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).

Σε περιόδους κρίσης το κράτος θωρακίζεται μέσω των μηχανισμών του (δικαιοσύνη-κατασταλτικές δυνάμεις), καταστέλλοντας τον εσωτερικό εχθρό, με την επιβολή εξοντωτικών ποινών και αυτό φαίνεται από τις καταδικαστικές αποφάσεις μιας σειράς δικών που αφορούν υποθέσεις αναρχικών συντρόφων.

Από τη μεριά μας θεωρούμε ότι οι πολιτικές δίκες δεν είναι μόνο ένα πεδίο που αφορά τους έγκλειστους και το κράτος, όπου το μόνο διακύβευμα σε αυτές είναι το ύψος των ποινών, αλλά ως ένα πεδίο όξυνσης και προώθησης του αγώνα.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές


Πανό αλληλεγγύης για τον Τάσο Θεοφίλου στο πάρκο τρίτση

 

(κεντρική είσοδος Α΄Φυλής, πάρκο τρίτση 4/7)

 

(είσοδος από κατάληψη Αγρός, πάρκο τρίτση 4/7)


Χαϊδάρι – Για την Ηριάννα…

 

Τη Δευτέρα, πετάξαμε στο Χαϊδάρι τρικάκια για την Ηριάννα…

Τα τρικάκια…

«Λευτεριά στην Ηριάννα» / «η δικαιοσύνη σας δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους»

«εσυ θα χώριζες αν το ήθελαν μπάτσοι και δικαστές;»

«ο έρωτας σε κάποιες κόστισε μέρες και νύχτες… στην Ηριαννα 13 χρόνια φυλακή»

«Η ηριάννα δεν είναι μόνη. ούτε και η μόνη…»

«13 χρόνια φυλακή για συντροφικές,ερωτικές σχέσεις/ εμείς επιλέγουμε με ποιούς θα ζήσουμε…»

«μπάτσοι, εισαγγελείς, δημοσιογράφοι, «ευαίσθητοι» καλλιτέχνες…βρωμάτε…. όσο τα αφεντικά σας, όσο και η δημοκρατία σας.”


Ελευσίνα – Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα

post image

Πανό αλληλεγγυής στην ηριάννα αναρτήθηκε στην Ελευσίνα.

ΟΤΑΝ Η ΑΔΙΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ.

Αναρχική ομάδα NON SERVIAM απο την Ελευσίνα και τα πέριξ


Πετράλωνα – Ανάρτηση πανό για τον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα

post image

Πανό, για τον Τάσο Θεοφίλου και την Ηριάννα, τα οποία τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Θησείου, των Κάτω Πετραλώνων και του Κουκακίου απο την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου.

https://askpthk.espivblogs.net/


Παρέμβαση για τον Τάσο Θεοφίλου στην Alpha Bank Ζωγράφου

post image

Σήμερα 30/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης έγινε συμβολικός αποκλεισμός της τράπεζας για μισή ώρα, με πανό, συνθήματα, κείμενο και τρικάκια της συνέλευσης αλληλεγγύης. Τέλος, έγινε “εικαστική παρέμβαση” στα ΑΤΜ της.

ΟΛΟΙ/ΕΣ την Παρασκευή 7/7 στις 9:00 ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ (Λουκάρεως), όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΏΝ

Αντιεξουσιαστές/ριες από τις σχολές και τα ανατολικά


Πετράλωνα – Για την Ηριάννα

post image

Την Τετάρτη 28/6 ομάδα αλληλέγγυων πραγματοποίησαμε παρέμβαση στην περιοχή των Πετραλώνων.

θέλοντας να προπαγανδίσουμε την πρωτοφανή αυτή υπόθεση μοιράσαμε κείμενα,κολλήσαμε αφίσες, πετάξαμε τρικάκια , ενώ αναρτήσαμε πανό και βάψαμε τους τοίχους του σταθμού.

Να σπάσουμε τις αλυσίδες..

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ


Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ηριάννα στη συναυλία της Φαραντούρη στη Βίλα Ζωγράφου

Την Κυριακή 25 Ιουνίου ομάδα αλληλέγγυων πραγματοποίησε μικροφωνική παρέμβαση για την Ηριάννα Β. Λ. στη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στη Βίλα Ζωγράφου, ενώ παράλληλα μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, αναρτήθηκε πανό και φωνάχθηκαν συνθήματα αλληλεγγύης.  

Λευτεριά στην Ηριάννα

 


Ανάρτηση πανό για τον Τάσο Θεοφίλου

post image

Χθές, Πέμπτη 22/6 αναρτήθηκε πανώ στην Κατεχάκη για την προπαγάνδιση της πορείας του Τάσου Θεοφίλου.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6 και ώρα 12:00, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου


Μεταξουργείο – Παρέμβαση για την Ηριάννα

post image

πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ηριάννα

στη γειτονιά του Μεταξουργείου

με κείμενα, αφίσες , τρικάκια και συνθήματα.

 

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ


 Παρεμβάσεις αλληλεγγύης για την Ηριάννα

post imageΤην Κυριακή 18/6 ομάδα αλληλέγγυων παρενέβη στους δρόμους των Εξαρχείων μοιράζοντας κείμενα και πετώντας τρικάκια σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας ,

ενώ την Τρίτη 20/6 τοίχοι καλύφθηκαν με αφίσες και stencil.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΜΗΡΟ

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ


Ελληνικό-Αργυρούπολη – Ανάρτηση πανό για Τάσο Θεοφίλου και Ηριάννα Β.Λ.

post image

Αναρτήσαμε πανό στις γειτονιές μας καλώντας στην πορεία για τον Τ. Θεοφίλου το Σάββατο 24.6 στις 12 και πανό για την υπόθεση της Ηριάννας Β.Λ. η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση με μόνο αποδεικτικό τις προσωπικές της σχέσεις.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.


Ανάρτηση πανό για Θεοφίλου

post image

Πανό αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου αναρτήθηκαν στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή Καλών Τεχνών.

Όλοι και όλες το Σάββατο 24 Ιούνη στην πορεία αλληλεγγύης στις 12.00 στο Μοναστηράκι.


Μαζική παρέμβαση αλληλεγγύης για τον Τάσο Θεοφίλου σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό

Την Παρασκευή το βράδυ (16/6) αρκετές δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποίησαν μαζική παρέμβαση αλληλεγγύης για τον Τάσο Θεοφίλου σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό προπαγανδίζοντας την πορεία του επόμενου Σαββάτου (24/6). Μοιράστηκαν κείμενα και τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα στους συρμούς των τρένων και στους χώρους των σταθμών Βικτώρια, Αττική, Στ. Λαρίσης, Ομόνοια, Σύνταγμα, ενώ γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ στους χώρους και τις πλατείες γύρω από αυτούς. Η παρέμβαση συνεχίστηκε στην Ερμού και ολοκληρώθηκε στο Μοναστηράκι.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΝΗ (πανελλαδικής ημέρας δράσης)
12:00, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ


Ανάρτηση πανό για την Ηριάννα-Φιλοσοφική, Εστίες ΕΜΠ

post image

Παρέμβαση στης Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στα Εξάρχεια για τον Τ. Θεοφίλου

post image

Την Πέμπτη 15/6/17 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων με έντυπα και φωτογραφικό υλικό της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση και άνοιγμα του πολιτικού περιπτέρου της Συνέλευσης για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων.


Παρέμβαση Στο Θέατρο Βράχων- Αλληλεγγύη στην Ηριάννα


 Ανάρτηση Πανό- Αλληλεγγύη στην Ηριάννα

post image

Ανάρτηση Πανό στην Πολυτεχνειούπολη για την Ηριάννα Β.Λ.

post image
Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.
 
Βύρωνας-Πανό αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Πανό αλληλεγγύης(πλατεία Ταπητουργείου,Βύρωνας) στον έγκλειστο αναρχικό κομμουνιστή σύντροφο Τάσο Θεοφίλου ενόψει της δίκης(εφετείο) του,που οδεύει προς το τέλος της με τον ορατό κίνδυνο βαρύτερης καταδίκης(μεγαλύτερης απο τα 25 χρόνια κάθειρξης της πρωτόδικης απόφασης) έπειτα απο την πρόταση της εισαγγελέως εφετών Άννας Καλουτά…..

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ….ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ…ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6 ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ!!!!!

 -ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ/ΜΜΕ/ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 -ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΑΣ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΥΣ

 -ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

                                                                     Αναρχικοί/ές απο τον Βύρωνα και τις γύρω συνοικίες

Επιστροφή στην κορυφή


Θεσσαλονίκη

Παρέμβαση Δικαστήρια θεσσαλονίκης για Παναγιώτη Ζ.

Παρέμβαση αλληλεγγύης (τρικακια-συνθηματα) πραγματοποιήθηκε το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τον προφυλακισμένο απο 26/7 Παναγιώτη Ζ. Αύριο κατατίθεται η πρώτη αίτηση διακοπή της προφυλάκισης του συντρόφου. Η παράταση της αιχμαλωσίας του θα μας βρει μπροστά τους….

ΒΙΑΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΙ-ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Αλληλεγγύη στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. – Θεσσαλονίκη

πανό και τρικάκια για τον αναρχικό σύντροφο Παναγιώτη Ζ, προφυλακισμένό απο 26/7.

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ-ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ-ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ


Πανό σε γέφυρες της πόλης για την Ηριάννα και την Ντανιέλλα Π.

post image

 

Την Δευτέρα 10/07 κρεμάσαμε τρία πανό σε γέφυρες της θεσσαλονίκης ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα και την Ντανιέλα Π.

‘Διπλοβάρδια στον καύσωνα για πόλη καθαρή
Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργάτρια νεκρή.
Να μη συνηθίσουμε το θάνατο’

‘Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων
εμείς επιλέγουμε με ποιες/ποιους θα ζήσουμε.
Λευτεριά στην Ηριάννα’

‘Καθαρές θάλασσες και ακτές
από φασίστες ομοφοβικούς και σεξιστές.
Απάνω τους’

..μέχρι να έρθει η μέρα που οι δρόμοι και οι γέφυρες αυτής της σκατούπολης να βαφτούνε ροζ!


Ενημέρωση από Πορεία αλληλεγγύης στον Τ. Θεοφίλου

 

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό – κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, στη Θεσσαλονίκη.

Στην πορεία καλούσαν και συνδιοργάνωναν κοινό μπλοκ οι συλλογικότητες:η Terra Incognita, η Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, η Αναρχική ομάδα Πυρανθός, η αναρχική συλλογικότητα Ανω Θρώσκω, η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών.

Η πορεία καλούνταν στην Καμάρα και κινήθηκε στους εξής δρόμους: Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου, Εγνατία, από όπου και κατέληξε στην Καμάρα.

Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 300 άτομα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ τΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Τ. Θεοφίλου

Την Παρασκευή 7/7 ανακοινώνεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον αναρχικό- κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, ο οποίος δικάστηκε σε 2ο βαθμό για ένοπλη ληστεία στην ALPHA BANK Πάρου και για ανθρωποκτονία οδηγού ταξί που τραυματίστηκε θανάσιμα επιχειρώντας να εμποδίσει τους ληστές κατά τη διαφυγή τους.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξης καθώς κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ένοπλης ληστείας και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία, ενώ αθωώθηκε για τις υπόλοιπες κατηγορίες (ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση , ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων).

Στο εφετείο του η εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για αυτές που πρωτόδικα αθωώθηκε.

Η υπόθεση του συντρόφου είναι χαρακτηριστική του μένους και της συνεργασίας όλων των εξουσιαστικών μηχανισμών (πολιτική εξουσία. Κεφάλαίου-τραπεζών, δικαστικών, ΜΜΕ, μπατσων) απέναντι σε όσους αγωνίζονται εναντίον τους.

