Νίκος Λαρετζάκης, δολοφονημένος από την εντατικοποίηση των αφεντικών


Ο Νίκος Λαρετζάκης, 57 χρονών, εργαζόμενος στα ναυπηγεία ελευσίνας δολοφονήθηκε από την πίεση των αφεντικών να δουλεύει υπερωρία μέσα στον καύσωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων μετάλλου Ν. Αττικής και των εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας ελλάδος, «άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε μία βάρκα, δουλεύοντας υπερωριακά, παρά το ότι υπήρχε πρόγνωση για υψηλές θερμοκρασίες». Ενώ από το συνδικάτο έχουν ενημερώσει τα αφεντικά των ναυπηγείων, για τον κίνδυνο θανάτων από αντίξοες συνθήκες εργασίας, “η επιχείρηση των ναυπηγείων Ελευσίνας, όχι μόνο δεν πήρε καμία προφύλαξη για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, αντιθέτως έστειλε για υπερωριακή απασχόληση μετά τις 15:00 εργαζόμενο με χρόνια καρδιακά νοσήματα που συγκαταλεγόταν στις ευπαθείς ομάδες. Τον βάλανε μέσα στον καύσωνα, να εργάζεται υπερωριακά μέσα σε μία βάρκα στην θάλασσα, με τον ήλιο από πάνω του, να σπάει την μπογιά που έπεφτε στην θάλασσα”

Εν μεταξύ το υπουργείο ναυτιλίας αρκέστηκε σε μια ανακοίνωση για τον θάνατο Νικου Λαρετζάκη, χωρίς να αναφέρει καν το όνομα του και περιμένει: ” το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ναυπηγείων Ελευσίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.”

Ακόμια μια εργατική δολοφονία μερικούς μήνες, μόλις, μετά την δολοφονία του Γιάννη Νομικού στο Πέραμα τον Μάιο του 23.