Για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην εταιρεία Prodea Investments

Αναδημοσίευση από Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης του Λόφου Στρέφη (facebook)

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΦΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ
(ή αλλιώς: 𝗛𝗢𝗪 𝗟𝗢𝗪 𝗖𝗔𝗡 𝗬𝗢𝗨 𝗚𝗢?)

Η ταχύτητα και η εις βάθος μελέτη της δικογραφίας είναι φαίνεται τα κύρια προτερήματα του προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών Ηλία Πολλάκη, δικαστή στην υπόθεση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι των Εξαρχείων εναντίον της κτηματομεσιτικής εταιρείας Prodea Investments, η οποία προσπαθεί εδώ και δέκα μήνες να επιβάλει με αποικιοκρατικούς όρους και έναν ολόκληρο στρατό κατοχής την καταστροφή του Λόφου Στρέφη.

Διαβάζοντας το σκεπτικό της απορριπτικής απόφασης καταλαβαίνουμε ότι ο δικαστής χρειάστηκε ΠΕΝΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, από τις 2 Μαρτίου που έγινε η δίκη, για να εκδώσει μια απόφαση που αποτελεί ΤΥΦΛΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ PRODEA ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – γεγονός τουλάχιστον τραγικό.

Το δικαστήριο φαίνεται πως όλο αυτό το διάστημα δεν είχε το χρόνο να διαβάσει το αναλυτικό σημείωμα των κατοίκων ούτε την πληθώρα των επιχειρημάτων τους. ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ (12/7) ΠΟΥ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΟΓΚΩΔΗ ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ, ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΦΑΚΕΛΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΠΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ καθότι ουσιαστικά «χάθηκαν» τα νομικά επιχειρήματα και τα πειστήρια που κατέθεσαν οι κάτοικοι.

Απόδειξη του πόσο ξεφτιλισμένη είναι η όλη φάση αποτελεί το γεγονός πως στο σκεπτικό της απόφασης ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ «Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ», ΠΡΟΣΦΥΓΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΔΕ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΙΤΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ:

1. Την καταστρατήγηση του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις
2. Την καταστρατήγηση του νόμου για τις δωρεές
3. Τη μη επίβλεψη του έργου από τον Δήμο Αθηναίων
4. Τη μη τήρηση του νέου οικοδομικού κανονισμού
5. Τη μη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου
6. Τη μη αδειοδότηση του έργου από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής
7. Το γεγονός ότι το «Βυζαντινό» είναι αυθαίρετο
8. Τη μη εκπόνηση πλήρους γεωτεχνικής μελέτης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
9. Τις ασυμφωνίες διαχειριστικής μελέτης και μελετών εφαρμογής
10. Την καταστροφή ριζικού συστήματος και πρανών από τις εκσκαφές
11. Τη μη συμπερίληψη στις μελέτες ενδημικών και προστατευόμενων ειδών και τη μη προστασία τους
12. Τη μη αρμοδιότητα της prodea για την εκτέλεση δημοσίων έργων
Η Ανοιχτή συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στέφη δε θα σταματήσει να αγωνίζεται με κάθε τρόπο για έναν προσβάσιμο και δασικό δημόσιο χώρο πρασίνου και ελευθερίας ενάντια σε κάθε βρώμικη μπίζνα των από πάνω, σε κάθε καταστροφή και κάθε μπουλντόζα και προφανώς, σε κάθε σκουπίδι (χακί, σκούρο μπλε, και με πολιτικά). Ο Λόφος του Στρέφη απεχθάνεται τις μίζες και τη βρωμιά.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ούτε περιμένουμε κανένα δικαστή να μας δώσει δίκιο, είδαμε πως το τελευταίο χρόνο η αστική δικαιοσύνη αποτελεί θεσμό εκφυλισμένο, όπλο συγκάλυψης βιαστών, μπάτσων-δολοφόνων και κρατικών «ατυχημάτων».

Ο πολύμορφος αγώνας για την υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη συνεχίζεται.
Κανένας μπάτσος, κανένας μηχανικός ή τσιράκι του Μπατσογιάννη δε μας φοβίζει.
Αν δεν αντισταθούμε σε λόφους και πλατείες τις πόλεις μας θα χαίρονται μονάχα οι εταιρείες
Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ!

ΥΓ. Εις το επανειδείν! Ο αγώνας μας ξεκίνησε με το Στρέφη, αλλά στόχο έχει την υπεράσπιση όλων των ελεύθερων, δημόσιων χώρων. Θα τα λέμε κάθε μέρα στους δρόμους, στα πάρκα,στις πλατείες