Εμείς από την πλευρά μας αντιλαμβανόμαστε ότι στα μάτια της εξουσίας είμαστε ένοχοι όλοι όσοι «… στον ταξικό πόλεμο έχουμε επιλέξει την πλευρά των καταπιεσμένων, των αποκλεισμένων, των κυνηγημένων…»
Για το λόγο αυτό την Τετάρτη 5/7 ενόψει της έκδοσης της απόφασης του εφετείου του Τ. Θεοφίλου πραγματοποιήσαμε συμβολική επίθεση με μπογιές σε 4 γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ , των σημερινών εκφραστών της πολιτικής εξουσίας.
Η δράση αυτή έγινε ως μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης για να δείξουμε ότι είτε είναι εντός είτε εκτός τειχών, δεν αφήνουμε

ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Αλληλέγγυοι-ες στον Τ. Θεοφίλου


Προπαγανδιστικές δράσεις για την πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη

Με χιλιάδες αφίσες, τρικάκια, κείμενα σε πολλές γειτονιές της Θεσσαλονίκης προπαγανδίζεται η διαδήλωση αλληλεγγύης με τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου που έχει προγραμματιστεί για τις 29/6 στις 19.00 με σημείο συγκέντρωσης στην Καμάρα.

Το Σάββατο που μας πέρασε και με αφορμή την πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε ακάλεστη μηχανοκίνητη πορεία από 30 συντρόφους και συντρόφισσες στις γειτονιές των Συκεών και της Νεάπολης ενώ χιλιάδες τρικάκια πετάχτηκαν και την προηγούμενη μέρα στην μοτοπορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που πέρασε από το κέντρο και από μεγάλο κομμάτι των ανατολικών συνοικιών. Η μοτοπορεία του Σαββάτου κατέληξε στη καλεσμένη συγκέντρωση στις 12.00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ναυαρίνου όπου συμμετείχαν περίπου 50 σύντροφοι-συντρόφισσες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/6 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Επιστροφή στην κορυφή


Βέροια

Βεργίνα – Πανό για τους απεργούς πείνας στη Μόρια και για την Ηριάννα

post image

 

Το Σάββατο 29.7 αναρτήσαμε πανό για τους απεργούς πείνας στη Μόρια και για την Ηριάννα στο Φεστιβάλ στην Βεργίνα


Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου

Πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου σήμερα παρέμβαση αλληλεγγύης για τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου.

Πεταχτηκαν τρικακια, αναρτήθηκε πανό και φωναχτηκαν συνθήματα.

Μπάτσοι δικαστές και λοιπά τσιράκια των από τα πάνω κάτω τα ξερα σας από τον κόσμο του αγώνα και τις κοινότητες μας.

Λευτεριά στον Τάσο Θεοφίλου. Εξέγερση είναι πολιτισμός. Αναρχική ομάδα μπαρούτι.


Παρέμβαση/μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

post image

Το Σάββατο 24/6 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου της Βέροιας παρέμβαση/μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων για τον σύντροφο. Αναρτήθηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια και στις τοπικές μουσικές εκδηλώσεις της πόλης.

Λευτεριά στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Αλληλεγγύη/Αξιοπρέπεια/Εξέγερση

Επιστροφή στην κορυφή


Άργος

Μοίρασμα φυλλαδίου συμπαράστασης στον Θεοφίλου και στην Ηριάννα Β.Λ. 26/6

Επιστροφή στην κορυφή


Αγρίνιο

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ. κρεμάστηκε στο Αγρίνιο από αλληλέγγυους -ές.

Λευτεριά στον Παναγιώτη Ζ.!
Φωτιά στις φυλακές!


Πανό αλληλεγγύης για Hριάννα Β.Λ. & Τ. Θεοφίλου|Κάλεσμα σε συγκέντρωση

 

post image

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ. και του αναρχικού κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

Οι υποθέσεις της Ηριάννας Β.Λ. και του Τάσου Θεοφίλου αποτελούν δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Ωστόσο, η προχειρότητα και η εκδικητικότητα των δικαστικών αποφάσεων,  η ποινικοποίηση προσωπικών σχέσεων και το καθεστώς εξαίρεσης, βάζουν και τις δύο υποθέσεις σε έναν κοινό παρανομαστή με σκοπό  την τρομοκράτηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και την πολιτική, ψυχική και ηθική εξόντωση όσων αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, καθώς και όσων έχουν σχέση μαζί τους.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συγκέντρωση-Μικροφωνική

Παρασκευή 23/06 | Πλ. Δημάδη | 19:30

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70


Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.


 Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης για Ηριάνα στο Αγρίνιο

post image

Πανό αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Αγρίνιο.
13 χρονια φυλακή για προσωπικές σχέσεις..

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
Αλληλέγγυοι-ες απο Αγρίνιο

Επιστροφή στην κορυφή


Λαμία

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης για Ηριάνα Β.Λ.

 

post image

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου , αναρτήθηκε από μέλη της συνέλευσης, πανό αλληλεγγύης για τη Ηριάνα Β.Λ. στην είσοδο της πόλης, τις βραδινές ώρες.

Τα στημένα κατηγορητήρια μπάτσων-δικαστών δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά το τελευταίο διάστημα, οι υποθέσεις ανθρώπων που σέρνονται σε κρατητήρια και φυλακές χωρίς στοιχεία έχουν πληθύνει επικίνδυνα. Η ναζιστικής εμπνεύσεως “συλλογική ευθύνη” και η λογική των τυφλών αντιποίνων σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα αγωνιστών/-τριων, φαίνεται να είναι πλέον και ένα ιδεολόγημα που ασπάζεται όλο και ποιό συχνά, η σύγχρονη ελληνική “δικαιοσύνη“.

Η καταδικασμένη σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς στοιχεία , χωρίς μάρτυρες, Ηριάνα Β.Λ. είναι δυστυχώς μια ακόμη τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση. Κι όμως όσο και να θεριεύει η κρατική καταστολή, τόσο όλοι και όλες εμείς , ο κόσμος του αγώνα, οφείλουμε να στηρίζουμε και να μην απομονώνουμε, τους αιχμαλώτους του κοινωνικού ταξικού πολέμου.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΑΣ Β.Λ.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας,
μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Επιστροφή στην κορυφή


Κοζάνη
Παρέμβαση για την Ηριάννα Β.Λ.

post image

Παρεμβαση με πανο αλληλεγγυης για την Ηριαννα Β.Λ στην εισοδο του ΤΕΙ Δυτικης Μακεδονιας

13 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.
ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Αυτονομο Στεκι ΤΕΙ Κοζανης

Επιστροφή στην κορυφή


Μεσολόγγι

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ

Μικροφωνική πραγματοποιήθηκε στο μεσολόγγι σήμερα (15.6.2017) ώρα 19.00 στον πεζόδρομο της Πρώην Κατάληψης Βαλβείου για :

– την άμμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ

-την κατάργηση του άρθρου 187-187α και του κουκουλονόμου

-κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει  τις φυλακές τύπου Γ

-κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA

-την κατάργηση της ανάλυσης δείγματος που περιέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων

– την κατάργηση χρήσης DNA ως αποδεικτικό στοιχείο

 

Τρομοκρατία ειναι το παρόν που συνηθίζουμε

Φωτιά στα κράτη και τις φυλακές
Αναρχικές-οί Μεσολογγίου

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Δίχως Σκέπη”


Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.

post image

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Ηριαννα Β.Λ, ενάντια στο τρόμο που προσπαθούν να επιβάλουν, πραγματοποιηθηκε σήμερα στο πεζόδρομο επί της πρώην Βαλβειου βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι.
Μοιράστηκαν κείμενα και γράφτηκαν συνθήματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

πρωτοβουλία αναρχικών μεσολογγιου 15.6.17

Επιστροφή στην κορυφή


Πύργος

Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.

post imageΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.

Επιστροφή στην κορυφή


Κόρινθος

Πανό για Θεοφίλου

post image

Κρεμάστηκε σήμερα 13/6 στην είσοδο της πόλης της Κορίνθου, ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο μας.

Επιστροφή στην κορυφή


Κέρκυρα

Ανάρτηση πανό για Ηριάννα

post image

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα τοποθετήσαμε πανό στην είσοδο της πόλης της Κέρκυρας. Η Ηριάννα οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή για τις προσωπικές σχέσεις με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην Σ.Π.Φ. ο οποίος και αθωώθηκε. Σε αντίθεση με την Ηριάννα η οποία τιμωρείται εκδικητικά με μοναδικό στοιχείο ένα αλλοιωμένο δείγμα DNA.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ

Αναρχικοί/κές


Ενημέρωση από πορεία Σάββατο 24-6 πανελλαδική μέρα δράσης για τον Τ. Θεοφίλου

post image

Το Σάββατο 24-6 πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα συγκέντρωση με μικροφωνική και ακολούθησε πορεία στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης για τον Τάσο Θεοφίλου.Στην πορεία καλούσαν η κατάληψη Ελαία , η αναρχική ομάδα Cumulonimbus και η Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου. Πορευτήκαμε στο κέντρο της πόλης γύρω στα 50 άτομα και παράλληλα μοιράζονταν κείμενα και τρικάκια. Μετά το τέλος της πορείας η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης πραγματοποίησε αφισοκόλληση με την κεντρική αφίσα της συνέλευσης που ακολουθεί.


Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου , Ως την Λευτεριά


Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στην πλατεία Ανουντσιάτα 8/6

post image

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στην πλατεία Ανουντσιάτα από την κατάληψη Ελαία .

Στην μικροφωνική μοιράστηκε το κάλεσμα σε πανελλαδική ημερα δράσεων αλληλεγγύης.

Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, μετά από έφεση που ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον εισαγγελέα Περικλή Δράκο (έφεση «υπέρ του νόμου»). Έξι μήνες μετά, στις 15 Μαΐου 2017, η εισαγγελέας Άννα Καλουτά προτείνει την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες, ακόμη και για αυτές από τις οποίες είχε πρωτόδικα αθωωθεί. Συνολικά, η εισαγγελέας προτείνει καταδίκη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οπλοκατοχή και πλαστογραφία. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση των εκπροσώπων του Τάσου Θεοφίλου στις 27 Ιουνίου, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουλίου με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Η δεύτερη αυτή δίκη του Τάσου Θεοφίλου αποτέλεσε, ουσιαστικά, μια επανάληψη των όσων συνέβησαν στην πρώτη δίκη.Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψε από καμία κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας ότι ο Τάσος Θεοφίλου ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στη ληστεία της Πάρου. Ταυτόχρονα, καταδείχτηκαν από την υπεράσπιση τόσο η αμφίβολη προέλευση του βασικού αποδεικτικού στοιχείου (του καπέλου πάνω στο οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό του Θεοφίλου), όσο και η αναξιοπιστία της μεθόδου DNA σε κινητά αντικείμενα. Επίσης, κατέστη προφανές από την κατάθεση του τμηματάρχη της Αντιτρομοκρατικής Χαρδαλιά ότι η υποτιθέμενη συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στηρίζεται όχι σε απτά στοιχεία, αλλά σε συναντήσεις και φιλικές σχέσεις με άτομα ύποπτα για «τρομοκρατία». Παρ’ όλα αυτά, η εισαγγελέας, έχοντας πάρει σαφή θέση υπέρ της πολιτικής αγωγής, απέρριψε χωρίς επιχειρήματα την υπερασπιστική γραμμή του Τάσου Θεοφίλου, ενώ ταυτόχρονα διαστρέβλωσε τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δημιουργώντας έτσι το απαραίτητο υπόβαθρο προκειμένου να προτείνει την καταδίκη του για όλες τις κατηγορίες.

