Ενημέρωση από το 2ο Αυτοοργανωμένο Pride Ιωαννίνων


Αναδημοσίευση απο τον την σελίδα στο facebook της Ανοιχτής Συνέλευσης για το Αυτοοργανωμένο Pride στα Γιάννενα

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου έλαβε μέρος το 2ο Αυτοοργανωμένο Pride Ιωαννίνων. Η πορεία συγκρότησε περίπου 300 άτομα, και είχε παλμό καθ’ όλη τη διάρκειά της. Συνταχθήκαμε πίσω από ροζ πανό που έγραφε: ΜΕ ΠΟΥΤΑΝΙΑ, ΜΕ ΓΚΛΙΤΕΡ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΚΤΙΚΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ. Στην προσυγκέντρωση κατεβάσαμε τα banners των Πλασμάτων ΙΙ που υπήρχαν κρεμασμένο στο κτήριο της περιφέρειας ως αντίδραση στο pink washing της Στέγης, και στο τέλος της πορείας βάψαμε το περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας.
Η εκδήλωση που έλαβε μέρος μετά την πορεία, με θέμα «Η ετεροκανονικοποίηση της queer επιθυμίας» πραγματοποιήθηκε στον Α.Κοι.Χ.Ι. λόγω βροχής. Το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν εξαιρετικό, και υπήρχε άνεση και ροή στη συζήτηση, χωρίς αμήχανες σιωπές.
Την επόμενη μέρα, το τζέρτζελο queer-εψε για άλλη μια φορά την κατάληψη Αντιβίωση, χωρίς το προγραμματισμένο λάιβ, αλλά με φοβερό drag show από McMorait, Riona, Artesa και Mr Pielle, και ένα open stage που μας πήρε τα μυαλά!
Τα έσοδα δόθηκαν για την οικονομική ενίσχυση του Κοντροσόλ, την οικονομική ενίσχυση του Lesvos Lgbtiq+ Refugee Solidarity, καθώς και την οικονομική ενίσχυση του Α.Κοι.Χ.Ι, του Studio from the down, και της Αντιβίωσης.
Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο που στήριξε, τα άτομα που συμμετείχαν στο open stage, και τα άτομα που έκαναν το drag show.
Ευχαριστούμε τον Α.Κοι.Χ.Ι. που με απόφαση της συνέλευσης τους συμμετείχε στη διαδικασία, την Αντιβίωση που μας φιλοξένησε, όλα τα συντρόφια που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την περιφρούρηση, και το Studio from the down για το μερακλίδικο στήσιμο, τα κουβαλήματα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και την παροχή εξοπλισμού.
Τα λέμε ξανά του χρόνου!