Ηράκλειο – Ενημέρωση από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αλικαρνασσό

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στη γειτονιά της Αλικαρνασσού ενάντια στην εκδήλωση/ομιλία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου η Χρυσή Αυγή Ηρακλείου οργάνωσε στα γραφεία της στην Αλικαρνασσό εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας τους με ομιλητές τους βουλευτές και μεγαλοστελέχη της Καρακώστα, Παναγιώταρο και Δεβελέκο.

Οι κακομοίρηδες νεοναζί της πόλης μετά από 1 και πλέον χρόνο αδράνειας είπαν να κατεβάσουν δυο-τρία «ονόματα» απ’ την Αθήνα μπας και καταφέρουν να ξαναμαζευτούν. Ευκαιρία ήταν να σουλουπώσουν λίγο και το στάυλο τους που είχαν εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Το αποτέλεσμα 30 με 40 παπούδια, μεσήλικες και κάτι τρομπαρισμένοι γυμναστηριακοί μαζί με καναδυο μπράβους του νησιού.

Απ’ την άλλη περίπου 130 αντιφασίστες και αντιφασίστριες της πόλης αποφασίσαμε να μην αφήσουμε την ευκαιρία να περάσει και να παραστούμε στη μάζωξη. Δυστυχώς ενημέρωσαν για το γεγονός μόλις δυο μέρες πριν, ποιός ξέρει γιατί… Θυμίσαμε όμως για άλλη μια φορά στους εχθρούς του Ανθρώπου ότι στο νησί αυτό, το έργο τους δεν ήταν και δεν θα ναι ποτέ εύκολο.

Θλιβερή εικόνα η παρουσία 4 διμοιριών ματ, περίπου 10 μηχανών διας μαζι με δύο κλούβες που έκλεισαν το δρόμο και εμπόδισαν το κόσμο του αγώνα να δώσει από κοντά το μήνυμα του στους νοσταλγούς του Χίτλερ. Δεν πειράζει, ευκαιρίες να βρεθούμε από κοντά θα ξανάχουμε στο μέλλον.

Έτσι, η συγκέντρωση παρέμεινε για περίπου 3 ώρες στη πλατεία του Αγίου Νικολάου με τη γειτονιά να την υποδέχεται με χαρά. Δείξαμε με δυναμικό παλμό ότι οι δρόμοι και οι πλατείες ανήκουν στο κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, ενώ τα απόβλητα της κοινωνίας μόνο μέσα στη φωλιά τους θα καταφέρνουν να μαζεύονται με 50 και πλέον μπάτσους να τους προστατεύουν.

Ακόμα κι αν η Χρυσή Αυγή εδώ και καιρό φαίνεται να περνάει μια περίοδο ήττας, με κάθε προσπάθεια της να βρει κοινωνικό έδαφος να πέφτει στο κενό το κίνημα οφείλει να καιροφυλακτεί. Η ιστορία έχει δείξει πολλές φορές πως οι φασίστες εδραιώθηκαν όταν δεν αντιμετωπίστηκαν δυναμικά και δεν απομονώθηκαν εκεί που πάντα ψάχνουν να βρουν χώρο. Απ’ τις γειτονιές μας και τις πλατείες μέχρι τους δρόμους και τους χώρους εργασίας μας.

Με μαχητικότητα, θάρρος, επιμονή κι οργάνωση θα στείλουμε ότι πιο σκοτεινό έχει γεννήσει ποτέ η ανθρωπότητα εκεί που του αξίζει…


για έναν κόσμο ανθρωπιάς, ισότητας κι αλληλεγγύης

είμαστε όλοι εδώ ανταρτών εγγόνια και τα κονσερβοκούτια δε σκούριασαν ακόμα

 
αντιφασίστες και αντιφασίστριες Ηρακλείου

 

Πηγή: athens.indymedia.org