Είναι πασιφανές ότι στόχος του αστυνομικού και δικαστικού μηχανισμού δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης, αλλά η φυσική και πολιτική εξόντωση ενός ατόμου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ο Τάσος Θεοφίλου είναι ένας σύντροφος που βρίσκεται στη φυλακή γιατί, με το πολιτικό του λόγο και την πολιτική του δράση, στάθηκε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς που τα στηρίζουν. Είναι ένας σύντροφος που διώκεται γιατί επέλεξε να οργανωθεί πολιτικά στον αναρχικό χώρο, και που με τη στάση του στήριξε την επιλογή του αυτή στον υπέρτατο βαθμό. Είναι ένας σύντροφος που αυτή τη στιγμή δίνει, μέσα από τη δικαστική αίθουσα, το δικό του αγώνα ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της ελεύθερης σκέψης και δράσης. Στον αγώνα αυτό στεκόμαστε δίπλα του, καθώς τον αναγνωρίζουμε ως μέρος του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο επιβαλλόμενο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, διεκδικούμε την απαλλαγή του Τάσου Θεοφίλου από όλες τις κατηγορίες και την άμεση απελευθέρωσή του. Στη βάση αυτή,και έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του ζητήματος σε πανελλαδικό επίπεδο, καλούμε όλες τις πολιτικές ομάδες, τις συλλογικότητες και τα εγχειρήματα να πλαισιώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και τη στήριξη του συντρόφου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων Αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, στις 24 Ιουνίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Επιστροφή στην κορυφή


Κομοτηνή

Πανό για Παναγιώτη Ζ και καταλήψεις

Εχθές 07/08 κρεμάστηκαν πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ και στις καταλήψεις στο κέντρο της πόλης


 

post image

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Τον Αύγουστο του 2012 μετά από ληστεία τράπεζας στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ένας ταξιτζής μετά από απόπειρά του να σταματήσει τους ληστές, συλλαμβάνεται ως βασικός ύποπτος ο σύντροφος Τάσος Θεοφίλου. Πέραν του ότι θεωρείται ότι συμμετείχε σε όλα τα παραπάνω, κατηγορείται επιπλέον για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ακολουθεί προφυλάκιση του συντρόφου με συνοπτικές διαδικασίες και με το κατηγορητήριο να στηρίζεται αποκλειστικά στο μοναδικό στοιχείο ενοχής του, σε ένα, δηλάδή, ”ανώνυμο τηλεφώνημα” το οποίο έγινε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ανέφερε ότι “ο δράστης είναι ένας Τάσος από την Θεσσαλονίκη”. Έτσι με την υπόθεσή του να στηρίζεται στον τρομονόμο (άρθρο 187Α ΠΚ) ξεκινάει η δίκη στις 11/11/2013 με τις κατηγορίες να αναφέρονται σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, σε συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ, αλλά και σε ανθρωποκτονία ως άμεσος αυτουργός. Μια δίκη που πραγματοποιήθηκε χωρίς ενόρκους (οι περιπτώσεις των αδικημάτων του 187Α κανονικά δικάζονται στα μικτά ορκωτά δικαστήρια, δηλ. με παρουσία ενόρκων, εντελώς αντίθετα όμως, δικάζονται στα Τριμελή (διορισμένα) Εφετεία Κακουργημάτων, μόνο από επαγγελματίες δικαστές) μέσα σε ένα κλίμα κρατικής τρομοκρατίας-εκφοβισμού του συντρόφου και όχι μόνο. Με τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής να βασίζονται σε ανακριβή και φτιαχτά στοιχεία, εξελίσσεται μια δίκη παρωδία στην οποία δεν αποφαίνεται η παραμικρή απόδειξη ενοχής του.

Οι μεθοδεύσεις αυτές αντανακλώνται ξεκάθαρα από την κατάθεση του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιά, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο πως ”ίσως και να μην ήταν ο Θεοφίλου στην ληστεία”, καθώς και από το γεγονός ότι δεν τον αναγνώρισε και κανένας άλλος μάρτυρας. Μετά από αυτό ο Χαρδαλιάς δεν ξανακλήθηκε ως μάρτυρας και η κατάθεσή του δεν γράφτηκε στα πρακτικά.
Αποκαλυπτικό επίσης για τη μεθοδευμένη δράση της αντιτρομοκρατικής είναι και οι καταθέσεις στελεχών της, ανάμεσά τους και ο διοικητής, στην υπόθεση ”Χαλανδρίου” Φραγκίσκος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η επιχείρηση έγινε βιαστικά και πρόχειρα με αποτέλεσμα να εμπλακούν στις δικογραφίες πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση. Θα έπρεπε να περιμέναμε περισσότερο καιρό ώστε να εξασφαλίσουμε πως δεν θα κατηγορηθεί άδικα κόσμος. Αισθάνομαι στεναχώρια που οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής έγιναν τότε με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγηθούν πολλά αθώα νεαρά παιδιά στις φυλακές, παιδιά που θα μπορούσαν να είναι και δικά μου παιδιά.”
Ο Χωριανόπουλος, μέλος της αντιτρομοκρατικής, ανέφερε με τη σειρά του: “Υπάρχει ένα τμήμα στην αντιτρομοκρατική που παρακολουθεί τον αναρχικό χώρο, τα πρόσωπα που κινούνται σε αυτόν καθώς και τις δραστηριότητες στο εσωτερικό του, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι παράξενο, γιατί έτσι κι αλλιώς η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί τους πάντες”.

Η συγκεκριμένη παρωδία βασίζεται σε ένα καπέλο που προστέθηκε από το πουθενά στα στοιχεία της υπόθεσης και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια 2 μέρες μετά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στον τόπο της ληστείας. Στο εν λόγω καπέλο “βρέθηκε” γενετικό υλικό του Τάσου, χωρίς να αναφέρεται τι ιστός πάρθηκε και επεξεργάστηκε, αλλά και χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για το καπέλο που φορούσε ο ληστής. Όλα αυτά οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες στην καταδίκη του Τάσου σε 25 χρόνια κάθειρξης για ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ενώ αθωώθηκε δε για την συμμετοχή του στην ΣΠΦ. Τα 25 χρόνια δεν ήταν αρκετά για τον εισαγγελέα Δράκο ο οποίος άσκησε έφεση ”υπέρ του νόμου”, με αποτέλεσμα η υπόθεση να δικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό περιλαμβάνοντας ακόμα και τις κατηγορίες για τις οποίες απαλλάχθηκε πρωτόδικα ο σύντροφος.
Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και τη διόγκωση της υπόθεσης είχαν φυσικά, όπως άλλωστε συνηθίζουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Έτσι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του δικάστηκε και καταδικάστηκε μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα τα οποία σκοπίμως σκιαγραφούσαν το προφίλ ενός αδίστακτου κακοποιού, ληστή και δολοφόνου, ενός ατόμου επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο. Η παραπάνω τακτική είχε ως αποτέλεσμα να αναγάγουν τα υποτιθέμενα εγκλήματα που διέπραξε στις πολιτικές του πεποιθήσεις, εξομοιώνοντας τις αναρχικές ιδέες με την εγκληματικότητα.

Η συγκεκριμένη πρακτική εξαίρεσης βέβαια δεν μας εκπλήσει καθώς παρατηρούμε την συστηματική δίωξη ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου με μοναδική αφορμή τις ιδέες που ο χώρος αυτός ασπάζεται. Οι πρακτικές αυτές όχι μόνο δεν έχουν τέλος αλλά εξελίσσονται και αναβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να καταφεύγουν ακόμα και στην ποινική δίωξη ατόμων (πολιτικοποιημένων ή μη) με μοναδικό κριτήριο το ότι έχουν συγγενικές ή φιλικές σχέσεις με άτομα του χώρου αυτού. Η ποινικοποίηση των σχέσεων αυτών καταδεικνύει την ξεκάθαρη εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στους αγωνιστές και στοχεύει στην τρομοκράτηση και στοχοποίηση όλων όσοι στέκονται στο πλευρό τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα της προαναφερθείσας στοχοποίησης είναι η περίπτωση της Ηριάννας, η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης (χωρίς δικαίωμα έφεσης) για συμμετοχή στη ΣΠΦ με μοναδικό στοιχείο το μερικό δείγμα DNA που “εντοπίστηκε” σε άδειο γεμιστήρα και τις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της με μέλη της οργάνωσης.

Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος και οι μηχανισμοί του συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, στοχεύοντας τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με κάθε μέσο: καταστολή στο δρόμο, πολιτικές χαφιεδισμού, επικηρύξεις αγωνιστών, εξοντωτικές ποινές με στημένες δίκες -παρωδίες, συκοφάντηση και προσπάθειες αποπολιτικοποίησης, ξυλοδαρμοί, βασανισμοί, βίαιες λήψεις DNA και ψυχική εξόντωση όσων αντιστέκονται στις βλέψεις της εξουσίας αλλά και τρομοκράτηση όσων αποπειραθούν να αντισταθούν στο μέλλον. Απώτερος σκοπός των παραπάνω πρακτικών είναι η εδραίωση της κυριαρχίας κράτους και κεφαλαίου μέσω της δημιουργίας μιας ψευδαίσθησης “ασφάλειας και διατήρησης της κανονικότητας”, μιας κανονικότητας που επιεικώς μόνο προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΙΚΗ

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ (187Α) ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Επιστροφή στην κορυφή


Καρδίτσα

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ. κρεμαστηκε απο αλληλέγγυους-ες στη Καρδίτσα.

 


Ανάρτηση πανό

post imageAνάρτηση πανό για την Ηριάννα σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας ,χθες 22/6.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ!!

Επιστροφή στην κορυφή


Καβάλα

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ., και σε Ηριάννα και Περικλή στην Καβάλα, 4/9/2017

post image


Ανάρτηση πανό ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα

Ανάρτηση πανό στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα

Κατάληψη παρέμβαση στο Κόκκινο
post image

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ,15 ΑΤΟΜΑΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΤΡΥΚΑΚΙΑ Κ  ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΙ , ΤΟ ΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔ. ΣΤΑΘΜΟ .

ΠΑΝΟ :

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !

Επιστροφή στην κορυφή


Τρίκαλα

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Πανό για τον αναρχικό αιχμάλωτο του κράτους Παναγιώτη Ζ. ,προφυλακισμένο από 26/7.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΛΙ/ΚΛΟΥΒΙ.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.


 

Παρέμβασεις για Ηριάννα/Περικλή και για το άβατο των Μετεώρων

 

post image

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή με τρικάκια πραγματοποιήθηκε σήμερα σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα. Πετάχθηκαν 1000άδες στο κέντρο και στους δρόμους των πόλεων και έγινε και μίνι-παρέμβαση στο “πανηγύρι” της Καλαμπάκας. Παράλληλα πετάχθηκαν τρικάκια σχετικά με το άβατο των Μετεώρων και το θέμα που έχει προκύψει με τον δημόσιο χώρο των Μετεώρων και τον νόμο που τα θέλει “ιερό χώρο” και κολλήθηκε η επισυναπτόμενη αφίσα.


Μικροφωνική παρέμβαση

post image

Χθές το απόγευμα στα Τρίκαλα και σε κεντρικό σημείο τις πόλης πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ. από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων ,τη Συνέλευση Αναρχικών Α.Σ.Καρδίτσας και από αλληλέγγυους/ες.Μοιράστηκε και διαβάστηκε κείμενο.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.


Παρέμβαση για την Ηριάννα στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Την Παρασκευή 07/07/2017 κατα την διάρκει της συναυλίας της Ματούλας Ζαμάνη στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων έγινε παρέμβαση από την Πρωτοβουλία Αναρχικών Τρικάλων και από την Αυτοοργανωμένη ομάδα ποδοσφαίρου της Καρδίτσας – Βαγγελίτσα Κουσιάντζα με σκοπό να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στην Ηριάννα Β.Λ. όπου καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή με μοναδικό στοιχείο ένα μερικό δείγμα DNA…

Ακολουθεί video:


Πανό και κείμενο για τις υποθέσεις του Τ. Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ.

post image

Το Σάββατο 1/7, στα πλαίσια της συναυλίας της Ηχητικής Δυσαρμονίας – Μουσικής Ομάδας Αυτοοργανωμένης Έκφρασης (Conspiracy Of Denial, Trapdoor, Konepistooli, Procrastinate) στα Τρίκαλα, κρεμάστηκε πανό και μοιράστηκε κείμενο της ομάδας σχετικά με τις υποθέσεις του Τ. Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

Λίγα λόγια για τις υποθέσεις του Τ. Θεοφίλου και της Ηριάννας Β.Λ.

