Meylan, γαλλία – Ανάληψη ευθύνης για την αντισεξιστική εμπρηστική επίθεση σε οχήματα της χωροφυλακής

Επιθυμία να δοθεί τέλος στη λογική της θυματοποίησης με τη δημιουργία ισχυρών μεταξύ μας συλλογικοτήτων και την αντεπίθεση: ενδυνάμωση της πρακτικής

Επειδή δεν θέλουμε να παραμείνουμε στη θέση των θυμάτων στην οποία η κοινωνία πολύ αρέσκεται στο να μας τοποθετεί αναγνωρίζοντάς μας ως γυναίκες. Θύματα, διότι ως ως τέτοια δεν μπορούμε να είμαστε αυτόνομες, να υπερασπιστούμε τις εαυτές μας, να ζούμε τη ζωή μας όπως εμείς θέλουμε. Ως θύματα είμαστε αδύναμες οντότητες, υποκείμενες στις διαθέσεις των ορμονών μας, εξαρτώμενες και εύθραυστες. Χρειαζόμαστε ισχυρές φιγούρες δίπλα μας για να μας σώσουν, γιατρούς να μας φροντίσουν, μπάτσους να μας προστατεύσουν.

Η εκπαίδευσή μάς καρφώνει αυτές τις αηδίες στα κεφάλια μας και καταλήγουμε να τις αφομοιώνουμε. Για μας, ο αγώνας ενάντια στον σεξισμό είναι ένας αγώνας ενάντια στο φύλο. Και ο αγώνας ενάντια στο φύλο σημαίνει να αρνηθείς τη λογική του καθορισμού φύλου από τη γέννηση, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι δημιουργεί συγκεκριμένες συνθήκες.

Δεν θέλουμε να μας καθορίζουν οι ιδιαιτερότητες των σωμάτων μας αλλά αυτά που έρχονται ως αποτέλεσμα των επιλογών μας, της ηθικής και των πράξεών μας. Αν και θέλουμε να καταστρέψουμε το φύλο, είναι ωραίο το συναίσθημα να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους με τις οποίες μοιραζόμαστε τα ίδια συναισθήματα, που έχουν νιώσει στο πετσί τους τη σημαίνει να έχεις οριστεί ως γυναίκα, και έχουν την ίδια επιθυμία να το ξεφορτωθούν. Μαζί αποδεικνύουμε ότι είμαστε καθόλα ικανές να πράττουμε σύμφωνα με τις ιδέες μας και δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλο από τους εαυτούς μας για να το κάνουμε αυτό. Προετοιμάζουμε την εκδίκησή μας για όλες τις φορές που αποθαρρυνθήκαμε πείθοντας τον εαυτό μας ότι δεν έχουμε τις ικανότητες, δεν έχουμε τα φόντα, τη δύναμη ούτε τα μέσα να εξουδετερώσουμε τη λογική που έχει ως αποτέλεσμα να αναβάλουμε για πάντα τη στιγμή που θα εκφράσουμε τον θυμό μας και τις επιθυμίες μας.

Υλοποιήσαμε την επιθυμία μας για εκδίκηση οργανώνοντας μόνες μας την επίθεση στην χωροφυλακή στο Meylan. Για να σιγουρέψουμε την ασφάλειά μας κατά την επίθεση (αλλά και για να κάνουμε πλάκα στους πυροσβέστες) μπλοκάραμε τον δρόμο που έδινε πρόσβαση στην πύλη.

Περάσαμε 10 λεπτά κρυμμένες στη δασική περιοχή γύρω από τον φράχτη αλλά συνειδητοποιήσαμε ότι δεν γινόταν να περάσουμε όλο το βράδυ εκεί κι ότι κάποια στιγμή έπρεπε να περάσουμε στη δράση. Είχαμε υποχρέωση να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με το στρες μας και να το ξεπεράσουμε.

Έτσι, μετά από ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά, κόψαμε τον φράχτη.

Με 10λίτερα πετρέλαιο, επιτεθήκαμε σιωπηλά στο πάρκινγκ.

Στοχεύσαμε τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των μπάτσων καθώς θέλαμε να επιτεθούμε στα άτομα που φορούν τις στολές περισσότερο κι όχι τοσο στη υπηρεσιακή δράση τους, στις προσωπικές τους περιουσίες κι όχι στα εργαλεία της δουλειάς τους. Πιστεύουμε ότι οι ρόλοι υπάρχουν επειδή κάποιοι τους εκπληρώνουν. Εάν πίσω από κάθε στολή είναι ένας άνθρωπος, τότε αυτός είναι που θέλουμε να βλάψουμε.

Στο τέλος εξαφανιστήκαμε βιαστικά, μακριά, μέσα σε ξεσπάσματα γέλιου…

Στον δρόμο για τον γυρισμό είμασταν μέσα σε μια ευφορία. Αισθανόμασταν ελαφρές, δυνατές, δεμένες μεταξύ μας, με μια αίσθηση ότι τίποτα δεν θα μπορέσει πια να μας σταματήσει. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ν’ αφήσουμε οποιονδήποτε να μας πάρει αυτή τη δύναμη από τα χέρια μας αλλά σκοπεύουμε να την αυξήσουμε.

Αυτό το κείμενο είναι επίσης ένα μήνυμα απεύθυνσης σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται φυλακισμένοι σε ρόλο υποτιθέμενου θύματος, και που έρχονται σε αντιπαράθεση στη σχέση τους με τον κόσμο προκειμένου να τον εγκαταλείψουν και που θεωρούν τους εαυτούς τους ως οντότητες χωρίς να αρνούνται ότι φέρουν το σημάδι της κοινωνικής κατηγοροποίησης από την οποία προέρχονται.

Είμαστε πεπεισμένες ότι τα όριά μας είναι ψυχολογικά και κοινωνικά κι ότι αναλαμβάνοντας αυτούς τους ρόλους μετατρεπόμαστε σε μπάτσοι του εαυτού μας.

Οργανώνοντας τον συνδετικό μας ιστό και επιτιθέμενες, απομακρύνουμε τα όρια μας.

Για όλους τους ανθρώπους που με τις πράξεις και τις θέσεις τους μας δίνουν δύναμη, για τα δύο άτομα που συνελήφθησαν για την υπόθεση του καμένου μπατσοαυτοκινητου, για τα@ διωκόμεν@ς του Scripta Manent

Για όλους αυτούς που αναζωπυρώνουν τις φλόγες από τα βάθη των ματιών τους.

(από το Attaque, μετάφραση από τα Γαλλικά στα Αγγλικά Insurrection News)

Σημείωση: εδώ θα δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την φαντασμαγορική επίθεση

 

Μετάφραση στα ελληνικά baktirio

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com