Γερμανία – Το κράτος απαγόρευσε το Linksunten Indymedia

Die Aufnahme zeigt am 25.08.2017 die Internetseite «linksunten.indymedia.org» in Freiburg (Baden-Württemberg). Sieben Wochen nach den linksextremen Krawallen am Rande des G20-Gipfels in Hamburg hat das Bundesinnenministerium die linksextremistische Internetplattform «linksunten.indymedia.org» verboten. (ACHTUNG: Nutzung nur zu redaktionellen Zwecken im Zusammenhang mit der aktuellen Berichterstattung: «Innenministerium verbietet linksextremistische Internetplattform») Foto: Patrick Seeger/dpa +++(c) dpa – Bildfunk+++

Η γερμανική κυβέρνηση απαγόρευσε σήμερα 25/8 τη σελίδα linksunten.indymedia.org. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, παραδόθηκε η απόφαση σε 3 υποτιθέμενους “χειριστές” της πλατφόρμας indymedia.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα σε κτίρια, κατασχέθηκαν υπολογιστές αλλά μέχρι στιγμής δεν έκαναν συλλήψεις. Ο κ. Thomas Strobl (CDU), υπουργός Εσωτερικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιδρομές σε “πολλαπλά πεδία”. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Thomas De Mazière είπε ότι το Linksunten πράτει κατά της “συνταγματικής τάξης”.

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών αιτιολόγησε την απαγόρευση λέγοντας ότι ο σκοπός και η δραστηριότητα της ιστοσελίδας Linksunten Indymedia: “είναι αντίθετες με τις ποινικές νομοθεσίες.” Όλα τα λογότυπα του Linksunten.indymedia.org στη Γερμανία έχουν απαγορευτεί.

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, ο ιστότοπος ήταν εκτός σύνδεσης για σύντομο χρονικό διάστημα το πρωί της Παρασκευής, αλλά αργότερα ο ιστότοπος επανήλθε σε online λειτουργία. Στις 10:50 π.μ. (CET- ώρα κεντρικής ευρώπης) ελέγξαμμε και πάλι και τον ιστιότοπο και ήταν πάλι “κάτω”. Ωστόσο, αναμένεται ότι Linksunten indymediaμπορεί και πάλι να λειτουργήσει, καθώς είναι οργανωμένο, αποκεντρωμένο και αποθηκεύεται σε διαφορετικούς διακομιστές. Ωστόσο όπως παραδέχεται και ο De Mazière δύσκολα το Linksunten indymedia να παραμείνει ανενεργό και τις επόμενες μέρες.

Το Linksunten υπάρχει στην τρέχουσα μορφή του από το 2009 και δημοσίευσε καλέσματα για δράσεις και διαδηλώσεις, κείμενα ομάδων που πραγματοποίουσαν διάφορες δράσεις, άρθρα, συζητήσεις, αναλύσεις και εκθέσεις για πολλά θέματα. Η πλατφόρμα αυτή έδωσε στους ανθρώπους ένα πεδίο για ανώνυμη δημοσίευση, πέρα από τον έλεγχο των κρατικών αρχών.

Η κατασταλτική δράση εναντίον του Linksunten έρχεται αφού πολλοί Γερμανοί πολιτικοί ανακοίνωσαν ότι το κράτος θα επιταχύνει την πάλη ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «αριστερό εξτρεμισμό». Αυτές οι ανακοινώσεις ήρθαν μετά από τις διαδηώσεις του NoG20 τους τελευταίους μήνες στο Αμβούργο. Το Linksunten Indymedia δημοσίευσε πολλά καλέσματα, αναφορές και αναλύσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις διαμαρτυρίες της NoG20


Ενημέρωση 01:22 μ.μ. (CET): Τουλάχιστον μία σύλληψη σε σχέση με την απαγόρευση της Linksunten. Σύμφωνα με μη διασταυρωμένες πληροφορίες στην de.indymedia (η οποία δεν έχει απαγορευτεί ακόμα), ο δικηγόρος του Daniel Behrens δήλωσε ότι ο πελάτης του συνελήφθη σήμερα στις 11:00. Αύριο το πρωί ο Ντάνιελ θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου. Το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει για την προδικαστική σύλληψη του.

Ενημέρωση 01:28 μ.μ. (CET): Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Thomas de Mazière δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το linksunten.indymedia.org απαγορεύτηκε και οι άνθρωποι του θεωρούνται μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πηγή: insurrectionnewsworldwide.com