                Στις 10/8/2012 πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία στην ALPHA BANΚ στη Νάουσα Πάρου. Κατα τη διάρκεια της ληστείας, στην προσπάθειά του να εμποδίσει τη διαφυγή των ληστών, 53χρονος οδηγός ταξί τραυματίζεται και τελικά πεθαίνει. Για την υπόθεση συλλαμβάνεται ο αναρχικός – κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου, κατόπιν ενος «ανώνυμου» τηλεφωνήματος στην αντιτρομοκρατική, το οποίο τον υποδεικνύει ως δράστη της ληστείας. Το κατηγορητήριο αφορά τη συμμετοχή σε ληστεία, τη συναυτουργία σε ανθρωποκτονία και τη συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Τα «ενοχοποιητικά στοιχεία» για τη ληστεία είναι ίσως τα πιο σαθρά που έχουμε δει σε στημένες από την αντιτρομοκρατική δίκες:  Το «ανώνυμο» τηλεφώνημα, το οποίο όλως τυχαίως δεν έχει καταγραφεί.
‘Ενα καουμπόϊκο καπέλο, που υποτίθεται ότι έπεσε από έναν από τους ληστές, το οποίο δεν εμφανίζεται σε καμία από τις φωτογραφίες της σήμανσης από το τόπο του εγκλήματος και στέλνεται από το ΑΤ της Πάρου προς τη ΓΑΔΑ σε διαφορετική ημερομηνία και ακολουθώντας διαφορετική διαδρομή από τα υπόλοιπα ευρήματα ενώ δεν αναγνωρίζεται από κανέναν από τους μάρτυρες, οι οποίοι μάλιστα τόνισαν ότι αυτό μεταφέρθηκε στη σκηνή του εγκλήματος μέσα σε πλαστική σακούλα. Το γενετικό υλικό του Τ. Θεοφίλου που υποτίθεται ότι ταυτοποιήθηκε στο καπέλο, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης αποδείχθηκε απο ειδικούς βιολόγους και χημικούς επιστήμονες οτι η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη λήψη του βιολογικού υλικού και την εξέτασή του είναι επισφαλής και δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.  Οι καταθέσεις  των μαρτύρων,  μεταξύ των οποίων αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας,  οι οποίοι όλοι ανεξαιρέτως δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του Τ. Θεοφίλου κάποιον από τους δράστες. Για τη συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στοιχεία αποτελούν αποκλειστικά οι πολιτικές του πεποιθήσεις (αναρχικός-κομμουνιστής) και οι φιλικές του σχέσεις με άλλους αναρχικούς οι οποίοι εχουν συνδεθεί με την ίδια οργάνωση. Η συμμετοχή αυτη δεν αποδείχθηκε ποτέ στη δίκη.

                Χωρίς κανένα βάσιμο στοιχείο λοιπόν, ο Τάσος Θεοφίλου καταδικάζεται το 2014 σε 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε ληστεία και απλή συνεργεία σε ανθρωποκτονία, ενώ αθωώνεται για τις κατηγορίες της συμμετοχής στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της συναυτουργίας σε ανθρωποκτονία. Σαν να μην έφτανε αυτο, ο εισαγγελέας ασκεί «έφεση υπέρ του νόμου», με αποτέλεσμα την επανάληψη της πρώτης δίκης και την επανεξέταση των κατηγοριών για τις οποίες ο Τ. Θεοφίλου είχε αρχικά αθωωθεί. Το εφετείο αυτο ξεκινά το Νοέμβριο του 2016 και επι 6 μήνες οι προσπάθειες της εισαγγελικής αρχής για την καταδίκη του Τ. Θεοφίλου πέφτουν στο κενό, λόγω της σαθρότητας των κατηγοριών. Στις 15/5 η εισαγγελέας προτείνει την ενοχή του Τ.Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες που του προσάπτονται, ακόμα και για αυτές όπου είχε απαλλαχθεί στο πρώτο δικαστήριο. Η απόφαση της έδρας θα εκδοθεί στις 6/7.

                Η περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ. , υποψήφιας διδάκτωρος της Φιλοσοφικής, είναι ακόμα ένα ακραίο παράδειγμα δικαστικής αυθεραισίας. Το Μάρτιο του 2011 η αντιτρομοκρατική κάνει έφοδο στο σπίτι του φίλου της και τον συλλαμβάνει με την κατηγορία της συμμετοχής  στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η ίδια βρίσκεται στο σπίτι του και προσάγεται στη ΓΑΔΑ όπου δίνει προανακριτική κατάθεση, οικειοθελώς DNA, αποτυπώματα και αφήνεται ελεύθερη την ίδια μέρα. Στη δίκη που ακολουθεί, ο φίλος της αθωώνεται και απαλλάσσεται απο όλες της κατηγορίες. Το Νοέμβρη του 2011, σύμφωνα με την κατάθεση ενός «μάρτυρα» που δεν ξαναεμφανίζεται ποτέ στο εξής, ούτε στο δικαστήριο,  ανακαλύπτονται όπλα, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πουθενά, στο χώρο του ΕΜΠ στου Ζωγράφου. Τον Ιανουάριο του 2013 συλλαμβάνεται η Ηριάννα και κατηγορείται ως μέλος της ΣΠΦ και για οπλοκατοχή με βάση ενα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA σε γεμιστήρα εκτός όπλου, απο τα ευρήματα στο ΕΜΠ. Ενάμισι χρόνο μετα την υποτιθέμενη ανακάλυψη των όπλων και δύο χρόνια με το DNA της να υπάρχει στα χέρια της αστυνομίας. Γίνεται έρευνα στο σπίτι της, στο αυτοκίνητο, παντού, και δεν βρίσκεται το παραμικρό στοιχείο. Αφήνεται ελεύθερη με περιοριστικούς όρους οι οποίοι αργότερα αίρονται και έτσι η κοπέλα ταξιδεύει στο εξωτερικό για να παρουσιάσει τις δημοσιεύσεις της. Η δίκη έγινε χωρίς καμία επιβαρυντική μαρτυρία και με μόνο στοιχείο το «δείγμα», το οποίο όταν ζητήθηκε από το στάδιο κιόλας της ανάκρισης για επανέλεγχο σε πιστοποιημένο και εξειδικευμένο εργαστήριο, που συνεργάζεται με δικαστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη, η απάντηση που δόθηκε από την αστυνομία ήταν ότι «τελείωσε»!!! Οι γονείς της προσέλαβαν ειδικό γενετιστή καθηγητή, διδάκτορα Μοριακής Βιολογίας μεγάλου γαλλικού πανεπιστημίου αλλά και γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Γενετικής και Ταυτοποίησης DNA, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ταυτοποίηση του DNA της κοπέλας με το επίμαχο μερικό δείγμα που βρέθηκε στον γεμιστήρα. Παρ΄ ‘ολα αυτά, την 1η Ιουνίου 2017 το δικαστήριο την καταδικάζει σε 13 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά και χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα.

                Και στις δυο υποθέσεις γίνεται φανερό  πως επιδιώκεται απροκάλυπτα πλέον η στοχοποίηση τόσο των πολιτικών φρονημάτων όσο και των κοινωνικών και προσωπικών σχέσεων ανθρώπων που είτε είναι αναρχικοί/ες είτε σχετίζονται  με κάποιο τρόπο με αυτους/ες. Μέσα σε ένα καθεστώς ακραίας καταπίεσης και εκμετάλλευσης, για την εξασφάλιση της ολοκληρωτικής κυριαρχίας του καθεστώτος και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κυρίαρχων οικονομικών και πολιτικών ελίτ, το κράτος και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως ενορχηστρωτές μαζί με τη μαφία της εκτελεστικής εξουσίας αλλα και των ΜΜΕ, κατασκευάζουν ενόχους, καταπατούν ελευθερίες και δικαιώματα και ποινικοποιούν οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας αμφισβητεί την εξουσία τους. Στην προσπάθειά τους αυτή, ακομα και αν δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για ποινικοποίηση και καταστολή, θα τα κατασκευάσουν, και θα εφαρμόσουν μέσα τα οποία έρχονται σε αντίθεση ακόμα και με τις ίδιες τις υποτιθέμενες «αξίες» της αστικής δικαιοσύνης τους. Θα καταδικάσουν ανθρώπους με μόνα επιβαρυντικά στοιχεία τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και τις κοινωνικές και προσωπικές τους συναναστροφές.

«Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους. Η φυλάκισή μου είναι η μόνη φυσιολογική εξέλιξη αυτής της επιλογής από την μια και άλλο ένα πεδίο αγώνα από την άλλη.»  Τ. Θεοφίλου

«Δεν είναι τρελοί. Η τρέλα είναι άλλοθι. Είναι αυθαιρεσία. Εκμετάλλευση της ανωνυμίας και της θέσης τους. Παίζουν σκάκι στις πλάτες μας, χωρίς να έχουν αντίπαλο “όλα τα πιόνια ευθεία. Μια ή άλλη εμείς παίρνουμε το παιχνίδι”.» Ηριάννα Β.Λ.

Ηχητική Δυσαρμονία – μουσική ομάδα αυτοοργανωμένης έκφρασης


Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης και μοίρασμα κειμένων για την Ηριάννα Β.Λ.

post image

Τη Παρασκευη 23/6 στα Τρίκαλα μοιράστηκε κείμενο και αναρτήθηκε πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ. “Το κράτος εκδικείται, 13 χρόνια φυλακή για κοινωνικές-προσωπικές σχέσεις, άμεση απελευθέρωση της Ηριάννα Β.Λ.”

Υ.Γ. Η δράση πραγμετοποιήθηκε συγχρόνως με μικροφωνική ενάντια στα εργατικά ατυχήματα που διοργανώθηκε απο τον Συντονισμο Αναρχικων Κεντρικης Ελλάδας

Επιστροφή στην κορυφή


Ρέθυμνο

Αφίσα για την Ηριάννα

post image

 

Αφίσα που κολλήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ


Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου (26/6)

Τη Δευτέρα 26/6 έγινε στο Ρέθυμνο συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου ενόψει του νέου εφετίου. Η συγκέντρωση ήταν στο δημαρχείο στις 7 το απόγευμα. Συγκεντρώθηκαν γύρω στα 60 άτομα. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης: μοάτσου, μπατσοσχολή, μουσικό, κουντουριώτη, δικαστήρια, νομαρχεία και κατέληξε στην πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη. Υπήρχε σχετικός παλμός και φωνάζονταν συνεχώς συνθήματα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μοιράζονταν κείμενα, ρίχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα. Στα δικαστήρια κολλήθηκε χαρτοπανό που κάλυψε την τζαμένια πόρτα και έγραφε: “Αλληλεγγύη στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου”. Τη δράση οργάνωσε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου στο Ρέθυμνο.

Το κείμενο που μοιραζόταν και η αφίσα είναι εδώ:

https://athens.indymedia.org/post/1575113/

Επιστροφή στην κορυφή


Προπαγανδιστικές δράσεις για την πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στη Θεσσαλονίκη

Με χιλιάδες αφίσες, τρικάκια, κείμενα σε πολλές γειτονιές της Θεσσαλονίκης προπαγανδίζεται η διαδήλωση αλληλεγγύης με τον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου που έχει προγραμματιστεί για τις 29/6 στις 19.00 με σημείο συγκέντρωσης στην Καμάρα.

