Ενημέρωση από την πορεία ορατότητας λοατκι+ στα Χανιά


Αναδημοσίευση από Rosa Nera

Χανιά, μια ενημέρωση για μια πόλη σε κίνηση.
Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ χωρίς σταματημό σε πολιτική γιορτή συνάντησης των εργατικών, κοινωνικών και φοιτητικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων του αντιφασιστικού κινήματος με τις ΛΟΑΤΚΙ+ διεκδικήσεις εξελίσσεται η σημερινή παν/κινητοποίηση του τοπικού κινήματος.

Από τις 14:30, το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα η Αγορά περιφρουρήθηκε από τα κινηματικά και συνδικαλιστικά μπλοκ των Χανίων.

Το μήνυμα από το μπλοκ της Κατάληψης Rosa Nera: Αγαπιόμαστε μαζί, τσακίστε τους ναζί.
Στις 17:00 μια αντιφασιστική πορεία εκατοντάδων ανθρώπων, αφού διέσχισε το κέντρο των Χανίων κατέληξε στο Κουμ Καπί, όπου σε κλίμα ενότητας συναντήθηκε με την συγκέντρωση για την πρώτη αυτο/οργανωμένη ΛΟΑΤΚΙ+ πορεία ορατότητας, στην οποία ήδη υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων των ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτήτων και των κινημάτων αλληλεγγύης.
Στις 19:00 όλα τα μπλοκ αφήσαν τα πανό και τις σημαίες τους, για να ενωθούν με σεβασμό με τις σημαίες και τα χαρακτηριστικά της εντυπωσιακά μεγάλης πρώτης πορείας ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας στα Χανιά.

Στην κορυφή της πορείας το πανό της ομάδας Βυζιballs – Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ Ορατότητας Χανίων, με το μήνυμα: ΚΑΘΕΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΚΑΙ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ.

Το αυτο/οργανωμένο Pride συνεχίστηκε την νύχτα μέχρι τις 2 το πρωί, στην Νέα Χώρα, σε μια πόλη εχθρική στους φασίστες.