Φωτογραφίες και βίντεο από την εξέγερση στην γαλλία

Η εξέγερση στην Ναντέρ και τα προάστια του παρισιού μετά την επιτόπου εκτέλεση του Ναέλ από τους μπάτσους, εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην γαλλία.  Κρατικά κτίρια πυρπολούνται, ενώ πραγματοποιούνται εισβολές σε κτίρια των μπάτσων και καταστρέφονται  υλικό γραφεία και  περιπολικά, επίσης εμπρηστικές επιθέσεις γίνονται και σε πολυτελή αυτοκίνητα και  άλλα δημόσιας χρήσης οχήματα.  Ο μακρόν σε μια υποκριτική δήλωση είπε “πως εκφράζει την αλληλεγγύη του στην οικογένεια του Ναέλ” που δολοφονήθηκε από τους ένστολους φασίστες που είχε αμολήσει πριν μήνες, ενάντια στις διαδηλώσεις για τις συνταξιοδοτικές ” μεταρρυθμίσεις”, (όπως και άλλες φορές στην θητεία του – βλέπε κίτρινα γιλέκα), να ακρωτηριάσουν  και να τυφλώσουν με τις  πλαστικές τους σφαίρες εκατοντάδες διαδηλώτ(ρι)ες.
Εν τω μεταξύ ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει πως οι κρατικές δολοφονίες ανθρώπων, δεν είναι “ατυχήματα” αλλά πάγια τακτική, είναι η ανακοίνωση από συνδικαλιστική οργάνωση αστυνομικών της Γαλλίας, που αναφέρει: “Μπράβο στους συναδέλφους που άνοιξαν πυρ εναντίον 17χρονου εγκληματία. Μόνοι υπεύθυνοι για τον θάνατο αυτού του αλήτη είναι οι γονείς του, που απέτυχαν να εκπαιδεύσουν το παιδί τους”.

Ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα κάποια αντίδραση απο συνδικάτα και άλλους κοινωνικούς φορείς στην γαλλία. Οι οδομαχίες που σημειώνονται, κυρίως τις βραδινές ώρες, ενώ εξαπλώνονται στην επικράτεια, φαίνεται πως δεν εξαπλώνονται στις συνειδήσεις, προς το παρόν, των υπολοίπων κομματιών του κοινωνικού ιστού. Τα λόγια της μητέρας του δολοφονημένου Ναέλ, δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τον “λαό” της γαλλίας:
“Έχασα το 17χρονο παιδί μου, μου πήραν το μωρό. Ήταν ακόμα παιδί. Χρειάζεται τη μαμά του. Μου έδωσε ένα μεγάλο φιλί σήμερα το πρωί και μου είπε ότι με αγαπάει. Του είπα να προσέχει και τον αγάπησα. Φύγαμε μαζί από το σπίτι, πήγε στα McDonald’s και εγώ δουλεύω όπως όλοι.Μετά μου είπαν ότι τον γιο μου τον πυροβόλησαν.Τι να κάνω;Μόνο αυτός ήταν και δεν είχα 10 σαν αυτόν.Ήταν ο δικός μου ζωή, ήταν ο καλύτερός μου φίλος. Ήταν ο γιος μου, ήταν τα πάντα μου. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας, δεν ξέρω τι άλλο να πω ”

Οι μπάτσοι έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής περίπου 150 από την στιγμή που ξεκίνησε η εξέγερση και κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες τους.

Ο “38χρονος αστυφύλακας της τροχαίας της Ναντέρ έχει τεθεί υπό κράτηση μέχρι την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του” μέχρι να αφεθεί ελεύθερος και αυτός..