Το Σάββατο που μας πέρασε και με αφορμή την πανελλαδική μέρα αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε ακάλεστη μηχανοκίνητη πορεία από 30 συντρόφους και συντρόφισσες στις γειτονιές των Συκεών και της Νεάπολης ενώ χιλιάδες τρικάκια πετάχτηκαν και την προηγούμενη μέρα στην μοτοπορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που πέρασε από το κέντρο και από μεγάλο κομμάτι των ανατολικών συνοικιών. Η μοτοπορεία του Σαββάτου κατέληξε στη καλεσμένη συγκέντρωση στις 12.00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ναυαρίνου όπου συμμετείχαν περίπου 50 σύντροφοι-συντρόφισσες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 29/6 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Επιστροφή στην κορυφή


 

Βέροια

Παρέμβαση/μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

post image

Το Σάββατο 24/6 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία δημαρχείου της Βέροιας παρέμβαση/μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, στα πλαίσια των πανελλαδικών δράσεων για τον σύντροφο. Αναρτήθηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια και στις τοπικές μουσικές εκδηλώσεις της πόλης.

Λευτεριά στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου

Αλληλεγγύη/Αξιοπρέπεια/Εξέγερση

Επιστροφή στην κορυφή


 

Άργος

Μοίρασμα φυλλαδίου συμπαράστασης στον Θεοφίλου και στην Ηριάννα Β.Λ. 26/6

Επιστροφή στην κορυφή


 

Αγρίνιο

Πανό αλληλεγγύης για Hριάννα Β.Λ. & Τ. Θεοφίλου|Κάλεσμα σε συγκέντρωση

 

post image

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ. και του αναρχικού κομμουνιστή Τ. Θεοφίλου

Οι υποθέσεις της Ηριάννας Β.Λ. και του Τάσου Θεοφίλου αποτελούν δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Ωστόσο, η προχειρότητα και η εκδικητικότητα των δικαστικών αποφάσεων,  η ποινικοποίηση προσωπικών σχέσεων και το καθεστώς εξαίρεσης, βάζουν και τις δύο υποθέσεις σε έναν κοινό παρανομαστή με σκοπό  την τρομοκράτηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και την πολιτική, ψυχική και ηθική εξόντωση όσων αγωνίζονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια, καθώς και όσων έχουν σχέση μαζί τους.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Συγκέντρωση-Μικροφωνική

Παρασκευή 23/06 | Πλ. Δημάδη | 19:30

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70


Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.


 Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης για Ηριάνα στο Αγρίνιο

post image

Πανό αλληλεγγύης για την Ηριάννα στο Αγρίνιο.
13 χρονια φυλακή για προσωπικές σχέσεις..

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ
Αλληλέγγυοι-ες απο Αγρίνιο

Επιστροφή στην κορυφή


 

Λαμία

Ανάρτηση πανό αλληλεγγύης για Ηριάνα Β.Λ.

 

post image

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου , αναρτήθηκε από μέλη της συνέλευσης, πανό αλληλεγγύης για τη Ηριάνα Β.Λ. στην είσοδο της πόλης, τις βραδινές ώρες.

Τα στημένα κατηγορητήρια μπάτσων-δικαστών δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά το τελευταίο διάστημα, οι υποθέσεις ανθρώπων που σέρνονται σε κρατητήρια και φυλακές χωρίς στοιχεία έχουν πληθύνει επικίνδυνα. Η ναζιστικής εμπνεύσεως “συλλογική ευθύνη” και η λογική των τυφλών αντιποίνων σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα αγωνιστών/-τριων, φαίνεται να είναι πλέον και ένα ιδεολόγημα που ασπάζεται όλο και ποιό συχνά, η σύγχρονη ελληνική “δικαιοσύνη“.

Η καταδικασμένη σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς στοιχεία , χωρίς μάρτυρες, Ηριάνα Β.Λ. είναι δυστυχώς μια ακόμη τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση. Κι όμως όσο και να θεριεύει η κρατική καταστολή, τόσο όλοι και όλες εμείς , ο κόσμος του αγώνα, οφείλουμε να στηρίζουμε και να μην απομονώνουμε, τους αιχμαλώτους του κοινωνικού ταξικού πολέμου.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΑΣ Β.Λ.

Συνέλευση Αναρχικών Αντιεξουσιαστών/-τριών Λαμίας,
μέλους της Αναρχικής Ομοσπονδίας

Επιστροφή στην κορυφή


 

Κοζάνη
Παρέμβαση για την Ηριάννα Β.Λ.

post image

Παρεμβαση με πανο αλληλεγγυης για την Ηριαννα Β.Λ στην εισοδο του ΤΕΙ Δυτικης Μακεδονιας

13 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.
ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Αυτονομο Στεκι ΤΕΙ Κοζανης

Επιστροφή στην κορυφή


 

Μεσολόγγι

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ

Μικροφωνική πραγματοποιήθηκε στο μεσολόγγι σήμερα (15.6.2017) ώρα 19.00 στον πεζόδρομο της Πρώην Κατάληψης Βαλβείου για :

– την άμμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ

-την κατάργηση του άρθρου 187-187α και του κουκουλονόμου

-κατάργηση του νομικού πλαισίου που ορίζει  τις φυλακές τύπου Γ

-κατάργηση της εισαγγελικής διάταξης που επιβάλλει τη βίαιη λήψη του DNA

-την κατάργηση της ανάλυσης δείγματος που περιέχεται μείγμα γενετικού υλικού άνω των δύο ατόμων

– την κατάργηση χρήσης DNA ως αποδεικτικό στοιχείο

 

Τρομοκρατία ειναι το παρόν που συνηθίζουμε

Φωτιά στα κράτη και τις φυλακές
Αναρχικές-οί Μεσολογγίου

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “Δίχως Σκέπη”


Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.

post image

Μικροφωνική αλληλεγγύης στην Ηριαννα Β.Λ, ενάντια στο τρόμο που προσπαθούν να επιβάλουν, πραγματοποιηθηκε σήμερα στο πεζόδρομο επί της πρώην Βαλβειου βιβλιοθήκης στο Μεσολόγγι.
Μοιράστηκαν κείμενα και γράφτηκαν συνθήματα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

πρωτοβουλία αναρχικών μεσολογγιου 15.6.17

Επιστροφή στην κορυφή


 

Πύργος

Πανό αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ.

post imageΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ Β.Λ.

Επιστροφή στην κορυφή


 

Κόρινθος

Πανό για Θεοφίλου

post image

Κρεμάστηκε σήμερα 13/6 στην είσοδο της πόλης της Κορίνθου, ως μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον σύντροφο μας.

Επιστροφή στην κορυφή


 

Κέρκυρα

Ανάρτηση πανό για Ηριάννα

post image

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα τοποθετήσαμε πανό στην είσοδο της πόλης της Κέρκυρας. Η Ηριάννα οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλακή για τις προσωπικές σχέσεις με κατηγορούμενο για συμμετοχή στην Σ.Π.Φ. ο οποίος και αθωώθηκε. Σε αντίθεση με την Ηριάννα η οποία τιμωρείται εκδικητικά με μοναδικό στοιχείο ένα αλλοιωμένο δείγμα DNA.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ

ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ

Αναρχικοί/κές


Ενημέρωση από πορεία Σάββατο 24-6 πανελλαδική μέρα δράσης για τον Τ. Θεοφίλου

post image

Το Σάββατο 24-6 πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα συγκέντρωση με μικροφωνική και ακολούθησε πορεία στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης για τον Τάσο Θεοφίλου.Στην πορεία καλούσαν η κατάληψη Ελαία , η αναρχική ομάδα Cumulonimbus και η Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου. Πορευτήκαμε στο κέντρο της πόλης γύρω στα 50 άτομα και παράλληλα μοιράζονταν κείμενα και τρικάκια. Μετά το τέλος της πορείας η ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης πραγματοποίησε αφισοκόλληση με την κεντρική αφίσα της συνέλευσης που ακολουθεί.


Αλληλεγγύη στον Τάσο Θεοφίλου , Ως την Λευτεριά


Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στην πλατεία Ανουντσιάτα 8/6

post image

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου στην πλατεία Ανουντσιάτα από την κατάληψη Ελαία .

Στην μικροφωνική μοιράστηκε το κάλεσμα σε πανελλαδική ημερα δράσεων αλληλεγγύης.

Στις 21 Νοεμβρίου 2016 ξεκίνησε η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, μετά από έφεση που ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον εισαγγελέα Περικλή Δράκο (έφεση «υπέρ του νόμου»). Έξι μήνες μετά, στις 15 Μαΐου 2017, η εισαγγελέας Άννα Καλουτά προτείνει την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες, ακόμη και για αυτές από τις οποίες είχε πρωτόδικα αθωωθεί. Συνολικά, η εισαγγελέας προτείνει καταδίκη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οπλοκατοχή και πλαστογραφία. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την αγόρευση των εκπροσώπων του Τάσου Θεοφίλου στις 27 Ιουνίου, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 6 Ιουλίου με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.

Η δεύτερη αυτή δίκη του Τάσου Θεοφίλου αποτέλεσε, ουσιαστικά, μια επανάληψη των όσων συνέβησαν στην πρώτη δίκη.Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψε από καμία κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας ότι ο Τάσος Θεοφίλου ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στη ληστεία της Πάρου. Ταυτόχρονα, καταδείχτηκαν από την υπεράσπιση τόσο η αμφίβολη προέλευση του βασικού αποδεικτικού στοιχείου (του καπέλου πάνω στο οποίο βρέθηκε γενετικό υλικό του Θεοφίλου), όσο και η αναξιοπιστία της μεθόδου DNA σε κινητά αντικείμενα. Επίσης, κατέστη προφανές από την κατάθεση του τμηματάρχη της Αντιτρομοκρατικής Χαρδαλιά ότι η υποτιθέμενη συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στηρίζεται όχι σε απτά στοιχεία, αλλά σε συναντήσεις και φιλικές σχέσεις με άτομα ύποπτα για «τρομοκρατία». Παρ’ όλα αυτά, η εισαγγελέας, έχοντας πάρει σαφή θέση υπέρ της πολιτικής αγωγής, απέρριψε χωρίς επιχειρήματα την υπερασπιστική γραμμή του Τάσου Θεοφίλου, ενώ ταυτόχρονα διαστρέβλωσε τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, δημιουργώντας έτσι το απαραίτητο υπόβαθρο προκειμένου να προτείνει την καταδίκη του για όλες τις κατηγορίες.

