Ana Beniamino: Δήλωση στην ακρόαση της 19ης Ιουνίου 2023 στο Εφετείο του Τορίνο

Αναδημοσίευση από athens indymedia

Μετά από χρόνια δικών, δεκάδων ακροάσεων, δεν έχω βαρεθεί να επαναλαμβάνω όσα έχω δηλώσει μέχρι τώρα, για να επιβεβαιώσω κάποιες απλές και ταυτολογικές αλήθειες, ενάντια στην άσκηση του ψεύδους που διαπράττεται με επιστημονική μέθοδο στις δικαστικές αίθουσες.

Οι αναρχικοί και οι αντιεξουσιαστές. Οι αναρχικοί δεν είναι μαζικοί δολοφόνοι, ούτε καν υπερασπίζονται ενέργειες μαζικών δολοφονιών.

Οι σφαγές που έχουν διαπραχθεί σε αυτή τη χώρα ήταν ο δηλητηριασμένος καρπός της διαπλοκής της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, όσο το δυνατόν πιο μακριά από την αντιεξουσιαστική σκέψη και πρακτικές.

Βρισκόμαστε σε μια πολιτική διαδικασία για την οποία δεν ισχύει η πραγματικότητα των γεγονότων αλλά η δύναμη των υποδείξεων, όσο πιο αφύσικη και αξιωματική είναι η κατηγορία, τόσο πιο μάταιη η υπεράσπιση.

Συνεχίζετε να φλυαρείτε για σφαγές, αλλά η πραγματική είναι αυτή που γίνεται στην πραγματικότητα των γεγονότων. Έχετε εφεύρει αναρχικά «αφεντικά», «ενώσεις» που λειτουργούν σποραδικά ή που είναι δομημένες σαν Κινέζικα κουτιά στα οποία δεν είναι καν ξεκάθαρο πλέον ποια είναι τα δοχεία και ποια τα περιεχόμενα, «πιθανολογική» γραφική τεχνογνωσία για να αποδώσετε τα γεγονότα, με το πιο τελευταίο χρονικά να είναι η συνωμοσία μεταξύ αναρχικών και Μαφίας.

Οι επιχειρηματολογικοί μηχανισμοί για την απόδοση εγκλημάτων και η δημιουργία ad hoc βιογραφικών προφίλ κάνουν τα Οργουελικά σενάρια κάτι το εξαιρετικά αναδρομικό.

Οι ανακριτές λένε ψέματα γνωρίζοντας ότι λένε ψέματα και θωρακίζονται από την ανηπακοότητα των αναρχικών στο παζάρι της δικαιοσύνης. Παίζουν με το γεγονός ότι η αναρχική ηθική δεν πωλείται στον πλειοδότη.

Η κολασμένη μηχανή του DNA (Direzione Nazionale Antimafia) που μετατράπηκε σε DNAA (Direzione Nazionale Antimafia e Antiterrorismo) χρειάζεται τρόπαια για να επιτύχει την συναίνεση και να ενισχύσει το ικρίωμα της προληπτικής καταστολής: απαιτείται η ύπαρξη εσωτερικών εχθρών, ανεξάρτητα από το αν έχουν κατασκευαστεί εντέχνως με ιστορικά, πολιτικά, πραγματολογικά και διαδικαστικά ψεύδη, αν όχι, η μηχανή ξεμένει από βενζίνη και τα ειδικά καθεστώτα χωρίς σάρκα και ψυχές.

Σήμερα μένει μόνο το κεφάλι μας στο πιάτο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για χρόνια δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες έχουν κατηγορηθεί και φυλακιστεί σε αυτή και σε παράλληλη διαδικασία αυτοτροφοδότησης. Ακριβώς όπως συνέβη με τη διαδικασία που οδήγησε τον Alfredo Cospito στο 41 bis: το ικρίωμα των επιχειρήσεων Bialystok και Sibilla καταρρέει, δεν υπάρχουν ηγέτες και υποκινητές… ωστόσο, το 41 bis παραμένει.

Παρατηρώ μια τραγική ειρωνία σε όλα αυτά: οι διάφοροι ανακριτές μπερδεύονται επειδή δεν γνωρίζουν καλά ούτε την ουσία της κατηγορίας, γεμίζουν τα χαρτιά τους με κραυγαλέα ψεύδη και αντιφάσεις, απλά για να εκπληρώσουν τον σκοπό τους. Τίποτα περίεργο εδώ: είναι η αρρωστημένη ηθική αυτής της εποχής όπου το δολοφονικό κέρδος καθαγιάζεται και η φτώχεια ποινικοποιείται.

Ρώμη, 19 Ιουνίου 2023