Ο Alfredo Cospito και η Anna Beniamino καταδικάστηκαν σε 23 και 17 χρόνια

Εν αναμονή ενός πιο αναλυτικού κειμένου για την ακροαματική διαδικασία, ενημερώνουμε ότι στις 26 Ιουνίου, το εφετείο του Τορίνο διαπίστωσε την έκταση των καταδικαστικών αποφάσεων κατά των αναρχικών Anna Beniamino και Alfredo Cospito στη δίκη Scripta Manent, καταδικάζοντάς τους σε 17 χρόνια κάθειρξη και 9 μηνών και 23 ετών αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, αποκλείστηκε οριστικά το ενδεχόμενο ποινής ισόβιας κάθειρξης για τον Αλφρέντο (και 27 χρόνια και 1 μήνα για την Άννα), που ζήτησε η εισαγγελία του Τορίνο κατά την ακρόαση έφεσης της 5ης Δεκεμβρίου 2022 και αργότερα στις 19 και 26 Ιουνίου . .

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης Scripta Manent — εκτός από τις κατηγορίες για ανατρεπτική συνεργασία με σκοπό την τρομοκρατία και ανατροπή της δημοκρατικής τάξης, επίθεση, υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων που επιδεινώνονται με σκοπό την τρομοκρατία κ.λπ. — Ακολούθησαν αρκετές κατηγορίες και καταδίκες για ανθρωποκτονία  εναντίον της Άννας και του Αλφρέντο, πρώτα για τη δράση στην αστική συνοικία της Crocetta (Τορίνο, 2007) και αργότερα για τη δράση κατά της Caserma Allievi Carabinieri (Cadets of Carabinieri Barracks, Fossano, 2006). Με τον επαναπροσδιορισμό από το ακυρωτικό δικαστήριο ( 6 Ιουλίου 2022) της καταδίκης για σφαγή κατά της δημόσιας ασφάλειας (άρθρο 422 του ιταλικού ποινικού κώδικα) σε σφαγή κατά της κρατικής ασφάλειας (άρθρο 285 του ποινικού κώδικα), ο σύντροφος κινδύνεψε με ισόβια κάθειρξη λόγω της επικράτησης της επανειλημμένης υποτροπής έναντι ελαφρυντικών .

Η νομοθεσία που καθόρισε την υποχρεωτική ισόβια κάθειρξη τροποποιήθηκε στη συνέχεια από το συνταγματικό δικαστήριο με την ακρόαση της 18ης Απριλίου :

Δεν είναι μια «νίκη» του κράτους δικαίου ή μια «επιστροφή» στις αρχές του συντάγματος, αλλά ένα αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε από την απεργία πείνας κατά του καθεστώτος των φυλακών 41 bis και της ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης,  και του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε μεταξύ Μαΐου 2022 και Απριλίου 2023.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝΟ, ΤΟΝ ΑΛΦΡΕΝΤΟ ΚΟΣΠΙΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝ(x)Σ ΑΝΑΡΧΙΚ(x)Σ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤ(ΡΙ)ΕΣ!

Πηγή lanemesi-noblogs-org.