Είναι πασιφανές ότι στόχος του αστυνομικού και δικαστικού μηχανισμού δεν είναι η απόδοση δικαιοσύνης, αλλά η φυσική και πολιτική εξόντωση ενός ατόμου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Ο Τάσος Θεοφίλου είναι ένας σύντροφος που βρίσκεται στη φυλακή γιατί, με το πολιτικό του λόγο και την πολιτική του δράση, στάθηκε ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς που τα στηρίζουν. Είναι ένας σύντροφος που διώκεται γιατί επέλεξε να οργανωθεί πολιτικά στον αναρχικό χώρο, και που με τη στάση του στήριξε την επιλογή του αυτή στον υπέρτατο βαθμό. Είναι ένας σύντροφος που αυτή τη στιγμή δίνει, μέσα από τη δικαστική αίθουσα, το δικό του αγώνα ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της ελεύθερης σκέψης και δράσης. Στον αγώνα αυτό στεκόμαστε δίπλα του, καθώς τον αναγνωρίζουμε ως μέρος του συνολικότερου αγώνα ενάντια στο επιβαλλόμενο σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Προτάσσοντας την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα, διεκδικούμε την απαλλαγή του Τάσου Θεοφίλου από όλες τις κατηγορίες και την άμεση απελευθέρωσή του. Στη βάση αυτή,και έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του ζητήματος σε πανελλαδικό επίπεδο, καλούμε όλες τις πολιτικές ομάδες, τις συλλογικότητες και τα εγχειρήματα να πλαισιώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και τη στήριξη του συντρόφου, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Ημέρα Δράσεων Αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου, στις 24 Ιουνίου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Επιστροφή στην κορυφή


 

Κομοτηνή

post image

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Τον Αύγουστο του 2012 μετά από ληστεία τράπεζας στην Πάρο κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ένας ταξιτζής μετά από απόπειρά του να σταματήσει τους ληστές, συλλαμβάνεται ως βασικός ύποπτος ο σύντροφος Τάσος Θεοφίλου. Πέραν του ότι θεωρείται ότι συμμετείχε σε όλα τα παραπάνω, κατηγορείται επιπλέον για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ακολουθεί προφυλάκιση του συντρόφου με συνοπτικές διαδικασίες και με το κατηγορητήριο να στηρίζεται αποκλειστικά στο μοναδικό στοιχείο ενοχής του, σε ένα, δηλάδή, ”ανώνυμο τηλεφώνημα” το οποίο έγινε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ανέφερε ότι “ο δράστης είναι ένας Τάσος από την Θεσσαλονίκη”. Έτσι με την υπόθεσή του να στηρίζεται στον τρομονόμο (άρθρο 187Α ΠΚ) ξεκινάει η δίκη στις 11/11/2013 με τις κατηγορίες να αναφέρονται σε απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, σε συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ, αλλά και σε ανθρωποκτονία ως άμεσος αυτουργός. Μια δίκη που πραγματοποιήθηκε χωρίς ενόρκους (οι περιπτώσεις των αδικημάτων του 187Α κανονικά δικάζονται στα μικτά ορκωτά δικαστήρια, δηλ. με παρουσία ενόρκων, εντελώς αντίθετα όμως, δικάζονται στα Τριμελή (διορισμένα) Εφετεία Κακουργημάτων, μόνο από επαγγελματίες δικαστές) μέσα σε ένα κλίμα κρατικής τρομοκρατίας-εκφοβισμού του συντρόφου και όχι μόνο. Με τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής να βασίζονται σε ανακριβή και φτιαχτά στοιχεία, εξελίσσεται μια δίκη παρωδία στην οποία δεν αποφαίνεται η παραμικρή απόδειξη ενοχής του.

Οι μεθοδεύσεις αυτές αντανακλώνται ξεκάθαρα από την κατάθεση του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιά, ο οποίος δήλωσε στο δικαστήριο πως ”ίσως και να μην ήταν ο Θεοφίλου στην ληστεία”, καθώς και από το γεγονός ότι δεν τον αναγνώρισε και κανένας άλλος μάρτυρας. Μετά από αυτό ο Χαρδαλιάς δεν ξανακλήθηκε ως μάρτυρας και η κατάθεσή του δεν γράφτηκε στα πρακτικά.
Αποκαλυπτικό επίσης για τη μεθοδευμένη δράση της αντιτρομοκρατικής είναι και οι καταθέσεις στελεχών της, ανάμεσά τους και ο διοικητής, στην υπόθεση ”Χαλανδρίου” Φραγκίσκος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η επιχείρηση έγινε βιαστικά και πρόχειρα με αποτέλεσμα να εμπλακούν στις δικογραφίες πρόσωπα άσχετα με την υπόθεση. Θα έπρεπε να περιμέναμε περισσότερο καιρό ώστε να εξασφαλίσουμε πως δεν θα κατηγορηθεί άδικα κόσμος. Αισθάνομαι στεναχώρια που οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής έγιναν τότε με τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγηθούν πολλά αθώα νεαρά παιδιά στις φυλακές, παιδιά που θα μπορούσαν να είναι και δικά μου παιδιά.”
Ο Χωριανόπουλος, μέλος της αντιτρομοκρατικής, ανέφερε με τη σειρά του: “Υπάρχει ένα τμήμα στην αντιτρομοκρατική που παρακολουθεί τον αναρχικό χώρο, τα πρόσωπα που κινούνται σε αυτόν καθώς και τις δραστηριότητες στο εσωτερικό του, αλλά αυτό δεν είναι και κάτι παράξενο, γιατί έτσι κι αλλιώς η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί τους πάντες”.

Η συγκεκριμένη παρωδία βασίζεται σε ένα καπέλο που προστέθηκε από το πουθενά στα στοιχεία της υπόθεσης και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια 2 μέρες μετά τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στον τόπο της ληστείας. Στο εν λόγω καπέλο “βρέθηκε” γενετικό υλικό του Τάσου, χωρίς να αναφέρεται τι ιστός πάρθηκε και επεξεργάστηκε, αλλά και χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι πρόκειται για το καπέλο που φορούσε ο ληστής. Όλα αυτά οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες στην καταδίκη του Τάσου σε 25 χρόνια κάθειρξης για ληστεία και απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ενώ αθωώθηκε δε για την συμμετοχή του στην ΣΠΦ. Τα 25 χρόνια δεν ήταν αρκετά για τον εισαγγελέα Δράκο ο οποίος άσκησε έφεση ”υπέρ του νόμου”, με αποτέλεσμα η υπόθεση να δικαστεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό περιλαμβάνοντας ακόμα και τις κατηγορίες για τις οποίες απαλλάχθηκε πρωτόδικα ο σύντροφος.
Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη και τη διόγκωση της υπόθεσης είχαν φυσικά, όπως άλλωστε συνηθίζουν και τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Έτσι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του δικάστηκε και καταδικάστηκε μέσα από τα τηλεοπτικά παράθυρα τα οποία σκοπίμως σκιαγραφούσαν το προφίλ ενός αδίστακτου κακοποιού, ληστή και δολοφόνου, ενός ατόμου επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο. Η παραπάνω τακτική είχε ως αποτέλεσμα να αναγάγουν τα υποτιθέμενα εγκλήματα που διέπραξε στις πολιτικές του πεποιθήσεις, εξομοιώνοντας τις αναρχικές ιδέες με την εγκληματικότητα.

Η συγκεκριμένη πρακτική εξαίρεσης βέβαια δεν μας εκπλήσει καθώς παρατηρούμε την συστηματική δίωξη ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου με μοναδική αφορμή τις ιδέες που ο χώρος αυτός ασπάζεται. Οι πρακτικές αυτές όχι μόνο δεν έχουν τέλος αλλά εξελίσσονται και αναβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο με αποτέλεσμα να καταφεύγουν ακόμα και στην ποινική δίωξη ατόμων (πολιτικοποιημένων ή μη) με μοναδικό κριτήριο το ότι έχουν συγγενικές ή φιλικές σχέσεις με άτομα του χώρου αυτού. Η ποινικοποίηση των σχέσεων αυτών καταδεικνύει την ξεκάθαρη εκδικητική στάση του κράτους απέναντι στους αγωνιστές και στοχεύει στην τρομοκράτηση και στοχοποίηση όλων όσοι στέκονται στο πλευρό τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα της προαναφερθείσας στοχοποίησης είναι η περίπτωση της Ηριάννας, η οποία καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξης (χωρίς δικαίωμα έφεσης) για συμμετοχή στη ΣΠΦ με μοναδικό στοιχείο το μερικό δείγμα DNA που “εντοπίστηκε” σε άδειο γεμιστήρα και τις φιλικές σχέσεις του συντρόφου της με μέλη της οργάνωσης.

Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος και οι μηχανισμοί του συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους, στοχεύοντας τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με κάθε μέσο: καταστολή στο δρόμο, πολιτικές χαφιεδισμού, επικηρύξεις αγωνιστών, εξοντωτικές ποινές με στημένες δίκες -παρωδίες, συκοφάντηση και προσπάθειες αποπολιτικοποίησης, ξυλοδαρμοί, βασανισμοί, βίαιες λήψεις DNA και ψυχική εξόντωση όσων αντιστέκονται στις βλέψεις της εξουσίας αλλά και τρομοκράτηση όσων αποπειραθούν να αντισταθούν στο μέλλον. Απώτερος σκοπός των παραπάνω πρακτικών είναι η εδραίωση της κυριαρχίας κράτους και κεφαλαίου μέσω της δημιουργίας μιας ψευδαίσθησης “ασφάλειας και διατήρησης της κανονικότητας”, μιας κανονικότητας που επιεικώς μόνο προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24/6 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΙΚΗ

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ (187Α) ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ

-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Επιστροφή στην κορυφή


 

Καρδίτσα

Ανάρτηση πανό

post imageAνάρτηση πανό για την Ηριάννα σε κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας ,χθες 22/6.

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ!!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ!!

Επιστροφή στην κορυφή


 

Καβάλα

Ανάρτηση πανό ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα

Ανάρτηση πανό στο πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα

Κατάληψη παρέμβαση στο Κόκκινο
post image

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ , ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ,15 ΑΤΟΜΑΚΑΝΑΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

ΤΡΥΚΑΚΙΑ Κ  ΠΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ!

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΙ , ΤΟ ΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 100 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔ. ΣΤΑΘΜΟ .

ΠΑΝΟ :

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Τ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ

25 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ !

Επιστροφή στην κορυφή


 

Ρέθυμνο

Αφίσα για την Ηριάννα

post image

 

Αφίσα που κολλήθηκε στην πόλη του Ρεθύμνου

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ


Ενημέρωση από την πορεία αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου (26/6)

Τη Δευτέρα 26/6 έγινε στο Ρέθυμνο συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου ενόψει του νέου εφετίου. Η συγκέντρωση ήταν στο δημαρχείο στις 7 το απόγευμα. Συγκεντρώθηκαν γύρω στα 60 άτομα. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης: μοάτσου, μπατσοσχολή, μουσικό, κουντουριώτη, δικαστήρια, νομαρχεία και κατέληξε στην πλατεία Μικρασιατών στην παλιά πόλη. Υπήρχε σχετικός παλμός και φωνάζονταν συνεχώς συνθήματα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μοιράζονταν κείμενα, ρίχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα. Στα δικαστήρια κολλήθηκε χαρτοπανό που κάλυψε την τζαμένια πόρτα και έγραφε: “Αλληλεγγύη στον αναρχικό-κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου”. Τη δράση οργάνωσε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου στο Ρέθυμνο.

Το κείμενο που μοιραζόταν και η αφίσα είναι εδώ:

https://athens.indymedia.org/post/1575113/

Επιστροφή στην κορυφή


Βόλος

Το τελευταίο διάστημα βρισκόμαστε παρατηρητές/τριες ενός καλοστημένου παιχνιδιού του συμπλέγματος της δικαστικο-αστυνομικης εξουσίας και του κεφαλαίου που θέτει σε στόχαστρο όλα τα κομμάτια του ανατρεπτικού κινήματος σε όλον τον κόσμο. Από τον ελλαδικό χώρο και τις υποθέσεις της Ηριάνας/Περικλή και του Παναγιώτη Ζ., από την Ιταλία και τους συντρόφους της επιχείρησης scripta manent, μέχρι την Γερμανία και το κλείσιμο του γερμανικού μέσου αντιπληροφόρησης Indymedia, έως την αργεντινή και την Χιλή, μπάτσοι δικαστές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι εξαπολύουν ένα κυνήγι με κάθε μέσο που διαθέτουν σε οποιοδήποτε αντιστέκεται στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Καταγραφή διευθύνσεων και καταχώρηση προσωπικών στοιχείων στις βάσεις της Κρατικής Ασφάλειας, παρακολουθήσεις κατοικιών και ατόμων, εισβολές σε αυτοοργανωμένους χώρους και ποινικοποίηση συγγενικών και φιλικών σχέσεων. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα χαρτί στα χέρια του κράτους για την αποτροπή των ριζοσπαστικών κινήσεων για την δημιουργία μιας κοινωνίας ευυπόληπτων πολιτών, καλοθελητών και ρουφιάνων.

Έτσι, στα πλαίσια της εβδομάδας διεθνούς αλληλεγγύης στους/ις αναρχικούς/ές κρατούμενες/ους, το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου επιτεθήκαμε και βανδαλίσαμε τους τοίχους του κτηρίου των Γενικών Αρχείων του κράτους (παράρτημα νομού Μαγνησίας).

