Κάλεσμα υπεράσπισης πάρκου Δρακόπουλου

Αναδημοσίευση από parkodrakopoulou.noblogs.org

ΟΥΤΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ – ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

Την Τετάρτη 28/6 επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για προσπάθεια έναρξης των εργασιών στο πάρκο Δρακοπούλου παρουσία της αστυνομίας. Από τις 7 πμ. το πρωί στην είσοδο του πάρκου είχε σταθμεύσει κλούβα των ΜΑΤ ώστε να διασφαλίσει την παρουσία των εργολάβων στο πάρκο.

Στην μελέτη του έργου «βιτρίνα» περιλαμβάνεται η περίφραξη του πάρκου και ο αποκλεισμός των κατοίκων απ’ το χώρο, το ξήλωμα (ξανά!) της παιδικής χαράς που τοποθετήσαμε εκ νέου τον φετινό χειμώνα, το κόψιμο τουλάχιστον 34 ώριμων δέντρων και όσων φυτεύτηκαν από τη συνέλευση τα τελευταία χρόνια στο χώρο του παλαιού εργοστασίου, την αποψίλωση των υφιστάμενων θάμνων και την τοποθέτηση τσιμέντου και βιομηχανικών υλικών στο έδαφος.

Στο κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης υπεράσπισης του πάρκου στις 7 πμ. ανταποκρίθηκαν 60 άτομα με δυναμική παρουσία και συνθήματα. Αντιπροσωπία των κατοίκων ζήτησε από τους εργολάβους, τον τμηματάρχη Πρασίνου N. Χαβάκη και τον αντιδήμαρχο Ηλεκτροφωτισμού Σ. Κολλάτο να μας φέρουν τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσουν οι εργασίες και τις οποίες για ακόμη μια φορά δεν είχαν προσκομίσει. Στην συνεχώς αυξανόμενη παρουσία του κόσμου, η αστυνομική παρουσία ενισχύθηκε με δεύτερη κλούβα.

Μετά από περίπου δύο ώρες ξεκίνησε η περίφραξη του χώρου του παλαιού εργοστασίου με την ταυτόχρονη περικύκλωση των κατοίκων από ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, η οποία όμως μπλοκαρίστηκε με τα σώματά μας και τη μαζική παρέμβαση περαστικών και κατοίκων. Μέσα στις επόμενες 8 ώρες πάνω από 200 άτομα πέρασαν από τη συγκέντρωση με αποτέλεσμα οι εργασίες να περιοριστούν σε κάποιες κλαδεύσεις και στον καθαρισμό του πάρκου από ξερά φύλλα. Η συγκέντρωση τελείωσε στις 15.00 αφότου αποχώρησε το συνεργείο του εργολάβου και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις.

Το μεσημέρι ακολούθησε μαζική ανοιχτή συνέλευση με τη νέα συμμετοχή κατοίκων και αποφασίστηκε:

Νέα πρωινή συγκέντρωση την Πέμπτη 29/6 στις 06.30 στις κούνιες του πάρκου.
Ανοιχτή συνέλευση την Πέμπτη 29/6 στις 19.30 στις κερκίδες.
Πορεία γειτονιάς την Παρασκευή 30/6 στις 19.30 (προσυγκέντρωση στο πάρκο)

Καλούμε όλη τη γειτονιά να δώσει δυναμικό παρόν στις πρωινές περιφρουρήσεις και στις κινητοποιήσεις

ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου

28/6/2023

Email: parkodrakopoulou@riseup.net