 

Αλληλεγγύη σε όλα τα έγκλειστα και διωκόμενα συντρόφια σε όλο τον κόσμο.

Άμεση απελευθέρωση της Ηριάννας Β.Λ., του Περικλή και του Παναγιώτη Ζ.

Αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους
που αποτελούν τροχοπέδη στους ρυθμούς της κανονικότητας


Αλληλεγγύη στον Παναγιώτη Ζ.

Η δίωξη και η προφυλάκιση του αναρχικού Παναγιώτη Ζ. αποτελεί μια υπόθεση για την οποία επιθυμούμε να πάρουμε θέση και να την αναδείξουμε με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουμε στα πλαίσια των πολύμορφων κινήσεων αλληλεγγύης που έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες στην ελλάδα αλλά και σε υπόλοιπες χώρες.

Δε μπορεί να αμφισβητηθεί πως το κράτος έχει μια πάγια τακτική που είναι η καταστολή κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Όταν οι καταστάσεις παύουν να οξύνονται και μεγάλο μέρος του κόσμου που αποτελεί κομμάτι του αγώνα ενάντια στην εξουσία επιλέγει να αναπαυτεί, τότε είναι που οι διωκτικοί μηχανισμοί συνεπικουρούμενοι από τα ΜΜΕ και τους ρουφιάνους τους προχωρούν χωρίς δισταγμό στην αντεπίθεσή με στόχο να εξοντώσουν ηθικά και υλικά όσους και όσες αγωνίζονται για την καταστροφή του κράτους.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Είσαι αναρχικός και συμμετέχεις σε αδιαμεσολάβητους αγώνες; Αρκεί, λοιπόν, ένα «ανώνυμο τηλεφώνημα» για να φορτωθείς με αβάσιμες κατηγορίες και να αιχμαλωτιστείς στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Κι αυτό είναι κάτι που μας αφορά άμεσα, εφόσον κι εμείς έχουμε επιλέξει να πράττουμε αυτά τα οποία πρεσβεύουμε και να αρθρώνουμε αναρχικό λόγο προτάσσοντας την άτυπη εξεγερτική οργάνωση και την συθέμελη συντριβή της κοινωνίας των υποταγμένων. Και λαμβάνοντας υπόψιν την προσπάθεια των εξουσιαστών να περάσουν νόμους φίμωτρα όπου η αλληλεγγύη σε φυλακισμένους θα ποινικοποίειται, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να μην εφησυχαστούμε και να κλιμακώσουμε τις δράσεις μας.

Κόντρα στο δίπολο ένοχος/αθώος, είμαστε πλάϊ σ’ αυτές και αυτούς που δεν εγκαταλείπουν τον αναρχικό αγώνα.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΛΙ/ΚΛΟΥΒΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

Πρωτοβουλία αναρχικών


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΗΡΙΑΝΝΑ-ΠΕΡΙΚΛΗ

post image

 

ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΥΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ !

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ !

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ !

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ.
ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ


Μικροφωνική παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β.Λ. και στις καταλήψεις

post image

Μικροφωνική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου την Παρασκευή 14/7 το απόγευμα μπροστα απο το παρκο του Αγ.Κωσταντίνου (στα πεζούλια) . Η παρέμβαση πραγματοποιηθηκε με αφορμή την εκδίκαση αιτισης αναστολής της ποίνης της Ηριάννας Β.Λ. (που είναι για την Δευτέρα 17/7/17) σε συνδιασμό με τις προσφάτως ολοένα και αυξανόμενες προσπάθειες του κράτους να καταστείλει καταλήψεις και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα (Βόλος , Χανιά , Αθήνα , ΒΙΟΜΕ κλπ) . Μοιράστηκαν πολλές εκατοντάδες κείμενα , αναρτηθηκαν πανό , και υπήρχε συνεχής ανάγνωση κειμένων απο την μικροφωνική στην κατάμεστη απο κόσμο παραλία. Πολύς κόσμος έδειχνε ενδιαφέρον και μάλιστα κάποιοι είχαν ήδη ακούσει για την υπόθεση της Ηριάννας . Μαζί με τα πολιτικά κείμενα (της Ματσάγγου αλλά και άλλα) μοιράζονταν και διαβάζονταν και η επιστολή συμπαράστασης των βιολόγων και λοιπών επιστημόνων στην Ηριάννα .

Να μην αφήσουμε να απλωθεί σιγή νεκροταφείου .

Να μην γίνει νόμος η σιωπή.

Η φασιστική λογική της συλλογικής ευθύνης είναι στο DNA της εξουσίας .

Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ.


Δράσεις αλληλεγγύης σε Τάσο Θεοφίλου και Ηριάννα Β.

Στα πλαίσια του πανελλαδικού καλέσματος για δράσεις αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου για το Σάββατο 24 Ιούνη προχωρήσαμε σε ανάρτηση πανό και κόλλημα μεγάλων αφισοστράτσων σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης του Βόλου . Επίσης τις δύο προηγούμενες μέρες (Πέμπτη και Παασκευή 22 και 23 Ιούνη) πραγματοποιήθηκαν βραδινές παρεμβάσεις με τρικάκια σε διάφορες περιοχές του κέντρου όπου υπήρχε αρκετός κόσμος και νεολαία λόγω της “γιορτής μουσικής” που λάμβανε χώρα στα διάφορα stages .
Η υπόθεση του αναρχοκομουνιστή Τάσου Θεοφίλου – όπως και αυτή της Ηριάννας Β.Λ. – είναι ενδεικτική της επιλογής του κράτους να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα (ή και παρα πίσω,σε παλαιότερες εποχές) την ούτως ή άλλως αυταρχική και εκδικητική του στάση απέναντι σε οποιον θεωρεί εσωτερικό εχθρό και πολιτικό του αντίπαλο. Από τις στημένες κατηγορίες και τις υπέρογκες καταδίκες σε διάφορα τρομοδικεία χωρίς στοιχεία ,όπως επίσης και την ποινικοποίηση των φιλικών και προσωπικών σχέσεων , στην δημιουργία σκευωριών ακόμη και απέναντι σε άτομα που δεν συμμετέχουν στο αναρχικό κίνημα . Πρόκειται για μια μεθοδευμένη προσπάθεια επέκτασης της δικαστικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας την ίδια ώρα που μεγαλοεφοπλιστάδες πρεζέμποροι κυκλοφορούν ανενόχλητοι .

Όσο η δημοκρατία οργιάζει η κοινωνία παίρνει μάτι .

Να βάλουμε έμπρακτο ανάχωμα στο κράτος , στον δικαστικό του βραχίωνα και τις μεθοδεύσεις τους .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ !

Υ.Γ. Να ευχαριστήσουμε τα όποια συντρόφια ένιωσαν και δικά τους τα συγκεκριμένα στρατσοπανό και προέβησαν στην ανάρτηση τους στα κινηματικά μέσα με δικό τους κείμενο. Η αλληλεγγύη δεν είναι δουλεία των ειδικών.

Συνέλευση αναρχικών για την αλληλεγγύη εντός και εκτός των τειχών
Βόλος, Ιούνιος 2017

Επιστροφή στην κορυφή


Έδεσσα

post image

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων στις φυλακές για τις άδειες και το σπάσιμο της εκδικητικής κράτησής τους, κρεμάσαμε πανό στην πόλη της Έδεσσας.

Επίσης κρεμάσαμε πανό ενάντια στα σύγχρονα τρομοδικεία, τις στοχοποιήσεις, και την ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων.

Λευτεριά στην Ηριάννα Β.Λ. (13 χρόνια φυλακή λόγω κοινωνικών σχέσεων)

Καμία ανοχή στην ποινικοποίηση των σχέσεων.

Ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού

Sans Patrie


Χανιά

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Σήμερα (14/08) κρεμάσαμε πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης για τον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. Ο οποίος δέχθηκε επίθεση κάτω απο ένα φιλικό σπίτι χωρίς λόγο και αιτία από τα τσογλάνια της κρατικής ασφάλειας με αποτέλεσμα να βρεθεί όμηρος στα χέρια του κράτους.Αξίζει να σημειωθεί ότι,ο ίδιος δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για το ένταλμα σύλληψης που εκρεμούσε εις βάρος του στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών.
Για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται ότι η ψευτοαριδτερή κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον μαχόμενο κόσμο με άλλα μέσα εκτός από άσκοπες προφυλακίσεις βασιζόμενες σε ψευδή και ανύπαρκτα στοιχεία.
Επιπλέον από το παράλογο αυτό πολιτικό παιχνίδι δεν έλειψε η ανάμειξη των σκατοδημοσιογράφων οι οποίοι με την σειρά τους φωτογράφισαν τον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. με το έτσι θέλω γνωρίζοντας πως ο ίδιος δεν επέτρεψε ποτέ κάτι τέτοιο.
•ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ •ΡΗΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Αντίσταση κατά της Αρχής, Αλληλέγγοι-Αλληλέγγυες

Παρεμβάσεις για Ηριάννα

post image

Κοντεύει δεκαετία που η οργάνωση ομπρέλα «Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς» αποτελεί το μόνιμο κατασταλτικό αποκούμπι του αστυνομικού και δικαστικού μηχανισμού για να εκφοβίζει και περιορίζει όχι μόνον τον αναρχικό αντεξουσιαστικό πολιτικό χώρο , με δεκάδες προσαγωγές συλλήψεις αλλά και φτιασιδωμένα κατηγορητήρια αλλά και όσους έτυχε ή επέλεξαν να έχουν κοινωνικές ακόμη και συγγενικές σχέσεις με συντρόφους και συντρόφισσες που είναι κομμάτι αυτού -όπως η περιπτώσεις σύλληψης και προφυλάκισης της μάνας και της συντρόφου του καταδικασμένου για τρομοκρατία Τσάκαλου δύο χρόνια πριν.

Στα ίδια πλαίσια και με την εξόφθαλμη έλλειψη του όποιου αξιόπιστου καταδικαστικού στοιχείου στις αρχές του Ιουνίου (2017) καταδικάστηκαν με ποινή κάθειρξης 13 χρόνια οι Ηριάννα Λ.Π. και ο Περικλής Μ.

Στα πλαίσια μιας μινι καμπάνιας αντιπληροφόρησης πρωτοβουλίες συντρόφων/ισσών και αλληλέγγυων ανάρτησαν και κόλλησαν σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων καθώς και στην έξοδο προς το λιμάνι της Σούδας, πανό, χαρτοπανό, αφίσες και stencil σε αλληλεγγύη στην Ηριάννα -ακολουθούν λίγες σχετικές foto.

Την αμέριστη αλληλεγγύη μας και στον συγκατηγορούμενο Περικλή

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ στον ΠΕΡΙΚΛΉ Μ. & στην HΡΙΆΝΝΑ B.Λ.


Πανό αλληλεγγύης για την Ηριαννα

post image

 

Σήμερα 13/07 βάλαμε πανό υποστήρηξης στην Πλατεία Αγοράς για Β.Λ. Ηριάννα την οποία κρατάνε όμηρη για 13 χρόνια κατηγορώντας την για τις προσωπικές σχέσεις που επέλεξε η ίδια.

ΥΓ: ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Επιστροφή στην κορυφή


Ηγουμενίτσα

Αφισοκόληση για Ηριάννα, Περικλή και για Μεσοχώρα

post image

αφισοκοληση που εγινε στην πολη της ηγουμενιτσας για την Ηριαννα τον Περικλη και για το καλεσμα στην Μεσοχωρα εναντια στης φυσης την λεηλασια


Πανό για Παναγιώτη Ζ.

post image

 

 πανο κρεμαστηκε στο ποδηλατοδρομο ηγουμενιτσας για τον αναρχικο παναγιωτη Ζ. .


Πανό για την Ηριάννα

Επιστροφή στην κορυφή


Καλαμάτα

Πανό για την Ηριάννα και τον Περικλή

post image

 

“Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΛΟΞΟΚΟΙΤΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ/ 17-7 ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ”

Επιστροφή στην κορυφή

 



Πάτρα

Λευτεριά στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ.

post image

Το βράδυ της 27ης Ιουλίου ο αναρχικός Παναγιώτης Ζ. συλλαμβάνεται από ένα τσούρμο μπάτσων κάτω από φιλικό σπίτι. Το ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ εκρεμούσε εδώ και 3 μήνες ούδεποτε είχε φτάσει στα χέρια του, καθώς κατηγορείτε με κακουργηματικού τύπου κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τον εμπρησμό ενός πυροσβεστικού οχήματος μετά από μια γενική απεργία του 2012.

Στο τέλος της με συνοπτικές διαδικασίες δίκης, ξεσπούν συμπλοκές μεταξύ αλληλέγγυων και μπάτσων και συλλαμβάνονται άλλα 2 άτομα. Την επόμενη μέρα αφήνονται ελεύθεροι με αναβολή της δίκης τους ως τις 10/8/17.

Μέσα απο την συγκεκριμένη υπόθεση τις προφυλάκισης ενός ακόμα αναρχικού στα κελία της δημοκρατίας στέλνεται ξεκάθαρα το μήνυμα που λέει ότι όποια και όποιος αμφισβητεί το καθεστώς και οπλίζει τα μίση της/του έναντια στο υπάρχον θα τιμωρείται παραδηγματικά.

Από τις προφυλακίσεις αναρχικών, την ποινικοποίηση φιλικών σχέσεων (όπως την περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή) αλλά και στις συνεχείς επιθέσεις σε καταλήψεις διαφένεται η προσπάθεια των κρατικών μηχανισμών να διαλύσουν οποιαδήποτε εξεγερτική δράση και λογική ενάντια στην εξουσία. Παράλληλα επιδιώκεται η οικοδόμηση ενός κλίματος ασφυκτικού ελέγχου και ακατάπαυστης τρομοκρατίας με απότερο σκοπό αυτόν των κρατικών συμφερόντων και τη διαιώνιση του πολιτισμού της εξουσιομανίας.

Στον πόλεμο που βιώνουμε επιλέγουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας και προτάσουμε τον καθημερινό πολύμορφο αναρχικό αγώνα και την έμπρακτη αλληλεγγύη διαταράσσοντας, παράλληλα, τη σιγή του κοινωνικού συνόλου.

Σε αυτόν τον πόλεμο διπλα μας έχουμε όποια και όποιον αρνείται τους θεσμούς και τα κυρίαρχα κοινωνικά πρότυπα, όποια και όποιον σηκώνει κεφάλι μπροστά στον καταπιεστή του, όποια και όποιον αμφισβητεί στην πράξη την κυριαρχία του κράτους και του καπιταλιστικού οικοδομήματος και όποια και όποιον αποσκοπεί στην εξάλειψη της εξουσίας, σε κάθε μορφή που αυτή λαμβάνει.

Έτσι, με τη φυλάκιση ενός ακόμα αναρχικού, αρνούμενοι μια ζωή υποδούλωσης, παθητικότητας και αφομοίωσης συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να εντείνουμε τον πόλεμο απέναντι σε κάθε εξουσία και κυριαρχία είτε αυτή ασκείτε στους ανθρώπους, είτε στα υπόλοιπα ζώα μέχρι να γκρεμιστεί κάθε κελί και να καταστραφεί κάθε κλουβί, χαράζοντας τον δρόμο της πολύμορφης επίθεσης και της αέναης αναρχικής εξέγερσης.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης αναρτήσαμε πανό μπροστά από της Κατάληψη Παραρτήματος και γράψαμε συνθήματα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Υ.Γ. Μην αναγνωρίζοντας το δίπολο ενόχου-αθώου, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα 8 συντρόφια στην Ιταλία, τα οποία συνελήφθησαν κατά την έφοδο μπάτσων σε σπίτια και κατειλημμένους χώρους σε Ρώμη, Φώρεντία και Λέτσε, καθώς και στους διωκόμενους της επιχείρησης Scripta Manent, πιο συγκεκριμένα 7 συντρόφια του Croce Nera Anarchica (Αναρχικός Μαύρος Σταυρός), του RadioAzione και του Anarhija.info, των οποίων οι συλλήψεις εντείνουν του μίσος και τη λύσσα μας ενάντια στο κρατικό μεγαθηρίο, το οποίο μόνο άτρωτο δεν έχει αποδειχθεί.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ζ.

ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΤΗς ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ

Αναρχικές Ατομικότητες


Από τη συγκέντρωση-μικροφωνική για την Ηριάννα και τον Περικλή

Το απόγευμα της Τρίτης 18 Ιούλη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση-μικροφωνική στο κέντρο της Πάτρας, στην πλ. Γεωργίου ως δράση αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή, μια δράση που είχε και τα χαρακτηριστικά της παρέμβασης στον κοινωνικό ιστό και αντιπληροφόρησης σε σχέση με την απόρριψη του αιτήματός τους για την αποφυλάκισή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην οποία καλούσαμε σύντροφοι αναρχικοί κομμουνιστές, καθώς και η Ανταρσύα και το ΕΕΚ, εκφωνήθηκαν και μοιράστηκαν κείμενα αλληλεγγύης επικοινωνώντας από την πλευρά μας το δικό μας λόγο στους πολίτες της Πάτρας για μια υπόθεση για την οποία ο περισσότερος κόσμος ήταν ενήμερος και θετικά διακείμενος προς τους δύο κρατούμενους.

Όπως χαρακτηριστικά γράφαμε στο κείμενο που μοιράζαμε :

”Όταν λοιπόν η κρατική-αστική-ταξική δικαιοσύνη τόσο απροκάλυπτα στοχοποιεί, διώκει και φυλακίζει ανθρώπους για τις προσωπικές τους και κοινωνικές σχέσεις, τότε η από τα κάτω ταξική αντίδραση στην επέλαση της κρατικής μεθόδευσης είναι μονόδρομος. Αυτό είναι στο χέρι καθενός και καθεμιάς από εμάς τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Να μην αφήσουμε την οργή μας να ξεθυμάνει στη ραστώνη της καθημερινότητας. Οι μεθοδεύσεις, η στοχοποίηση ανθρώπων για τις κοινωνικές τους επαφές, η ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων δεν εφαρμόστηκαν πρώτη φορά στην περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή και το σίγουρο είναι πως, αν δεν αντιδράσουμε, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με πιθανούς αποδέκτες τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτό που χρειάζεται είναι οργανωτική αναβάθμιση της δικής μας ταξικής και κοινωνικής αντεπίθεσης και των μορφών αγώνα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και του κράτους. Ενός κράτους που παρά τις όποιες εσωτερικές αντιπαραθέσεις (αντιπαραθέσεις που αντανακλούν την πολιτική και αξιακή κρίση του καπιταλιστικού συστήματος) στέκουν ξεκάθαρα στο πλάι του κεφαλαίου και εχθρικά απέναντι στα εκμεταλλευόμενα –καταπιεσμένα – αποκλεισμένα κομμάτια της κοινωνίας.”

Ολόκληρη την ανακοίνωση θα τη βρείτε εδώ

https://athens.indymedia.org/post/1576217/

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ !

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ !

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ !

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ !

Αναρχικοί Κομμουνιστές από Πάτρα

Επιστροφή στην κορυφή



Τήνος

Ανάρτηση πανό για την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή

post image

 

Το 2011 η Ηριάννα Β. Λ. και ο Περικλής Μ. προσάγονται τυχαία κατά την διάρκεια εφόδου της ΕΚΑΜ σε σπίτι τρίτου προσώπου και αφήνονται ελεύθεροι. Το εν λόγω πρόσωπο (σύντροφος της Ηριάννας και συγκάτοικος του Περικλή) στοχοποιήθηκε από την (αντί)τρομοκρατική λόγω της φιλικής του σχέσης με δύο μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ωστόσο αθωώθηκε μετέπειτα από το πρωτόδικο δικαστήριο. Το 2013 η Ηριάννα και ο Περικλής συλλαμβάνονται με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής και της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, με μόνο στοιχείο δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου. Η ποσότητα του δείγματος ήταν 12 φορές μικρότερη από αυτήν που οι επιστήμονες θεωρούν απαραίτητη για τη σύσταση αποδεικτικού στοιχείου.

Την 1η Ιούλη 2017 κατά τη διάρκεια δίκης-φιάσκο, η Ηριάννα Β. Λ., υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Περικλής Μ., απόφοιτος της Γεωπονικής σχολής, καταδικάζονται πρωτόδικα σε 13 χρόνια φυλάκισης με μόνο αποδεικτικό στοιχείο, ένα δείγμα DNA αμφιβόλου ποιότητας. Οι δικαστές, αγνοώντας επιδεικτικά τις καταθέσεις των ειδικών επιστημόνων που εξηγούν ότι η ποσότητα δείγματος δεν είναι επαρκής για την σύσταση επαρκούς κατηγορητηρίου, καταδικάζει τα παιδιά, στο βωμό μιας (αντί)τρομοκρατικής σταυροφορίας που όλο και πιο εξόφθαλμα δημιουργεί “κατηγορητήρια” για να αποκρύψει την ποινικοποίηση ιδεών και κοινωνικών σχέσεων.

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, και στις 17 Ιουλίου 2017 απορρίπτεται η αίτηση για αποφυλάκιση των δύο παιδιών, μέχρι την εκδίκαση της έφεσής τους. Ο Εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης που στέλνει τα δύο παιδιά στη φυλακή είναι ο ίδιος που κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρύσης Αυγής είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών Βουλευτών.

Μια δικαιοσύνη που φυλακίζει νέους επιστήμονες για τις κοινωνικές τους σχέσεις και τα ιδανικά τους και αφήνει ελεύθερους ναζί δολοφόνους είναι η δικαιοσύνη ενός φασιστικού κράτους, μα δεν είναι η δική μας δικαιοσύνη. Αυτή η δικαιοσύνη και όλοι οι προβατάρηδες είναι που θα πρέπει να λογοδοτήσουν στον λαό.

Δεν αναγνωρίζουμε καμμία απόφαση, θέλουμε την Ηριάννα και τον Περικλή πίσω τώρα.

(κείμενο που “ανέβηκε” σε τοπικό site απο αλληλέγγυους και αλληλέγγυες)

Σαν μια ελάχιστη ενέργεια στον συλλογικό αγώνα για την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, αλλα και των συγγενών και φίλων αυτών, αναρτήσαμε πανό σχετικά με την υπόθεση του Περικλή και της Ηριάννας σε κεντρικό σημείο στο νησί της Τήνου.

Μέχρι την λευτεριά.

Αλληλέγγυοι/ες Τήνου

Επιστροφή στην κορυφή



Σπάρτη

Για την Ηριάννα και τον Περικλή

post image

Στις 27/07 αναρτήσαμε πανό σε κεντρικό σημείο της Σπάρτης για την απελευθέρωση της Ηριάννας και του Περικλή καθώς και για την κατάργηση του τρομονόμου. Επίσης πετάχτηκαν τρικάκια σε κεντρικούς δρόμους της Σπάρτης.

Σύντροφοι-Συντρόφισσες

Επιστροφή στην κορυφή



Ναύπακτος

Πανό στη Ναύπακτο για το Παναγιώτη Ζ.

Πάνο στη Ναύπακτο για τον Παναγιώτη Ζ απο μέλη της αντίφα Ναυπάκτου μαζί με σύντροφους από Αθήνα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ!

Επιστροφή στην κορυφή



Ικαρία

Πανό αλληλεγγύης στον Παναγιώτη Ζ.

Από αλληλέγγυους-ές

Επιστροφή στην κορυφή